تولیت آستان قدس رضوی تنها راه رفع مشكلات جهان اسلام را بازگشت به آموزههای نجات بخش قرآن دانست.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در مراسم افتتاحیه مرحله نهایی مسابقات كشوری قرآن كریم وزارت جهاد كشاورزی ویژه روستاییان و عشایر كه با حضور 140 قاری برتر به میزبانی مشهد در حرم مطهر رضوی برگزار شد؛ با بیان اینكه قرآن، معجزه رسول خاتم(ص) كتابی بیهمتا است كه برای بشر به هیچ وجه مقدور نیست مانند او را بیاورد، به تلاشهای متعدد كفار در صدر اسلام برای همانند آوری قرآن اشاره كرد كه تمام نمونههایی كه ارائه دادند موجب رسوایی خود آنها و اثبات عدم توانایی بشر در همانند آوری قرآن شد.
وی در ادامه با اشاره به معجزات پیامبران(ص) در طول تاریخ، ابراز كرد: در طول تاریخ همواره رسولان الهی برای اثبات نبوت خود معجزاتی را متناسب با شرایط زمانی و مكانی جامعه خود ارائه میكردند، تمامی این معجزات معطوف به دوران حیات آن پیامبر بوده و با پایان عمر آن پیامبر معجزه ایشان نیز پایان مییافت، اما قرآن معجزه رسول گرامی اسلام(ص) پس از گذشته 1400 سال از رحلت ایشان همچنان زنده، هدایتگر و حیات بخش است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: قرآن معجزهای برای تمام بشریت تا روز قیامت است كه میتواند انسانها را از گمراهی، ضلالت، جهالت و شقاوت نجات دهد و به سوی سعادت، خوشبختی و قرب الهی هدایت كند؛ آیات قرآن میتوان در دل و جان انسانها نفوذ و تحول ایجاد كند، بهطوریكه گزارشهای فراوانی وجود دارند كه در طول تاریخ بسیاری با شنیدن حتی یك آیه قرآن، دچار تحول درونی شده و از گمراهی نجات یافته و به هدایت و سعادت رسیدند.
وی تصریح كرد: پیغمبر اسلام(ص) در عصری مبعوث شدند كه جامعه از حیث فاصله با فضیلتهای انسانی در شرایطی بود كه زنده به گور كردن دختران، جنگ و خونریزی مایه افتخار و منزلت بود؛ اما پیامبر عظیم الشان(ص) به بركت قرآن توانست فطرتهای خفته را بیدار و از میان اعراب عصر جاهلی كه از فرهنگ، ادب و انسانیت به دور بودند، بزرگترین تمدن بشری را ایجاد كند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی شرایط امروز امت اسلام را نتیجه فاصله گرفتن از قرآن دانست و بیان كرد: قرآن به مسلمانان عزت و اعتبار داد، به بركت قرآن روزگاری جامعه اسلامی گل سرسبد تمدن بشری بود و مسلمانان مولد و توسعه دهنده علوم در جهان بودند، اما میان مسلمانان و قرآن فاصله انداختند.
وی با اشاره به جنایات متعدد استكبار علیه مسلمانان در دوران معاصر، گفت: روزگاری قرآن فاتح قلوب و كشورها بود؛ اما امروز بیش از یك میلیارد مسلمان اسیر دست 2 یا 3 میلیون یهودی صهیونیسم هستند، جنایات عظیمی در غزه رقم می خورد اما هیچ كس عكس العملی نشان نمیدهد؛ آیا قرآن راه نجات و دستورالعملی برای این شرایط ارائه نكرده است؟ اگر به قرآن عمل شده بود این اتفاقات نمیافتاد و صهیونیستها نمیتوانستند مسجد القصی، قبله نخست مسلمانان را غصب كنند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینكه ظاهر قرآن امروز در امت اسلام حضور دارد اما باطن و دستورات آن كنار گذاشته شده است، به قاریان توصیه كرد: قرائت قرآن و حفظ ظاهر آن بسیار ارزشمند است اما نباید تنها به قرائت قرآن بسنده كرد؛ آنچه موجب كمال، رشد و سعادت انسان میشود، عمل به قرآن است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی قرآن را از جمله شفیعان روز قیامت معرفی و با بیان اینكه قرآن از عمل كنندگان خود در روز قیامت شفاعت خواهد كرد، گفت: آنچه در اختیار ما هست صورت دنیوی قرآن است، صورت حقیقی قرآن در روز قیامت آشكار خواهد شد؛ زیرا این دنیا ظرفیت درك حقیقت قرآن را ندارد.