مراسم عزاداری اربعین حسینی با حضور هیئت‌های دانشجویی در حسینیه امام خمینی

در اربعین سید و سالار شهیدان، حسینیه امام خمینی(ره) میزبان هیئت‌های دانشجویی بود و دانشجویان عزادار در حضور رهبر انقلاب اسلامی همنوا با زائران كربلای معلّی یكپارچه ندای «لبیك یا حسین» سر دادند.

1401/06/27
|
08:55

در اربعین سید و سالار شهیدان، حسینیه امام خمینی(ره) میزبان هیئت‌های دانشجویی بود و دانشجویان عزادار در حضور رهبر انقلاب اسلامی همنوا با زائران كربلای معلّی یكپارچه ندای «لبیك یا حسین» سر دادند.

در پایان مراسم عزاداری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی دلهای پاك و مؤمن جوانان را موجب كیفیت‌بخشی به دعا و موعظه و افزایش هدایت الهی دانستند و گفتند: مراسم اربعین كه پرچم بلند حضرت سیدالشهداء است امسال با شكوه‌تر و معظّم‌تر از هر دوره دیگری در تاریخ برگزار شد.

رهبر انقلاب، حادثه معجزه‌آسای راهپیمایی اربعین را نشانه اراده پروردگار برای برافراشته‌تر كردن پرچم اسلامِ اهل‌بیت خواندند و افزودند: این حركت با هیچ سیاست و تدبیر بشری قابل تحقق نیست و این دست خدا است كه با این جلوه عظیم بشارت می‌دهد راه پیش روی ما روشن و پیمودنی است.

ایشان، جوانان را به قدر دانستن دوران جوانی و اهتمام ویژه به هیئت‌های حسینی توصیه كردند و گفتند: هیئت‌ها هم باید یاد اهل‌بیت را زنده نگه دارند هم مركز و پایگاه تبیین حقایق باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه بدخواهان و رهزنان حقایق بر ضد حوادث مهمی همچون راهپیمایی شورانگیز اربعین، همگان را به وظیفه‌شناسی سفارش و خاطرنشان كردند: دو جمله حیاتی و جاودانی قرآن یعنی تواصی به حق و تواصی به صبر برای همیشه و بخصوص برای امروز ما یك دستورالعمل اساسی است.

ایشان، صبر را به معنای پایداری، ایستادگی، خسته نشدن و خود را در بن‌بست ندیدن دانستند و خطاب به جوانان عزیزِ هیئتی و قرآنی گفتند: هم خودتان راه حق را بروید هم تلاش كنید با منوّر كردن محیطهای گوناگون از جمله دانشگاه به رنگ خدا، دیگران نیز به این راه هدایت شوند.

همچنین در این مراسم، حجت‌الاسلام عالی در سخنانی، لازمه ظهور منجی عالم بشریت را ایجاد آمادگی و استعداد عمومی در امت اسلامی دانست و گفت: زیارت اربعین كه امروز به نماد همگرایی مؤمنان و اجتماع عظیم حق‌طلبان تبدیل شده است، بستری بی‌نظیر برای تربیت جمعی جامعه اسلامی و تحكیم پیوندهای مؤمنین و ایجاد آمادگی برای ظهور است.

در این مراسم، آقای محمد كاویان زیارت اربعین را قرائت كرد و آقای میثم مطیعی نیز به مقتل‌خوانی و مرثیه‌سرایی پرداخت.

بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
* اربعین پرچم سربلند حسین بن علی (علیه السلام) است. اربعین امسال از همه‌ِی سالها، از همه‌ی دوران تاریخ، باشكوهتر و معظم‌تر انجام گرفت. حقاً و انصافاً باید گفت حادثه‌ی اربعین، این پیاده‌روی، این حضور همگانی مردم مسلمان، یك حركت و یك پدیده‌ی معجزه‌گون و معجزه‌آساست. این یك چیز طبیعی نیست. با هیچ ترتیبی، با هیچ تدبیری، با هیچ دستی، با هیچ سیاستی امكان نداشت و امكان ندارد یك چنین حادثه‌ای پیش بیاید. این فقط دست خداست. این برای من و شما مژده و بشارت است. پیداست كه دست خدای متعال در حال اقدام برای پیشرفت داعیه‌ی اسلامخواهی و اسلامگرایی است و اسلامِ اهل بیت روز به روز پرچمش را خدای متعال دارد بلندتر میكند. این نشانه‌ی این است كه راه پیش روی ما راه روشنی است، راه ان‌شاءالله پیمودنی است.

* من به شما جوانهای عزیز توصیه میكنم قدر هیئتهایتان را بدانید. من همیشه به جوانها میگویم قدر جوانی‌تان را بدانید. این امروز هم هست. قدر جوانی را بدانید. اما قدر این هیئتها را بدانید. این هیئتها گنجینه است. حقیقتاً گنجینه‌ی معتبر و باارزشی است. هیئت حسینی به معنای یاد و تبیین است. هم یاد است، هم تبیین است. یعنی باید هیئت اینجور باشد. هم یاد را زنده كند، هم پایگاه و مركز تبیین باشد. این برای امروز ما لازم است.

* رهزنانی هستند كه نمی‌پسندند حادثه‌ای مثل حادثه‌ی اربعینِ بین نجف و كربلا را. نمی‌پسندند این حضور پرشور و شورانگیز مردم را؛ مشغول تلاشند، مشغول كارند. باید دلها آماده باشد و پای كار باشیم همه‌مان، هر كسی وظیفه‌ای دارد، من هم وظیفه‌ای دارم، شما هم وظیفه‌ای دارید، مسئولین محترم كشور هم وظایفی دارند، هر كس وظیفه‌ای دارد. سعی كنید جای خودتان را، وظیفه‌ی خودتان را مشخص كنید برای خودتان. بدانید كه چه كار باید بكنید.

به نظر من امروز «وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ» این دو جمله‌ی حیاتی و اساسی و جاودانی قرآن برای ما همیشه دستورالعمل است و امروز بیش از همیشه. تواصی به حق یادتان نرود. تواصی به صبر یادتان نرود. صبر یعنی پایداری، یعنی ایستادگی، یعنی خسته‌نشدن، یعنی خود را در بن‌بست ندیدن؛ این معنای صبر است. راه حق را بروید، دیگران را هم به راه حق بكشانید.

* كوشش كنید، بچه‌های مؤمن، مسلمان، علاقه‌مند، هیئتی و به‌معنای واقعی كلمه قرآنی و اسلامی سعی كنند در محیط دانشگاه، در محیطهای گوناگون تأثیر بگذارند، محیط را به همان رنگی كه خودشان به آن معتقد هستند، به راه خدا، به آن رنگ منوّر كنند و ملوّن كنند.

و این تواصی بر شما لازم است، برای ما لازم است. امروز هم به حق تواصی كنید، هم به صبر. نگذارید محیط، محیط خسته‌ای بشود، محیط از كار افتاده‌ای بشود.

دسترسی سریع