باید از دولت و مجلس یك حرف و صدا شنیده شود

رئیس و نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (یكشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار كردند.

1403/04/31
|
15:21

بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
* توصیه موكد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است. موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است. همه كمك كنند كه رئیس‌جمهور بتواند وظایفی را كه در قبال كشور دارد انجام بدهد. اگر ما توانستیم جوری رفتار كنیم كه رئیس‌جمهور موفق بشود این موفقیت همه ماست. اگر او در اداره كشور، در پیشبرد اقتصادی كشور، در مسائل بین‌المللی و فرهنگی كشور، موفقیت كسب كند، همه ما موفقیت كسب كردیم. پیروزی او، پیروزی همه ماست. این را باید از بن دندان باور كرد.

* باید در مسائل مهم صدای واحد از كشور شنیده شود. یك جاهایی هست كه بایستی دولت و مجلس و مسئولان گوناگون یك حرف بزنند. آن كسانی كه در دنیا گوش تیز كردند تا نشانه‌های اختلاف و دوگانگی را پیدا كنند، آنها مایوس شوند؛ یك صدا باید شنیده شود.

* مجلس نباید منشأ تشنج در افكار عمومی مردم باشد. سیاه‌نمایی‌كردن، منفی‌بافی‌كردن كه گاهی اوقات در بعضی از مجالس دیده شد از ناحیه بعضی از نمایندگان. البته اغلب نمایندگان همیشه پایبند به این مبانی مهم و معتبر بوده‌اند -این را بدون تعارف ما عرض می‌كنیم، واقعیت این است- اما در مواردی هم خلاف این مشاهده شده است.

نه فقط در مجلس، حضور نمایندگان در مجامع عمومی -شماها خیلی‌تان در مجامع عمومی، در نمازجمعه‌ها، پیش از خطبه‌ها حضور پیدا می‌كنید در شهرهای مختلف- یا در فضای مجازی كه امروز حاكم بر خیلی از فعالیتهای همه است، حضور شما در اینها باید آرامش‌بخش باشد.

هر جا شما سخنی می‌گویید حرفی می‌زنید، نظری می‌دهید، مخاطب شما دلگرم بشود به اینكه شما طرفدار اتحاد و اتفاق و همدستی و همدلی نیروها هستید. خلاف این را نبایستی پیام بدهید. این حفظ امنیت روانی مردم است و این مطلب مهمی است.

* كار فوری مجلس، رأی به كابینه‌ای است كه آقای پزشكیان حفظه‌الله ارائه خواهند كرد؛ این كار فوری و فوتی شماست. البته هرچه زودتر كابینه‌ی پیشنهادی، حالا بعد از كارهایی كه باید انجام بگیرد تصویب بشود و دولت مشغول كار بشود برای كشور بهتر است. منتها در این زمینه، هم شما، هم رئیس‌جمهور منتخب محترم، مسئولیت‌هایی سنگینی دارید.

چه كسی میخواهد میدان‌دار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیت‌های سازندگی، میدان تولید، چه كسی میخواهد میدان‌دار باشد؟ آن كسی را باید میدان‌دار كرد كه امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد.

ایمان یك شاخص مهم است.

امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی كه افق به نظرشان تاریك است، كاری نمی‌شود كرد، نمیشود به اینها مسئولیت داد، مسئولیت‌های اساسی و كلیدی داد.

تشرّع و متشرّع بودن. یكی از معیارهای مهم است.

اشتهار به پاكدستی، به صداقت یك معیار است.

سابقه سوء نداشته باشند، این یك معیار است.

نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند، نگاه ملی به كشور داشته باشند.

ینها را با تحقیق [میشود فهمید]، البته كارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به كار میشود فهمید، اما با تحقیق، با نگاه كردن به سوابق با شنیدن حرفها، میشود كارآكامدی را هم تشخیص داد.

این معیارها باید رعایت بشود. هم رئیس‌جمهور محترم اینها را رعایت كنند، هم مجلس رعایت كند. یعنی یك مسئولیت مشترك شما دارید در انتخاب مسئولین كشور... اینها لازم است. به نظر من این مسئولیت بسیار مهمی است. هم بر عهده شماست هم بر عهده رئیس‌جمهور محترم است كه این كار را انجام بدهند. ان‌شاءالله یك مجموعه‌ی هیئت وزیران خوبی، كارآمدی، به درد بخوری ،متدینی انقلابی‌ای بیایند سر كار و بتوانند مسائل كشور را پیش ببرند.

دسترسی سریع