آیت الله رجبی با تأكید بر اهمیت وجایگاه علوم انسانی اسلامی گفت:علوم انسانی فرهنگساز است برخلاف سایر علوم، این علوم میتواند فرهنگ صحیح یا غلط را درجامعه ساخته یا عرضه كندو چنان این علوم نقش داردكه غربیها علوم انسانی راعلوم فرهنگی می نامند
در همایش بین المللی " علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره)" آیت الله رجبی، در سخنانی به تبیین اهمیت و جایگاه علوم انسانی اسلامی در رشد و توسعه جامعه از حیث مادی و معنوی پرداخت و خاطرنشان ساخت: علوم انسانی در جهان دو ویژگی مهم دارند اول در بعد فردی هویتساز است و هویت افراد جامعه را از جهات گوناگون میسازد و دوم اینكه در بعد اجتماعی نیز فرهنگساز هستند و در سایه علوم انسانی جوامع شكل میگیرند و تمدنها برخاسته از علوم انسانی میباشند.
وی افزود: هیچ شأنی از شئون انسانی وجود ندارد مگر آنكه تحت تأثیر علوم انسانی قرار دارد و اگر این علوم انسانی بر بنیان و محتوای درست و متقن شكل گرفته باشد هویت فردی و اجتماعی درست و صحیح جامعه شكل میگیرد و آن جامعه در مسیر فلاح و سعادت قرار خواهد گرفت اما اگر این علوم انسانی محتوایش بر اساس علم كاذب و باطل قرار گرفته باشد جامعه را به سمت سقوط و پستی و آلودگی میكشاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان ساخت: در جمهوری اسلامی در ابتدای شكلگیری نظام امام راحل(ره) دستور دادند كه علوم انسانی بازسازی شود و محتوایش كه در دین و قرآن و مكتب اهل بیت(ع) قرار دارد توسط حوزههای علمیه به جامعه معرفی شود.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینكه تحول در علوم انسانی اسلامی در خارج از جهان اسلام و جهان اسلام به صورت كلی مطرح و در ایران هم پس از پیروزی انقلاب از سوی امام خمینی(ره) مطرح شد، گفت: ایشان در سال 1361 فرمود باید در علوم انسانی تحول رخ دهد و دستانتان را به سوی حوزههای علمیه دراز كنید، زیرا حوزویان متخصص امور دینی هستند.
وی ابراز داشت: اولین برنامهای كه برای اسلامیسازی و بازسازی علوم انسانی در ایران تهیه شد توسط آیت الله مصباح یزدی بود كه بر اساس آن دفتر وحدت حوزه و دانشگاه شكل گرفت و برای ادامه این كار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) راهاندازی شد، لذا میتوان گفت ایشان بنیانگذار علوم انسانی اسلامی میباشند.
آیت الله رجبی تأكید كرد: سِرّ اینكه آیت الله مصباح یزدی به این فعالیتها اهتمام داشتند این بود كه علوم انسانی بر مبانی سكولار بنا نهاده شده بود و حتی برخی از آن مبانی در ضدیت كامل با مبانی دینی و الهی بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود به وجود مشكلات و بحرانها در جوامع غربی اشاره و تأكید كرد: علوم انسانی در غرب نیز نتوانسته كارایی لازم را داشته باشد و برخی از دانشمندانی كه از بحران در جوامع غربی سخن میگویند، اذعان دارند كه ریشه همه این بحرانها همین علوم انسانی میباشد.
آیت الله رجبی با تأكید بر اهمیت و جایگاه علوم انسانی اسلامی گفت: علوم انسانی فرهنگ ساز است برخلاف سایر علوم، این علوم میتواند فرهنگ صحیح یا غلط را در جامعه ساخته یا عرضه كند و چنان این علوم نقش دارد كه غربیها علوم انسانی را علوم فرهنگی مینامند.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: ما معتقدیم كه هم مكتب اسلام داریم و هم علوم اسلامی، لكن باید این علوم اسلامی استخراج و مدوّن شوند.
گفتنی است: در ادامه این نشست، تنی چند از مهمانان این دیدار به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خویش راجع به ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی پرداختند.