حضرت آیتالله خامنهای، آمریكا را رژیمی بحرانساز و بحرانزیست دانستند و گفتند: امروز اوكراین نیز قربانی همین سیاست بحرانسازی آمریكاست.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز (سهشنبه) به مناسبت عید مبعث پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم بهصورت زنده و مستقیم با ملت شریف ایران سخن گفتند.
این سخنرانی به صورت مستقیم از شبكههای خبر و یك سیما، رادیو ایران، رادیو معارف و حسابهای دفتر رهبر انقلاب در فضای مجازی در حال پخش است.
محورهای سخنان حضرت آیتالله خامنهای بدین شرح است:
- روز و شب مبعث كه بزرگترین هدیه عالم وجود كه در دعای شب مبعث بر آن تعبیر شده بر تجلی الاعظم به نبی مكرم اسلام برترین بنده خداوند اعطا شد و هدیه داده شد.
- بعثت نبی مكرم (ص) هدیه به همه بشریت است
- هدف بعثت انبیا تزكیه است؛ بعثت، ممكن كردن یك امر ناممكن بود
- اگر بخواهیم دو عنصر را در نظر بگیریم عنصر عقلانیت و عنصر پرورش اخلاق كه مجموع ارزش های اسلامی است اگر این دو عنصر را در نظر بگیریم تصدیق خواهیم كرد كه اسلام عالی ترین هدیه و سعادت را به بشریت عطا كرده است.
- پیامبر اكرم توانستند ملت عربستان كه افرادی لجوج بودند را به ملتی اندیشمند تبدیل كردند و كمتر از 20سال به یك آوازه رساند
- در طول تاریخ هرگاه اراده مردم در طول اراده خدا قرار گرفت كارهای ناممكن را ممكن كرد. این تجربه صدر اسلام با تفاوتهایی برای ملت ایران هم اتفاق افتاد. ریشهكن شدن سلطنت در ایران اتفاق افتاد با اینكه پشتوانه آن حكومت قدرتهای بزرگ جهان بودند.
- در انقلاب اسلامی با اینكه پشتیبانی حكومت سلطنتی رژیم پهلوی آمریكا، انگلیس و شوروی بود اما ملت ایران توانست ریشه كنی این حكومت فاسد را كه ناممكن به نظر می آمد با تدبیر امام راحل به وقوع بپیوندد.
- تجربه تاریخی بعثت باز هم امكانپذیر است؛ انقلاب اسلامی نمونه همین تجربه است.
- برخلاف اعتقاد برخی بر جدایی دین و سیاست، نقطه اوج نهضت نبوی تشكیل حكومت بود.
- پیامبر با جاهلیت به مقابله پرداخت اما امروز رذایل اخلاقی در دنیای متمدن دو چندان در حال اتفاق افتادن است و دنیای امروز دنیای طمع است و اساس دنیای امروز طمع و پول است و همه چیز با پول سنجیده می شود.
- به تشكیل حكومت اكتفا نكردند و به مقابله همه جانبه با دشمنانی پرداختند كه مسلمانان را آزاد نمی گذاشتند.
- همه چیزها در دنیای امروز برای فربه شدن كمپانی ها و كارتل هاست و همچنین علم برای كشتار آدم ها استفاده می شود. یكجا با استفاده از این علم، واكسن میسازند كه جان انسانها را نجات میدهد و یك جا دیگر برای ساخت سلاح از آن استفاده میكنند كه دهها برابر آن كسانی كه نجات یافته اند را از بین میبرد.
- قوت و استحكام نظام اسلامی كه در زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران تشكیل شده است باید تقویت شود و مستحكم تر شود باید ثمرات آن گسترده تر شود
- برنامه خردمندانه و حكمت آمیز این میدان از آن میدان ها نیست كه انسان سرش را بیاندازد زمین و به آن حمله كنند. برنامه ریزی لازم دارد و برنامه باید خردمندانه تهیه شود.
- این برنامه باید متكی باشد بر شناخت وسیع مختصات این جاهلیت. اگر مختصات این جاهلیت را ندانیم نمی توان با آن مقابله شود.
- انقلاب اسلامی در مسیر اهداف خود در نیمه راه است. البته اقداماتی انجام شده اما در نیمه راه هستیم و هنوز تا اهداف فاصله زیاد است.
- با توجه به این كه هنوز در نیمه راه هستیم اما الگوی كشورهای دنیا و اسلامی حداقل الگوی جذابی هستیم. مثلاً در یك كشور دیگر اهانت می شود به عكس شهید عزیز شهید سلیمانی، مردم واكنشی نشان می دهند كه پلیس كه خود آن اهانت را كرده است مجبور به عذرخواهی می شود و با مردم در جهت نصب دوباره عكس همراهی كند. بنابراین الگوی اسلام الگوی جذاب و پركششی است.
- جاهلیت مدرن در همه جای دنیا یكسان نیست نمونه واضح جاهلیت مدرن آمریكا است و از همه جای دنیا جاهلیت در آنجا بیشتر و سهم ناكتر است
- آمریكا یك رژیمی است كه اخلاقیات ناپسند در آن ترویج می شود، تبعیض در آن روز به روز بیشتر می شود، ثروت ملی روز به روز به سمت ثروتمندان و برخورداران كشیده می شود
- كشوری به ثروتمندی آمریكا وضعی دارد كه زمانی كه سرما و گرما تشدید می یابد عده ای در خیابان ها می میمرند. این اتفاقات به چه معناست؟
- اساساً رژیم ایالات متحده آمریكا یك رژیم بحران ساز و بحران زیست است و از بحران تغذیه می كند. آمریكا از بحران های گوناگون در اطراف عالم ارتزاق میكند.
- شبكه های مافیایی قدرت در داخل آمریكا از بحران هایی كه در سرتاسر جهان اتفاق می افتاد ارتزاق میكنند
- اساساً آمریكا یك رژیم مافیایی است. مافیای سیاسی، مافیای اقتصادی، مافیای اسلحه سازی و انواع و اقسام مافیایی كه سیاست های این كشور را در دست دارند و اداره می كنند و كنترل كشور در دستان آنهاست و در كشورها عده ای را سر كار می آورند یا بركنار می كنند.
- مشاهده كنید در منطقه غرب آسیا چقدر بحران سازی كردند و آن چنان نیازمند شدند كه موجودی مانند داعش را به وجود بیاورند تا سگ دست آموز آنها بود و باشد علنا و صریحا فیلمبرداری شده افراد را سر ببرند و زنده زنده بسوزانند یا غرق در آب كنند تا فیلم آن را به دنیا منتشر كنند و سردمداران رژیم آمریكا به دست داشتن در تأسیس آن اقرار كردن كه داعش دست ساز آن هاست.
- آمریكا اگر نتواند بحران ایجاد كند كارخانه های اسلحه سازی نمی توانند حداكثر استفاده خودشان را انجام دهند و ناچار هستند كه بحران سازی كنند تا منافع این مافیا ها حداكثری شود
- امروز اوكراین نیز قربانی همین سیاست بحران سازی است. آمریكا اوكراین را به این نقطه رساند با ورود در مسایل داخلی آن كشور و راه انداختن اجتماعات علیه دولت ها و حركت مخملی به وجود آوردن یا كودتا رنگی درست كردن و حضور سناتورهای آمریكایی در داخل اجتماعات معارضان این دولت را برداشتن یا گذاشتن طبیعتاً به این نقطه می رسد.
- ما البته با جنگ و تخریب در هر كجا مخالف هستیم و این سیاست ثابت ماست. ما با كشته شدن مردم با تخریب زیر ساخت های ملت ها را تایید نمی كنیم. ما مانند غربی ها نیستیم كه اگر چنانچه بمب را بر روی كاروان عروسی در افغانستان بریزند و عروسی را تبدیل به عزا كنند بگویند این مبارزه با تروریست است. این منطق آمریكایی ها است.
- آمریكا در افغانستان در عراق و در شرق سوریه چكار می كند و چرا نفت سوریه را غارت می كند؟ چرا پول ها و ثروت ملی افغانستان را غارت و غصب می كنند. چرا در منطقه غرب آسیا از جنایات صهیونیستی ها در شبانه و روز در حال انجام آن هستند دفاع می كنند. این موارد بحران سازی است و تمام این موارد را در دفاع از حقوق بشر و امثالهم در حال انجام هستند.
- ما مانند آن ها رفتار نمی كنیم كه اگر كاری در نقطه ای كه مورد خاص ماست اتفاق بیفتد ما آن را یك طور قضاوت كنیم و در جای دیگر طور دیگر قضاوت كنیم. 8 سال است مردم یمن در زیر بمباران هستند و غربی ها این اتفاق را محكوم نمی كنند و حتی از آن هم حمایت زبانی، تبلیغاتی و رسانه ای و هم حمایت عملی می كنند.
- البته ما در اوكراین طرفدار توقف جنگ هستیم منتهی علاج هر بحرانی صرفا در صورتی ممكن است كه ریشه بحران شناخته شود. ریشه بحران در اوكراین سیاست های آمریكا است و بعد از شناخت باید قضاوت كرد و داوری انجام داد و اگر اقدامی خواست انجام شود.
- عبرت هایی در قضیه اوكراین وجود دارد كه انسان مشاهده می كند. یكی از این عبرت ها این است كه پشتیبانی قدرت های غربی از كشورهایی كه دست نشانده آن ها هستند یك سراب است و واقعیت ندارد. این را همه دولت ها بدانند.
- دولتهایی كه دلگرم به آمریكا و اروپا هستند ببینند وضع اوكراین و افغانستان را كه هم رییسجمهور اوكراین و هم رییسجمهور فراری افغانستان بیان كردند كه ما به آمریكا و دولت های غربی اعتماد كردیم اما ما را تنها گذاشتند. بنابراین به این ها نمی شود اعتماد كرد؛ این عبرت اول است.
- عبرت دوم این است كه مردم مهم ترین پشتیبان دولت ها هستند. اگر مردم در اوكراین وارد میدان می شدند وضع دولت و مردم اوكراین بدین گونه نبود. مردم وارد میدان نشدند چون دولت را قبول نداشتند، عیناً مثل آن زمانی كه آمریكا به عراق دوران صدام حمله كرد و مردم دفاع نكردند و كنار رفتند تا آمریكا مسلط شود. اما در همین عراق وقتی كه داعش حمله كرد مردم وارد میدان شدند و داعش كه خطر بسیار بزرگی بود را توانستند به عقب برانند و سركوب كنند.
- عامل اصلی استقلال كشورها مردم هستند و ما این مورد را در دفاع مقدس تجربه كردهایم و در دفاع مقدس با این كه همه قدرت ها از صدام حمایت می كردند جمهوری اسلامی ایران با كمك مردم توانست غلبه پیدا كند و دشمن را ناكام بگذارد
- همگان بایستی چشمان و گوش های خود را باز كنند و درست بیاندیشیم و درست عمل كنیم و بتوانیم از این عبرت های بزرگ بهره مند شویم. یاد امام بزرگوار را گرامی میداریم كه این درسها را ایشان به ما داد.