هم‌صدایی دوباره دانشگاه‌های جهان علیه جنایات صهیونیست‌ها

همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌های آمریكا و كشورهای اروپایی، اعتراضات علیه نسل‌كشی رژیم‌صهیونیستی دوباره جان تازه‌ای گرفته است.

1403/06/27
|
11:03

با آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌های آمریكا و كشورهای اروپایی، اعتراضات علیه نسل‌كشی رژیم‌صهیونیستی در غزه كه مدتی آرام گرفته بود، دوباره جان تازه‌ای گرفته است.دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریكا و اروپا، سهم عمده‌ای را در رسوا كردن رژیم صهیونیستی در جنگ جاری غزه داشته‌اند به طوری كه در همان هفته‌های نخست شروع جنگ توانستند، با حضور قدرتمند خود در دانشگاه‌ها، این رژیم را وادار به پذیرش یك آتش‌بس ولو كوتاه‌مدت كنند.بر اساس تصاویری كه روزهای اخیر در رسانه ها منتشر شد، دانشجویان دانشگاه هاروارد و كلمبیا با برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطین و درخواست پایان جنگ ‌علیه غزه، به استقبال سال تحصیلی جدید رفته‌اند.

با بازگشت دانشجویان و اساتید به دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده، مسئولان این دانشگاه‌ها در حال آماده شدن برای مقابله با احیای فعالیت‌ها و اعتراض‌های دانشجویی علیه جنگ غزه هستند و برخی از این دانشگاه‌ها در نظر دارند تا قوانین جدیدی را برای محدود كردن نوع و دامنه اعتراض‌هایی كه بهار گذشته دانشگاه‌های آمریكا را فرا گرفت، به اجرا بگذارند.پس از اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه آمریكایی علیه صهونیست ها، سیستم دانشگاهی ویسكانسین هم حكم داد كه روسای كالج‌ها باید در این رابطه بی‌طرف بمانند و اظهار نظر نكنند. این اقدام پس از آن صورت گرفت كه روسای دانشگاه ویسكانسین در آمریكا برای پایان دادن به اعتراضات حامی فلسطینیان با درخواست آتش‌بس در غزه و بحث در مورد قطع روابط با اسرائیل به توافق رسیدند.

صدها نفر از دانشجویان هلندی در دانشگاه آمستردام تجمع و به عدم قطع ارتباطات دانشگاه با نهاد‌های اسرائیلی اعتراض كردند.دانشجویان با برافراشتن پرچم فلسطین خواستار تحریم اسرائیل شدند و شعار آزادی فلسطین «از بحر تا نهر» سر دادند. دانشجویان همچنین بر «تروریستی بودن اسرائیل» تأكید كرده و خواستار اتمام اشغالگری آن شدند.
دانشجویان ایرانی هم علیه جنایات رژیم صهیونیستی همصدا شدند و خواستار توقف جنایت صهونیست ها شدند. در همین زمینه مجتبی طهماسبی دبیر بین الملل بسیج دانشجویی استان تهران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت:‌ مردم غزه ماه‌هاست پذیرای بمب‌ها و بی‌رحمی‌های رژیم آپارتایدی هستند كه بیش از 14 هزار كودك را به شهادت رسانده است. در دنیایی كه سازوكارهای آن پس از جنگ جهانی دوم به گونه ای بود كه دیگر جنگی اتفاق نیفتد، ماه‌هاست مردم بی‌دفاع غزه با سلاح‌های پیشرفته مورد تهاجم قرار می‌گیرند و خشن‌ترین نوع جنگ و نسل‌كشی در حال رخ دادن است.

وی افزود: این اتفاقات نشان داد سازمان‌هایی كه تشكیل شده تا از حقوق كودك، زنان و حقوق بشر دفاع كنند، كارآیی ندارند و امروز مردم، جوانان، كودكان و زنان غزه مورد بی‌رحمانه‌ترین نسل‌كشی تاریخ قرار گرفته‌اند.طهماسبی ادامه داد: درواقع وجدان انسانی دانشجویان نسل جوان آمریكا با حركتی مواجه شدند كه دانشگاه‌هایشان در آن بی نقش نیست. به درستی می‌بینیم اعتراضات دانشجویی جهان، قطع رابطه با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌كند.طهماسبی تاكید كرد: دانشگاه كانون و مركز اصلی تحقیق و آگاهی است. انتظار داریم در موضوع فلسطین دانشگاه‌ها با كمك رسانه‌ها راهبرد‌های حضور، جهاد تبیین، آگاه شدن و آگاه كردن را انجام دهند و روایت برتر از غزه داشته باشند.وی افزود: دانشجویان همواره یك نقش اصلی در حركات مقاومتی و آزادی خواهانه داشته‌اند. دانشجویان می‌توانند در فضای بی‌تكلف دانشگاهی با یكدیگر ارتباط برقرار كنند و نسبت به مسئله فلسطین روشن‌گری كنند.

دبیر بین الملل بسیج دانشجویی استان تهران گفت: تجربه نشان داده است كه نقطه آغاز بسیاری از حركت‌های مقاوتی، به صورت دانشجویی بوده است، به عنوان مثال نقطه آغاز جنبش جهاد اسلامی فلسطین از دانشگاه بوده است به همین منظور حركت های دانشجویی را نباید دست كم گرفت.
وی افزود: دانشجویان باید صدای مظلومیت مردم غزه باشند و آنها را حمایت كنند و اینكه در حال حاضر با هجمه بی سابقه رسانه ای مواجه هستیم كه در تلاش برای تغییر افكار عمومی هستند لذا وظیفه دانشجو تبیین موضوعهای روز و مقابله با این هجمه ها است.طهماسبی تاكید كرد: یكی از ویژگی های مثبت تشكل های دانشجویی این است كه به هیچ جایی وابسته نیستند و همین موجب شده مطالبه گر باشند و آزادانه مطالبه‌گری كنند و نقد و پیشنهادات خود را به گوش مسئولان برسانند.

محمدمهدی قدرتی فعال دانشجویی بین الملل هم در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، گفت: مسئله فلسطین و جنایات رژیم صهیونسیتی در قتل عام مردم غزه از جمله مواردی است كه تأثیر شگرف و گسترده‌ای بر جنبش‌ها، تشكلات و روح دانشجویی حاكم بر دانشگاه ها گذاشته است. وی افزود: اما در عرصه بین‌المللی ما شاهد كنش‌گری های میدانی دانشجویان جهان اسلام بوده‌ایم كه چه پیام آشكاری داشت، طوفان الاقصی تا دوباره و اینبار قوی‌تر روحیه مبارزه، مقاومت و ایستادگی را بین این دانشجویان زنده كند. قدرتی ادامه اداد: اوج جنایت و وحشی‌گری رژیم غاصب صهیونیستی در به نهایت رساندن ظلم و ستم خود علیه بی‌گناهان ساكن در غزه، نمود خود را بطور كامل بعد از طوفان الاقصی نشان داد و این جهان بود كه نقض حقیقی حقوق اولیه بشر را توسط یك رژیم كودك كش و مظلوم كش دوباره اینبار با شدت و مدت و قدرت بیشتری به خود دید.
وی افزود: نقشی كه امروز دانشجویان آمریكا، استرالیا و اروپا با حضور خود در تجمعات اعتراضی دانشگاهی، تحصن ها و ایجاد فشار بر دانشگاه برای قطع روابط با رژیم صهیونسیتی و حمایت از فلسطین ایفا می‌كنند همان مسیر سابقی است كه دانشجویان بصیر برای تحقق حق و عدالت پیمودند و اكنون این علم به دست نسل حاضر رسیده است.این فعال دانشجویی ادامه داد: نسلی كه به خوبی تشخیص می‌دهد كه پروپاگاندای رسانه‌ای دولت‌هایشان در حمایت از جنایت‌گری جز منافع استكباری و استعماری نیست و حقانیت با كدام جبهه است و با دیدن و شنیدن روایت‌ها از منابع گوناگون به این پی می‌برد كه نمی‌توان در مقابل فریاد مظلوم ساكت نشست و به روال عادی زندگی و تحصیل پرداخت.قدرتی تاكید كرد: امروز و در آستانه هفته وحدت همچنین سالروز عملیات افتخار آفرین و تاریخی "طوفان الاقصی"، فرصتی فراهم شده كه با به نمایش گذاشتن اتحاد اسلامی دانشجویان جهان اسلام همچنین گرد‌هم آمدن دانشجویان حقیقت‌جو و عدالت‌طلب سراسر جهان، جبهه مقاومت اسلامی را از گستره كوچك جغرافیایی به گستره‌ وسیع فكری تبدیل و "جبهه جهانی مقاومت دانشجویان سراسر جهان" را تشكیل دهیم.

دسترسی سریع