وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت ام المؤمنین خدیجه كبری سلام الله علیها را تسلیت می گوییم

نگاهی بر زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها همسرگرامی رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم

1397/03/03
|
12:52

به گزارش روابط عمومی رادیو معارف؛ حضرت خدیجه سلام الله علیها نخستین زنی بود كه به پیامبری حضرت محمد صلی الله علیه و آله ایمان آورد و اولین بانویی بود كه همراه امام علی علیه السلام با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاك سایید.
حضرت خدیجه علیها السلام در دوران جوانی با تشكیل كاروان های تجاری به كسب درآمد پرداخت. وی با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران زمانه كه رباخواری را از اصول ثروت اندوزی قرار داده بودند، به تجارت روی آورده بود .

تاریخ نگاران، بارها از او با عنوان هایی همچون «بانوی دوراندیش و خردمند» یا «بانوی عاقل» ی یاد كرده اند. حضرت خدیجه علیها السلام یكی از ثروتمندترین مكه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه اش همواره كعبه آمال مردم بینوا و پناه گاه نیازمندان بود. كرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاك دامنی، از وی بانویی پرهیزكار و مورد احترام ساخته بود. لقب «بانوی بانوان قریش» كه در آن زمان به وی داده شد، نشان دهنده جایگاه او در میان مردم است.
حضرت خدیجه سلام الله علیها در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم كرد. پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله شخصا خدیجه را غسل داد، حنوط كرد و با همان پارچه ای كه جبرئیل از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، كفن كرد. رسول خدا صلی الله علیه و آله شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاك نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه اشك می ریخت، دعا می كرد و برایش آمرزش می طلبید. آرامگاه خدیجه درگورستان مكه در «حجون » واقع است.

رحلت خدیجه برای پیغمبر صلی الله علیه و آله مصیبتی بزرگ بود؛ زیرا خدیجه یاور پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد صلی الله علیه و آله احترام می گذاشتند و از آزار وی خودداری می كردند

دسترسی سریع