همه باید برای حضور مردم در صحنه تلاش كنند

در پاسداشت قیام 19 دی قم در سال 1356 در حمایت از حضرت امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی، هزاران نفر از اقشار مختلف مردم قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار كردند.

1402/10/20
|
11:26

به مناسبت سالگرد قیام 19 دی قم در سال 1356 در حمایت از حضرت امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی، هزاران نفر از اقشار مختلف مردم این شهر، صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی تهران، با رهبر انقلاب اسلامی دیدار كردند.

بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:

* قدرت نقش‌آفرینی مردم در حوادث بزرگ را ما نباید فراموش كنیم. این را در زندگی خودمان تجربه كردیم، هم خودمان باید فراموش نكنیم، هم این تجربه را به دیگران منعكس كنیم.

امروز غزه را ملاحظه كنید. نقش‌آفرینی حضور مردم و ایستادگی مردم در یك حادثه‌ی عظیم، یعنی یك گروه كوچك، یك مردم محدود، مثلاً دو میلیون جمعیت من‌باب مثال در یك وجب زمین، آمریكای با آن عظمت را و رژیم صهیونیستی آویزان به آمریكا را عاجز كرده. قدرت حضور مردم یعنی این.

حادثه‌ی قم یك حادثه‌ای است به مراتب از این بالاتر. چرا؟ برای خاطر اینكه در روز نوزدهم دی مردم قم آمدند در خیابان، شهید هم دادند، كتك هم خوردند، عده‌ای هم زندان رفتند، اما سرآغاز یك جریانی شدند كه آن جریان توانست یك رژیم وابسته‌ی مستكبر ظالم مسلّط بر این كشور را در طول مدت حدود یك سال سرنگون كند.

* این را امام یاد داد به ما. نشان داد به مردم، یاد داد به مردم،‌ كه حضور آنها در صحنه معجزه آفرین است. امام سال 41 و 42 با عمل، با حرف، با منطق، با استدلال این را به همه‌ی ملت ایران نشان داد.

فهماند به آنها كه اگر میخواهند پیش بروند، اگر میخواهند به نتایجی كه مطلوب آنهاست برسند باید در میدان حضور داشته باشند. عقب كشیدن، به این و آن اتكا كردن، كنج عزلت گزیدن، این فایده ندارد، باید بیایند وسط میدان. خودش هم آمد وسط میدان.

امام به جای نشست و برخاست كردن با احزاب و گروه‌ها و جریانهای سیاسی و شخصیتهای سیاسی معروف پرمدعا كه بودند در آن زمان، به جای نشستن با آنها، آمد با مردم نشست.

* امیرالمؤمنین (علیه السلام) در فرمان به مالك اشتر فرمود: «و إنما عماد الدین و جماع المسلمین و عُدّة للأعداء، العامّة من الأمّة». عمادالدین یعنی تكیه‌گاه دین.

امیرالمؤمنین به ملّت خودش می‌فرماید، خطاب به ما هم هست. خیلی خب. جامعه‌ی اسلامی هستید، تكیه‌گاه اسلام‌تان امت‌اند بدنه‌ی مردم‌اند.
والعدّة الاعداء.

این ذخیره‌ی در مقابل دشمن اینها كی هستند، العامة من الامة. یعنی توده‌ی مردم. من یك وقتی یك تكه‌هایی از نامه را مطرح كردم برای مسئولین چند سال قبل از این. كه آنجا حضرت مقایسه میكند بین خاصه و عامه. خاصه یعنی نورچشمی‌ها. عامه یعنی توده‌ی مردم. بیانات عجیبی درباره‌ی خاصه ذكر میكند بیانات عجیبی درباره‌ی عامه توده‌ی مردم ذكر میكند.

تكیه‌ی حضرت به این است كه به توده‌ی مردم تكیه كنید. به توده‌ی مردم. وقتی یك رئیس‌جمهوری با توده‌ی مردم انس می‌گیرد حرف می‌زند كار میكند بین آنها، میرود در دل مردم یك عده‌ای از آنجا بلند میشود می‌گویند این پوپولیسم است. اهانت میكنند. نه، این مردم‌داری است. این نشان گرفتن نقطه‌ی اصلی است. توده‌ی مردم همه‌كاره‌اند.

* آن رژیمی كه در 22 بهمن به دست مردم ایران ازاله شد و از این خاك پاك، از این كشور خدایی بیرون رانده شد، یك رژیم وابسته و كودتایی بود.

یك عده‌ای امروز نمیخواهند این را بعد از چهل سال باور كنند. آمریكایی‌ها و دور و بری‌های آمریكایی‌ها و وابستگان به آمریكایی‌ها هم با ساده‌دلی تمام، عجیب است، سیاستمدارند، دیپلماتند اما در این قضیه نهایت ساده‌اندیشی را دارند به كار میبرند. با محاسبه‌ی غلط، دارند دوباره توجیه میكنند چهره‌ی رژیمی را كه چهل سال قبل، 45 سال قبل با لگد مردم از این كشور رانده شده، بیرون افتاده شده.

* خیلی از مشكلات امنیتی را مردم به كمك دستگاه‌های امنیتی آمدند و مشكل را برطرف كردند.

خیلی از كارها میخواستند بكنند شبیه همین فاجعه‌ای كه در كرمان ایجاد كردند. مردم ملتفت شدند توجه كردند، دستگاه‌ها متوجه شدند پیشگیری كردند. شاید بشود گفت ده‌ها برابر آن چه كه اتفاق می‌افتد دشمن میخواهد انجام بدهد و خنثی میشود. خیلی‌هایش به كمك مردم است.

حضور مردم در صحنه؛ این باید ترویج بشود. هر كسی صدایی دارد هر كسی زبان گویایی دارد؛ هر كسی مخاطبی دارد، هر كسی میتواند اثر بگذارد باید روی این زمینه كار كند. وتواصوابالحق. این حق است. تواصی به حق وظیفه‌ی همه است.

دسترسی سریع