قانون فصل الخطاب است

حاكمیت بدون اقتدار، نه توسعه اقتصادی پیدا می‌كند و نه می‌تواند توسعه سیاسی و اجتماعی داشته باشد

1401/09/30
|
13:11

عضو شورای عالی حوزه های علمیه قانون را فصل الخطاب دانست و گفت: قانون مجازات اسلامی كه به تصویب مجلس هم رسیده، این است كه محاربه به معنای ترساندن مردم با سلاح گرم یا سرد است؛ اینكه كسی خیابانی را ناامن و جنایت كند، توسط قضات مختلف در دادگاه و دیوان عالی مورد بررسی قرار گرفته و حكم صادر شده است.

آیت‌الله سید احمد خاتمی در همایش مبلّغین اعزامی سازمان اوقاف و امورخیریه كه با محوریت اعزام مبلّغ به مناطق محروم و امامزادگان سراسر كشور در ایام شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)، در مجتمع فرهنگی امامزاده شاه سید علی(ع) برگزار شد اظهار كرد: اگر بخواهیم دوره 75 یا 95 روزه زندگانی حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر اكرم(ص) را در یك جمله خلاصه كنیم، آن جمله «جهاد تبیین قولی و عملی» خواهد بود.

وی افزود: خطبه فدكیه حضرت زهرا(س) مانند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه شایسته تدریس است و به نوعی می‌توان گفت این خطبه، متن اصلی جهاد تبیین است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه در طول تاریخ، نفوذی‌ها عامل به غارت رفتن همه سرمایه‌های جامعه هستند گفت: اگر حجاب كمرنگ شود و مبانی دینی كنار برود، آن گاه همه چیز جامعه اسلامی از دست می‌رود.

وی ادامه داد: آنچه از ظلم و ستم بر حضرت زهرا(س) روا داشته شد و بر سر امیرالمومنین(ع) آمد، در حقیقت انتقام احد بود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به درس‌های زندگی حضرت زهرا(س) گفت: درس بزرگ آن است كه اگر لازم باشد، همه چیز باید فدای ولایت شود حضرت دختر گرامی حضرت محمد(ص) كه پیامبر در جلوی پایشان بر می‌خاستند و به استقبالشان می‌رفتند.

وی تصریح كرد: كجای دنیا آنچه در خیابان‌های ایران رخ داده را اعتراض می‌نامند؟ آن هم وقتی كه چادر از سر زن مسلمان بر می‌دارند، بانك آتش می‌زنند و خیابان را می‌بندند؟

آیت الله خاتمی با بیان اینكه اگر آتش زدن پلیس و بسیجی اعتراض نامیده شود، این خودش یك نوع اغتشاش است گفت: قانون اساسی كشور ما به اعتراض اجازه داده است ولی نه اینكه هر كاری انجام شود و نامش را اعتراض بگذارند.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به معنای محاربه در فقه اسلامی خاطرنشان كرد: در تحریرالوسیله امام راحل آمده است كه «محارب كسی است كه مردم را با سلاح (گرم یا سرد) بترساند و شرط آدم كشتن هم برای آن نیامده است».

وی تصریح كرد: هیچ كس از اعدام كردن دیگران لذت نمی‌برد، ولی وقتی عده‌ای، شهید زاهدلویی، آرمان علی وردی، سید روح‌الله عجمیان و دیگر شهدای امنیت را به آن وضع فجیع به قتل می‌رسانند، عده‌ای اعتراض می‌كنند كه چرا مسببان این فجایع به محاربه محكوم می‌شوند.

آیت الله خاتمی قانون را فصل الخطاب دانست و گفت: قانون مجازات اسلامی كه به تصویب مجلس هم رسیده، این است كه محاربه به معنای ترساندن مردم با سلاح گرم یا سرد است؛ اینكه كسی خیابانی را ناامن و جنایت كند، توسط قضات مختلف در دادگاه و دیوان عالی مورد بررسی قرار گرفته و حكم صادر شده است.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان كرد: اگر كسی به مسئله‌ای اعتراض دارد، باید از راه قانونی، قانون را اصلاح كند و تا آن زمان تسلیم قانون باشد ولی اینگونه اعتراض و اغتشاش، در واقع برای زیر سوال بردن قوه قضائیه است.

وی گفت: اعدام غیر قانونی را هرگز قبول نداریم، ولی كسی كه به حكم خدا و قرآن باید اعدام شود، این حكم باید جنبه اجرایی به خود بگیرد.

آیت الله خاتمی با بیان اینكه امیرالمومنین علی(ع) نیز حكم خدا را اجرا می‌كرد خاطرنشان كرد: ایشان كانون مهر و عاطفه بودند ولی نسبت به اجرای قانون الهی، كوتاه نمی‌آمدند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: دشمنان، نوچه‌هایشان را در ایران تشویق به جنایت می‌كنند، پلیس را می‌زنند تا اقتدار نظام را بشكنند، ولی فریب خوردگان بدانند كه حاكمیت بدون اقتدار، نه توسعه اقتصادی پیدا می‌كند و نه می‌تواند توسعه سیاسی و اجتماعی داشته باشد.

وی تصریح كرد: زیرساخت هر گونه توسعه‌ای، امنیت پایدار در كشور است و همه باید این مهم را در نظر داشته باشند.

آیت الله خاتمی با بیان اینكه حجاب حكم خداست گفت: دشمنان با یك هدف با حجاب اسلامی مخالفت می‌كنند زیرا می‌دانند اگر بخواهند در ایران پیروز شوند باید ولایت فقیه را زیر سوال ببرند و حجاب دینی را كمرنگ كنند.

دسترسی سریع