رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندركاران برگزاری دومین كنگره ملی شهدای همدان فرمودند: امثال شهیدان «چیتسازیانها» و «سُلگیها» بودند و نشان دادند ایرانیت و اسلامیت یك حقیقت واحد است.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دومین دیدار دستاندركاران برگزاری كنگره ملی بزرگداشت شهدای استان همدان كه در تاریخ چهارشنبه 5 مهر 1402 برگزار شده بود، امشب در محل برگزاری همایش در همدان منتشر شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با اشاره به درخشش استان همدان در مقاطع مختلف تاریخ تاكنون بهویژه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، گفتند: مهمترین وظیفه، زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا با كارهای فاخر هنری و رساندن پیام آنها به دلها است.
رهبر انقلاب اسلامی اقتضای نام شهدا و فداكاری در راه خدا را ماندگاری دانستند و افزودند: البته این بدین معنا نیست كه اگر عوامل معارض وارد میدان شوند این استمرار، دچار آسیب نمیشود بنابراین وظیفه همه، تلاش برای زنده نگه داشتن نام و راه شهیدان است.
حضرت آیتالله خامنهای تاثیرگذارترین روش برای زنده نگه داشتن نام شهدا را استفاده از شیوههای هنری برای تولید آثار فاخر برای معرفی این الگوها، برشمردند و خاطرنشان كردند: یك نمونه از این الگوها، مرحومه خانم دباغ از همدان است كه همچون شهدا بود و وی میتواند به عنوان الگوی برجسته یك زن اسلامی به جامعه معرفی شود.
ایشان با اشاره به مبارزات و فعالیتهای گسترده اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی خانم دباغ، پیش از انقلاب اسلامی و بعد از آن، گفتند: خانم دباغ شخصیتی بود كه در دوران مبارزات، همچون یك چریك مبارزه میكرد و در دوران حضور امام(ره) در پاریس، همراه امام مشغول فعالیت و تلاش بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز فرمانده سپاه همدان شد و در عرصههای سیاسی و اجتماعی تا آنجا پیش رفت كه امام وی را به عنوان یكی از اعضای هیات سه نفره اعزامی به مسكو برای دادن پیام به گورباچف انتخاب كردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاكید بر اینكه خانم دباغ با طیف عظیمی از فعالیتها نمونه یك زن اسلامی و انقلابی است، افزودند: همین یك نمونه میتواند مضمون و محتوای چندین كار هنری فعال باشد كه تصویر واقعی از زن در نظام اسلامی را ارائه كند.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: بارها تاكید شده كه جمهوری اسلامی در موضوع زن در موضع تهاجم است و نه دفاع زیرا غرب باید پاسخگوی لگدمال كردن عزت و شرافت زن باشد.
ایشان یكی دیگر از مصادیق كارهای هنری را نشان دادن نبود تقابل میان اسلامیت و ملیت با استفاده از نام و راه شهیدان، دانستند و افزودند: از ابتدای انقلاب برخی تلاش داشتند تا اسلامیت و ملیت را دوقطب مقابل هم قرار دهند درحالی كه شهدا بهطور واضح، نادرست بودن این وسوسه باطل را نشان دادند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: هنگامی كه ایران مورد تهاجم بینالمللی قرار گرفت كسانی كه مدعی طرفداری از ایران بودند، یا در خانههای خود خزیدند و یا از ایران خارج شدند اما كسانی كه از ایران دفاع كردند همان «بچه مسلمانها» و «نماز شب خوانها» و امثال شهیدان «چیتسازیانها» و «سُلگیها» بودند و نشان دادند ایرانیت و اسلامیت یك حقیقت واحد است.
حضرت آیتالله خامنهای با تاكید براینكه هركسی ایمان داشته و انقلابی باشد به طور طبیعی از میهن دفاع میكند، گفتند: باید توجه به زاویه هنری در رساندن این پیامها به دلها، چندین برابر شود و به كارهای شكلی رضایت داد نشود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تاریخ استان همدان را درخشان خواندند و با اشاره به اینكه همدان مركز نخستین تمدن كشوری است، افزودند: همدان مركز علم، دین، جهاد، هنر و مركز همه ارزشهای تمدنی یك كشور است.
رهبر انقلاب اسلامی نقش مردم، جوانان و روحانیون نامدار همدان در مبارزات پیش از انقلاب و بعد از آن بهویژه در دوران دفاع مقدس را یادآور شدند و از رشادتهای لشكر پرافتخار انصارالحسین(ع) و ستارگانی همچون شهید سردار همدانی، شهید خوشلفظ، شهید سُلگی و شهدای مدافع حرم و شهدای امنیت بهویژه شهید نظری تجلیل كردند.