هفتم تیر، فرا رسیدن سالروز شهادت آیت الله شهید بهشتی و یاران وفادار امام خمینی (ره) را گرامی می داریم

نگاهی بر فاجعه خونین هفتم تیر

1397/04/06
|
08:42

به گزارش روابط عمومی رادیو معارف؛ در شامگاه هفتم تیر 1360، آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی، رییس وقت دیوان عالی كشور و بیش از 70 نفر از مقامات و چهره‌های برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، 27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند.
این حادثه شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست‌جمهوری صورت گرفت. روز سه‌شنبه 30 /3 /1360 طرح عدم كفایت سیاسی بنی‌صدر در مجلس شورای اسلامی بررسی و با 177 رای موافق، 12 رای ممتنع و یك رای مخالف تصویب شد و روز اول تیرماه، حضرت امام خمینی(ره) حكم عزل بنی‌صدر را از مقام ریاست جمهوری صادر كردند.
سازمان مجاهدین خلق پس از این وقایع، در 30 خرداد 1360، اعلام كرد كه فعالیت‌های این سازمان وارد فاز نظامی شده است، موج این فعالیت‌ها به قدری گسترده بود كه از مردم عادی در كوچه و خیابان تا مسوولین شاخص نظام را در بر گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو كادر مركزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر كه در آن آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود كه «روز هفتم تیر» كار یكسره خواهد شد.

امام خمینی(ره) در پیامی یاد و خاطره شهید بهشتی و 72 تن از یارانش را گرامی داشتند و تاكید كردند: «ملت ایران در این فاجعه بزرگ 72 تن بی گناه به عدد شهدای كربلا از دست داد.»

شهید بهشتی از منظر مقام معظم رهبری

حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی كه یك روز پیش از حادثه هفتم تیر در جریان بمب گذاری مسجد ابوذر تهران، از ناحیه دست راست به شدت مجروح شده بودند درباره شخصیت والای شهید بهشتی می فرمایند: «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد، به خاطر این كه در دوران زندگی اش كسی به عمق و والایی شخصیت این مرد پی نبرد. شهید بهشتی واقعاً یك انسان برجسته ای بود در همه ابعاد.»

دسترسی سریع