راهبرد مقابله با هتك حرمت قرآن حفظ وحدت و اقامه احكام قرآنی در جامعه است

آیت‌الله شیخ محمد یعقوبی: حادثه شنیع هتك حرمت‌ مقدسات اسلامی، دوست و دشمن را از هم متمایز كرد، دو راهكار جدی مقابله با این اهانت‌ها حفظ وحدت امت اسلامی و دیگری تمسك به احكام و قوانین قرآن كریم و تدبر در آیات و احیای نقش آن در بطن جامعه است.

1402/05/10
|
22:32

آیت‌الله محمد یعقوبی از مراجع تقلید شیعیان در نجف اشرف تأكید كرد: حادثه شنیع هتك حرمت‌ مقدسات اسلامی، دوست و دشمن را از هم متمایز كرد، دو راهكار جدی مقابله با این اهانت‌ها حفظ وحدت امت اسلامی و دیگری تمسك به احكام و قوانین قرآن كریم و تدبر در آیات و احیای نقش آن در بطن جامعه است.

آیت‌الله شیخ محمد یعقوبی، از مراجع و علمای عراق و خطیب جمعه نجف اشرف طی نطقی ویدئویی و اختصاصی برای خبرگزاری ایكنا در ابتدای جلسه درس خود با طلاب حوزوی، ریشه‌های هتك حرمت قرآن كریم و راه‌های مقابله با آن را برشمرد.

شیخ یعقوبی با بیان اینكه خداوند شاكر تلاش همه كسانی است كه با غیرت و تعصب از مقدساتشان دفاع می‌كنند و مخلصانه در فعالیت‌های متنوع برای دفاع از قرآن كریم و منزلت والای آن شریك می‌شوند، گفت: امیدواریم كه خداوند متعال شفاعت قرآن را نصیب آنها كند كه همانا قرآن شفاعت كننده و شفاعت آن قطعاً قابل قبول است، همان طور كه در حدیث شریف آمده است و آنها را به بهشت خدا خواهد رساند.

وی تأكید كرد: قرآن كریم، خود حقانیتش را ثابت و ادعای دشمنان را رد می‌كند و بر كسانی كه به دنبال توهین و ضربه زدن به آن هستند، غالب است و راه را بر هر گونه تعرض به ساحتش می‌بندد.

آیت‌الله یعقوبی با تأكید بر اینكه شرم و ذلت بر كسانی است كه به قرآن هتك حرمت كنند چه حكومت‌ها و نهادها و چه افراد چنین كاری را مرتكب شوند، گفـت: در هر حال این هتاكی‌ها آنها را رسوا و چهره زشت و مقاصد پلید آنها را برملا كرد، بخصوص كه همواره آن را با شعارهای جعلی و دروغینی نظیر آزادی و حقوق بشر و آزادی بیان و غیره بزك می‌كردند.

خطیب جمعه نجف اشرف با اشاره به آشوب‌ها در فرانسه گفت: اما وقتی زبانه آتش به یكی از كشورهای هتاك قرآن یعنی فرانسه رسید، حكومتش از رفتار زشت خود اعلام برائت كرد و خواهان مجازات پدران معترضان در این كشور شد با این ادعا كه آنها نتوانستند فرزندانشان كه در اعتراضات شركت كرده‌اند، تربیت كنند در حالی كه از سوی دیگر همین والدین را به بهانه خشونت خانوادگی از تربیت فرزندانشان منع و باعث طرد آنها از خانه می‌شوند و این از تضادهای موجود در تمدن رقت‌بار و حقیر غرب است و خدا را شكر می‌كنیم كه آنها را رسوا و دروغشان را برملا كرد.

وی ضمن تأكید بر لزوم هوشیاری نسبت به تلاش هتاكان برای محدود ماندن واكنش‌ها به هتك حرمت قرآن در چارچوب بیانیه‌های احساسی و محكومیت‌ها گفت: از همین روست كه آنها رفتارهای شنیع خود را بار دیگر از سر می‌گیرند، زیرا آنها همواره در جنگ با اسلام و فطرت انسانی به سر می‌برند.

شیخ یعقوبی با بیان اینكه هتك حرمت‌هایی كه به قرآن كریم و اسلام در اینجا و آنجا انجام می‌شود جز رفتارهایی تحریك‌آمیز نبوده و در راستای همین جنگ دیوانه‌وار است، گفت: آنها بر پیاده كردن نقشه‌های شیطانی خود اصرار می‌ورزند و از طریق آن می‌خواهند حواس مردم را پرت كنند و آنها را به گله‌ای از چارپایان تبدیل كنند كه از زندگی چیزی جز برآوردن غرایز و هوی و هوس خود نمی‌فهمند، به نحوی كه همیشه در مسیر حیات بشری خود تحت ذلت باقی بمانند.

وی درباره علت اینكه قرآن هدف گرفته می‌شود، گفـت: آنها دست روی قرآن می‌گذارند كه منجی بشریت است، قرآنی كه بشریت را نسبت به غفلت خود آگاه می‌كند و آنها را به سمت اصول و آرمان‌های والا و به سمت سیره رسول خدا و اهل بیت(ع) او هدایت می‌كند، اهل بیتی كه ترجمان رسالت قرآن در واقع و عمل هستند و از همین رو دشمن سرسخت خود را در قرآن كریم می‌بینند كه باید بر آن چیره شد و مردم را از آن دور كرد.

خطیب جمعه نجف اشرف ضمن تأكید بر لزوم كفایت نكردن به واكنش‌های احساسی در پاسخ به هتك حرمت مقدسات اسلامی گفت: ما باید مواضع و تدابیر قاطعی را پیش بگیریم و راهبرد ثابت و آشكاری را اتخاذ كنیم تا جرایم آنها را به پیروزی و پیشرفت حقیقی اسلام تبدیل كنیم، زیرا دشمنان ما با وجود اینكه علیه ما حیله‌گری می‌كنند، احمقند و نمی‌دانند كه هر قضیه‌ای كه بیشتر به آن می‌پردازند ثبات و استحكام بیشتری پیدا می‌كند و شفافیت و حقانیت آن آشكارتر می‌شود و مؤمنان را به تحكیم و تقویت آن و دفاع از آن و پاسخ به همه شبهات مطرح علیه قرآن وامی‌دارد.
توطئه غرب برای از بین بردن هویت اسلامی با بی‌حجابی

آیت‌الله محمد یعقوبی با بیان اینكه غربی‌ها از طریق ترویج بی‌خدایی و همجنس‌گرایی و ازدواج همجنس‌گرایان به دنبال از بین بردن هویت اسلامی، برداشتن حجاب از سر زنان و اشاعه فحشاء در جامعه هستند، گفت: آنها از این طریق به مخالفت با فطرت انسانی و نه تنها دین برخاستند؛ اما تیر آنها به سمت خودشان كمانه كرد و پایبندی مسلمانان به هویت و ایمانشان بیشتر شد.

وی افزود: آنها به دنبال از بین بردن شعائر دینی و به سخره گرفتن آن بودند، اما تعلق مسلمانان به آن بیشتر شد، به نحوی كه مشاهده كردند كه میلیون‌ها نفر از اقصی نقاط جهان مناسك حج را به جای آوردند و در مساجد حضور می‌یابند و قرآن تلاوت می‌كنند.

خطیب جمعه نجف اشرف با اشاره به هجمه‌ها علیه مسئله امامت و ولایت اهل بیت(ع) و شعائر حسینی گفت: این از لطف بسیار خداوند متعال به بندگانش است كه كردارهای شرورانه برخی انسان‌ها را به ابزارهایی به نفع مردم و تقویت ایمان در دلشان تبدیل می‌كند، همان طور كه خداوند متعال از هر آنچه بنی‌امیه بر سر امام حسین(ع) آورد عاملی برای گسترش دین اسلام و هدایت مردم و باقی ماندن دین تا روز قیامت قرار داد.

وی افزود: اسلام قدرت فوق‌العاده‌ای برای تأثیر بر روان دارد و اصلاح حتی سنگدل‌ترین مردم نظیر مغول‌ها را داشته است، مغول‌هایی كه جمعی وحشی بودند كه با هجوم به سرزمین مسلمانان در آنجا فساد، كشتار و نابودی به بار آوردند اما پس از مدت كوتاهی ایمان آوردند.

شیخ یعقوبی با بیان اینكه بسیاری افراد از سایر امم كه ایمان آوردند از چگونگی تأثیرشان از آیات قرآن می‌گویند، گفت: قرآن، مشكلات آنها را حل كرده و به پرسش‌هایشان پاسخ داده است. آنها به این تحول در زندگی و انتقال از كفر به ایمان نیاز داشتند، نظیر آیه توحید كه هماهنگی خلقت را بریشان تفسیر می‌كند و آیه خلود كه این را می‌آموزد كه انسان بیهوده خلق نشده است و هدفی برای خلقت انسان وجود دارد و هر آنچه از آیات كه دلالت بر این دارد كه خداوند با شماست و به بندگان خود نزدیك است، دعای آنها را می‌شنود و به آنها نزدیك‌تر می‌شود، بیشتر از هر اندازه كه خودشان به خدا نزدیك می‌شوند و دیگر آیاتی كه بر جان‌ها و اذهان آنها تاثیرگذار بوده و آنها را به سمت ایمان هدایت كرده است.
راه‌های مقابله با هتك حرمت قرآن

آیت‌الله محمد یعقوبی با بیان اینكه پاسخ واقعی به این هتك حرمت‌ها كه دشمنان را به وحشت می‌اندازد و آنها را از كردارشان پشیمان می‌كند، به دو گونه است، گفت: یك پاسخ اتحاد مسلمانان و كنار گذاشتن اختلاف‌های فیما بین آنهاست، بخصوص كه این هتك حرمت‌ها دوست و دشمن را از هم متمایز كرد، زیرا كسی كه برادر مسلمان خود را دشمن بدارد، از پیروان قرآن نخواهد بود، در حالی كه او نیز نسبت به قرآن كریم تعصب و غیرت نشان می‌دهد و با دشمنی مقابله می‌كند كه به ساحت قرآن كریم اهانت كرده است.

وی افزود: دومین پاسخ به هتاكان، تمسك به احكام و قوانین قرآن كریم و تدبر در آیات آن و احیای نقش آن در حیات امت است به نحوی كه آن را راهنمایی بدانیم تا از خط مشی و صراط مستقیم آن دور نمی‌شویم.؛ زیرا قرآن كریم یكی از دو چیز گرانبهایی است كه بین ما به یادگار مانده است. ریسمانی است كه از آسمان به زمین كشیده شده است و كسی كه به آن تمسك جوید هرگز گمراه نمی‌شود. ما باید قرآن كریم را معیار و میزان اعمال خود قرار دهیم و به هر دستوری كه در آن آمده عمل كنیم و از هر آنچه ما را از آن منع كرده، اجتناب كنیم بدون اینكه در عمل به قرآن كریم با احدی تعارف داشته باشیم یا از دیگری بترسیم و باید بر هوا وهوس و احساسات خود در راستای آنچه خداوند متعال از ما می‌خواهد غلبه كنیم و از این طریق توطئه‌های شیطانی انسان و جن را خنثی كنیم، زیرا دغدغه این شیاطین دور كردن مردم از خداوند متعال و طریق حق است تا آنها را از راه راست بیرون برده و همه آنها را فریب دهند، اما مكر آنها را به خودشان بازمی‌گردانیم.

این مرجع تقلید با بیان اینكه دو موضوع گفته شده یعنی برپا كردن دین اسلام و وحدت امت، مقصود والای قرآن كریم و همه ادیان آسمانی است تصریح كرد: خداوند متعال در آیه 13 سوری شورا می‌فرماید: «شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّینِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْكَ وَمَا وَصَّیْنَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى وَعِیسَى أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا: از دین آنچه را به نوح سفارش كرده بود، برای شما تشریع كرد و آنچه را به تو وحی كردیم؛ و آنچه ابراهیم و موسی و عیسی را به آن توصیه نمودیم این است كه دین را برپا دارید و در آن فرقه فرقه و گروه گروه نشوید».

وی افزود: ما از این آیه كریمه ارتباط محكم بین قرآن و امامت را درك می‌كنیم كه حضرت رسول اكرم(ص) در روز غدیر آن را اعلام كرد به تعبیر دیگر بر اساس حدیث مشهور نبوی كه از سوی دو گروه اهل تسنن و شیعه مورد تأیید است؛ بین دو ثقل گرانبهای قرآن و عترت ارتباط محكمی وجود دارد.

شیخ یعقوبی تأكید كرد: به لطف ولایت بوده كه قرآن از تحریف مصون مانده و بقای آن تا آخرالزمان تضمین شده است تا بشریت با آن هدایت شوند و سعادت دنیا و آخرت نصیبان شود و آنها را بر اساس اصول و آرمان‌های والای انسانی متحد كند.

خطیب جمعه نجف اشرف افزود: امروز در كمال درد و تأسف می‌گوییم كه برخی مسلمانان منكراتی را مرتكب می‌شوند نظیر اینكه قوانینی مغایر با قرآن را وضع می‌كنند و بر خلاف آنچه خداوند متعال نازل كرده حكم می‌دهند و بر غیر حق اصرار می‌ورزند كه به قیمت رزق و روزی مردمشان و محرومیت آنها از حقوقشان تمام می‌شود یا به دنبال ترویج فساد اخلاقی هستند نظیر اینكه بارها و سرگرمی‌های بیهوده و كنسرت‌های مغایر با شئون دینی و اخلاقی راه می‌اندازند و زنان بزك كرده را در برابر مردان به نمایش می‌گذارند، نماز را ترك می‌كنند، خونریزی‌ها به راه می‌اندازند و به هتك حرمت ناموس‌ها می‌پردازند و برای رسیدن به خواسته‌های شخصی خود یا گرایش‌های فرقه‌ای منافع مردم را تعطیل می‌كنند.

وی ادامه داد: با كمال درد و تأسف می‌گوییم كه هر آنچه از برخی مسلمانان سر می‌زند خود بدترین و شدیدترین هتك حرمت‌ها به قرآن كریم است و بیشتر از قرآن‌سوزی و ترسیم كاریكاتورهای موهن در هر كجا، قلب رسول اكرم(ص) را به درد می‌آورد و این چیزی است كه حضرت رسول اكرم(ص) از آن منزجر بوده است در جایی كه در آیه 30 سوره فرقان آمده است: «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا ( و پیامبر [خدا] گفت پروردگارا قوم من این قرآن را رها كردند)».
وظایف عملی خطبای مساجد در برابر هتك حرمت‌ مقدسات اسلامی

آیت‌الله یعقوبی ضمن هشدار به مسلمانان برای هوشیاری نسبت به حیله شیاطین غربی گفت: در هر حال نهضت قرآنی حال حاضر اشكال متعددی دارد، نخست اینكه خطیبان در مجالس و سخنرانی‌های خود مفاد گفتمان خود را تفسیر آیات قرآن و الهام از درس‌ها و عبرت‌های آن قرار دهند و به مسائل عقیدتی، اخلاقی و اجتماعی بپردازند كه در آیات قرآن كریم آمده است.

دوم اینكه ائمه جماعات مساجد نیز توصیه می‌شود كه پس از هر نماز جماعت دو صفحه از قرآن كریم را قرائت كنند قبل از اینكه نمازگزاران مسجد را ترك كنند كه جز چند دقیقه بیشتر وقت نمی‌گیرد.

سوم اینكه قرآن به طور مستمر تلاوت شود حتی در اوقات نمازهای واجب یومیه و مستحب است كه مؤمن روزی 50 آیه قرآن تلاوت كند.

چهارم اینكه از تجهیزات نظیر تلفن همراه برای گوش فرادادن به آیات قرآن كریم با صوت قاریان در وقت‌های مرده، وقت‌های انتظار یا در سفر و یا وقت استراحت و تنهایی استفاده شود.

پنجم اینكه تفاسیر كوتاه و ساده مورد مطالعه قرار گیرد نظیر تفسیر شبر و معین تا نسبت به مفاهیم كلی آیات قرآن كریم اشراف حاصل شده و ذهن برای تدبر در آن آماده شود.

ششم اینكه محافل انس با قرآن كریم برگزار شود و قاریانی در آن حاضر شوند كه حاضران در نشست را با تلاوت آیات قرآن كریم جذب می كنند.

دسترسی سریع