ولادت قهرمان فصاحت و بلاغت و مظهر مهربانی و عطوفت حضرت زینب كبری علیها السلام مبارك باد.

گذری بر زندگی عقیله بنی هاشم ،حضرت زینب سلام الله علیها

1396/11/02
|
15:45


ولادت قهرمان فصاحت و بلاغت و مظهر مهربانی و عطوفت حضرت زینب كبری علیها السلام مبارك باد.
گذری بر زندگی عقیله بنی هاشم ،حضرت زینب سلام الله علیها
به گزارش روابط عمومی رادیو معارف ؛حضرت زینب(س) در سال 5 هجری دیده به جهان گشود. اما در این مورد اختلاف زیادی است به طوری كه بعضی آن را سال 6 و بعضی هم در سال 7 هجری در پنجم ماه جماد‌ی‌الاول یا اوایل شعبان ذكر كرده‌اند.
حضرت زینب( س) دارای القابی بودند كه در زمان حیات و چه پس از رحلتشان مورداستفاده قرار می گرفته است از معروف ترین آنها می توان به عقیله بنی هاشم اشاره نمود كه به معنای زنی است كه در میان خویشان و خاندان خود دارای علم و منزلتی باشد
در باب معنای كلمه زینب نیز آورده‌اند كه: زینب در لغت عربی، درخت بارآور، پرطراوت و پرمنفعت می‌باشد. همچنین از تركیب دو واژه زین و اب یعنی زینت پدر گرفته شده است.
از صفات بارز این بانوی بزرگوار می‌توان به عصمت و طهارت، عفاف، جلال، یقین، صبر، شجاعت و... اشاره نمود.
اكثر صفات ذكر شده فوق در واقعه كربلا عینیت بیشتری می‌یابد به طوری كه اگر خواننده پا به پای حوادث بیاید و اقدامات حضرت زینب(س) را بنگرد، خواهد دید كه چگونه این بانوی رنج‌كشیده حوادث را ارزیابی می‌كند و در هر حادثه‌ای موضع خاص خودش را می‌گیرد و در مقابل بنی‌امیه می‌ایستد.
به یقین شهادت امام‌حسین(ع) با اسارت حضرت زینب(س) تكمیل شد و اگر همكاری و اسارت ایشان از كربلا تا كوفه و شام و مراجعت وی به مدینه نبود، سیاست امویان جریان كربلا را خاموش و اسم و هدف حسینی را محو می‌كردند.
منابع گوناگون مطالب قابل توجهی را در مورد منزلت حضرت زینب(س) در نزد برادرانش ذكر كرده‌اند كه جای بسی تعمق دارد. چنانچه آورده‌اند:
“حضرت حسین(ع) نسبت به خواهرش بسیار احترام می‌گذاشت به نحوی كه هرگاه زینب(س) به زیارت برادر می‌رفت، پیش پای او قیام می‌كرد و او را جای خود می‌نشاند.”
همچنین گفته‌اند: حضرت زینب(س) از همان كوچكی به واسطه اتصال روحانی به قدری به امام‌حسین(ع) علاقمند بود كه یك شب هم بدون برادر آرام نداشت.

دسترسی سریع