دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی محور اصلی سیوششمین كنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را تقبیح عادیسازی ارتباط با رژیم غاصب اسرائیل معرفی كرد.
حجتالاسلام حمید شهریاری دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری سی و ششمین كنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با ابراز اینكه "كنفرانس امسال با موضوع اتحاد اسلامی و صلح و پرهیز از تنازع و تفرقه در جهان اسلام كار خود را آغاز كرد"، گفت: در این دوره، تمركز بر راهكارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی است. محورهای این كنفرانس عبارتند از جنگ و جهاد و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مقابله با تروریسم، آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تكفیر و افراطیگری، همدلی اسلامی و پرهیز از منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی و پرهیز از مشاجره، حرمتشكنی و توهین.
وی افزود: در سال جاری، موضوع كنفرانس مسئلۀ عادیسازی ارتباط با رژیم غاصب اسرائیل و تقبیح آن است؛ مسئلهای كه بهوسیله برخی سران خودباخته و وابستۀ استكبار جهانی شكل گرفته است. بدون تردید، وحدت و اتحاد مسلمانان، پیام اصلی انقلاب اسلامی طی چلۀ اول انقلاب بوده است. اتحاد مسلمانان یا اتحادیه مسلمانان فكر ابداعی امام راحل بوده است. امام بارها در بیانات خود به مبحث وحدت اشاره داشتند و پس از آن هم رهبر معظم انقلاب، بحث از وحدت را بهعنوان یكی از محورهای موضوعی در جهان اسلام مطرح و در این راستا مجمع تقریب را تأسیس كردند.
حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: با توجه به شرایط جاری نیاز است به اهمیت وحدت بپردازیم، وحدت، پیام انقلاب اسلامی است و از همان ابتدا موجبات نگرانی، خشم و فتنهگری استكبار جهانی را فراهم آورد، چرا كه وحدت، منافع استكبار را به خطر انداخته است. اگر تاریخ قرون گذشته را مطالعه كنید، نقشه اصلی دشمن در بر هم زدن اتحاد مسلمانان را درمییابید. آمریكا و اذناب آن، همواره بهدنبال تكهپاره كردن كشورهای اسلامی بودند، كشور هند را به هندوستان و پاكستان و بنگلادش تبدیل كردند، دولت عثمانی را تكه تكه كردند و به كشورهای سوریه و اردن و فلسطین و حجاز و تركیه تقسیمبندی كردند، این نقشه مدام دنبال میشود. تاریخ كشور ما نشان میدهد استعمار جهانی بخشهای مهمی از كشور ما را تجزیه كردند، هم در جنگ جهانی دوم كه به سه پاره تقسیم كردند و قبل از آن، قفقاز شمالی را از ایران جدا كردند، بخشهایی از ماوراءالنهر و بخشهایی از افغانستان، پاكستان و جنوب كشور را از كشورمان جدا كردند. این جداسازی، پروژهای كاملاً پیدا و آشكار است و دوگانهای را تعریف كردند كه یا غرب باید اسلامی شود یا اسلام، غربی شود و راه صلح را در اندیشه خود تعریف نكردند و بهدنبال لیبرالی كردن اسلام هستند تا به این ترتیب، منافع خود را كسب كنند. امروز هم اگر كسی این سیاست تجزیه را دنبال كند، میتواند به این سناریوی دشمن پی ببرد. اگر خوب هوشمند باشیم، در عراق با استقلال اقلیم كردستان قصد تجزیۀ عراق به شیعه و سنی و كردها را دارند.
وی اضافه كرد: در این دوره از كنفرانس از صد شخصیت جهان اسلام دعوت كردیم. این دوره، دو تفاوت جدی نسبت به سال گذشته دارد؛ اول اینكه مدعوین را از اشخاص باكیفیت انتخاب كردیم، آنها كه در جهان اسلام بهعنوان مفتی اعظم و یا در سطح وزیر یا معاونان آنها و رؤسای سازمانهای اصلی شناخته میشوند، كنار این برنامه، كنفرانسهای منطقهای را كلید زدیم كه اولین آنها در لبنان هستند. این طرح در پاكستان و عراق و سوریه در حال طراحی است، این مسئله سبب میشود تعداد بیشتری از افراد بومی و نخبگانی را در كنفرانس داشته باشیم. كنفرانسی كه در اقلیم كردستان با حضور 70 شخصیت داشتیم، نمونۀ موفقی بود كه در تابستان برگزار شد.
دبیركل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: ما از 60 كشور دنیا 100 سخنران داخلی و 100 سخنران خارجی را خواهیم داشت. طی روزهای چهارشنبه تا جمعه بهصورت حضوری كنفرانس را برگزار میكنیم. روز چهارشنبه با حضور ریاست محترم جمهوری كار خود را آغاز خواهد كرد، سپس با سخنرانی مدعوین خارجی ادامه خواهد داشت. زیارت مرقد امام راحل از دیگر برنامههای كنفرانس است. در روز جمعه به دیدار مقام معظم رهبری خواهیم رفت و در عصر روز جمعه بیانیه پایانی خوانده خواهد شد.