رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری آی اس سی (ISC) از جایگاه ممتاز علمی ایران در بین 57 كشور اسلامی در 10 سال اخیر خبر داد.
آقای فاضل زاده گفت : سند نقشه جامع علمی كشور، «دستیابی به جایگاه اول علم و فناوری در جهان اسلام و احراز جایگاه برجسته علمی و الهامبخشی در جهان» و نیز «كمك به ارتقاء علم و فناوری در جهان اسلام و احیای موقعیت محوری و تاریخی ایران در فرهنگ و تمدن اسلامی» را از اهداف كلان نظام علم و فناوری كشور بیان می كند و در چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 ایران را «پیشتاز در مرزهای دانش و فناوری با مرجعیت علمی در جهان» می بیند.
وی افزود: استفاده از دانش تولید شده توسط پژوهشگران از نمادهای رسیدن به مرجعیت علمی است كه می توان با شاخص های علم سنجی از جمله دریافت استناد آن را بررسی و ارزیابی كرد. از جمله شاخص های مبتنی بر استناد می توان به شاخص H و كاربرد آن در بررسی اثرگذاری علمی اشاره كرد. شاخص H ، شاخصی تركیبی از تعداد مقالات منتشر شده (كمیت) و تعداد استنادها (كیفیت) است كه این مقالات دریافت كرده اند.
رئیس ISC گفت: تعداد انتشارات و استنادات كشورهای اسلامی به همراه شاخص H این كشورها در بازه زمانی 10 ساله اخیر (1400-1391) بر اساس پایگاه InCites را مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور كه اطلاعات این جدول نشان می دهد، جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد استنادهای دریافتی رتبه اول، به لحاظ انتشارات رتبه دوم و به لحاظ شاخص H رتبه چهارم را در بین 57 كشورهای اسلامی به دست آورده است.