شهادت باب الحوائج حضرت موسی بی جعفر علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم

شرحی بر زندگی هفتمین اختر تابناك امامت و ولایت امام موسی كاظم علیه السلام

1397/01/22
|
17:17

به گزارش روابط عمومی راوابط عمومی رادیو معارف ؛امام موسی بن جعفر (ع)، پس از شهادت امام صادق (ع) در سال 148 قمری در سن 20 سالگی به امامت رسید. مدت امامت موسی بن جعفر 35 سال بود و با شهادت ایشان در سال 183 امامت به فرزندشان، امام رضا (ع) منتقل شد.
شهادت امام موسی كاظم (ع)
واپسین روزهای عمر امام كاظم (ع) در زندان سندی بن شاهك سپری شد. شیخ مفید گفته است سندی، به دستور هارون الرشید امام را مسموم كرد و امام سه روز پس از آن به شهادت رسید. شهادت امام در 25 رجب سال 183 در بغداد رخ داده است.
درباره كیفیت شهادت امام سه روایت مختلف نقل شده است:
شهادت آن حضرت در پى مسموم كردن امام صورت گرفته است. این در روایتى از امام رضا (ع) آمده است. همینطور روایات دیگرى كه یحیى بن خالد را به قتل آن حضرت متهم مى‏كند، این نكته آمده است.
در نقلى آمده است كه آن حضرت را در فرشى پیچانده و چنان فشار داده‏اند كه حضرت به شهادت رسیده است.
روایت دیگر آن است كه حمدالله مستوفى نقل كرده: شیعه گویند به فرمان هارون الرشید سرب گداخته در حلق ایشان ریختند.
در این باره روایتى كه بیش از همه شهرت دارد، مسموم ساختن امام است. پس از شهادت امام، جسد مبارك آن حضرت را به دو دلیل در معرض دید خواص اهل بغداد و عموم مردم قرار دادند:
بنا به نوشته اربلى، سندى بن شاهك، فقها و وجوه اهل بغداد را كه هیثم بن عدى نیز در میان آنها دیده مى‏شد، بر سر جسد مبارك امام آورد تا ببینند زخم و جراحت و یا آثار خفگى در بدن آن حضرت وجود ندارد و به مرگ طبیعى از دنیا رفته است.
از آنجا كه برخى از شیعیان معتقد به مهدویت آن حضرت بودند و یا احتمال داشت اعتقاد به مهدویت او پیدا كنند، جسد امام را روى پل بغداد بر زمین نهادند و یحیى بن خالد دستور داد تا فریاد زنند: این موسى بن جعفر است كه رافضه معتقدند او نمرده است. پس از آن مردم آمده و او را در حالى كه از دنیا رفته بود نگاه كردند.
تاریخ شهادت امام بنا به نقل شیخ صدوق 25 رجب 183 بنا به نقل شیخ مفید 24 رجب، و در نقل مستوفى، روز جمعه 14 صفر بوده است‏.
پیكر امام موسی بن جعفر (ع) را در منطقه شونیزیه در مقبره خانوادگی منصور كه به مقابر قریش شهرت داشت، دفن كردند. آرامگاه امام كاظم (ع) و امام جواد (ع)، در منطقه كاظمین در بغداد به حرم كاظمین مشهور و زیارتگاه مسلمانان به‌ویژه شیعیان است. بر پایه روایاتی از امام رضا (ع)، ثواب زیارت قبر امام كاظم، با زیارت قبر پیامبر اكرم (ص)، حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) برابری می‌كند.

دسترسی سریع