دكتر ملایری در همایش مبلغان استان قم به بررسی پیامدهای عملیات وعده صادق در منطقه و جهان اشاره كرد و به تبیین ارتباط میان میدان و دیپلماسی پرداخت.
همایش مبلغان معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم با محوریت بزرگداشت سید مقاومت و نشست بصیرتافزایی، امروز سهشنبه 17 مهر 1403 با حضور جمعی از طلاب برادر و خواهر در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفاء برگزار شد.
دكتر ملایری كارشناس مسائل بین المللی طی سخنانی در این همایش به بررسی پیامدهای عملیات وعده صادق در منطقه و جهان اشاره كرد و به تبیین ارتباط میان میدان و دیپلماسی پرداخت.
وی درباره اولین پیام عملیات وعده صادق گفت: پیام مهم این عملیات این بود كه دوره صبر استراتژیك یا خویشتنداری یكطرفه ایران به پایان رسیده است، معادلات تغییر كرده و جمهوری اسلامی در مقابل هر ضربه ضربهای سختتر وارد خواهد كرد.
كارشناس مسائل بین المللی با بیان اینكه بحثهایی مطرح شد كه چرا پاسخ به ترور شهید هنیه و عملیات وعده صادق 2 به تاخیر افتاد، گفت: طبق مذاكرات و پیامهایی كه داده شده بود از ایران میخواستند به دیپلماسی فرصت بدهد تا مذاكرات انجام شود، اما پس از عملیات صهیونیستها در ضاحیه مشخص شد كه فرصت دادن به دیپلماسی اشتباه است.
وی، تغییر معادلات قدرت در منطقه به نفع ایران را پیام دوم عملیات وعده صادق 2 نام برد و گفت: عملیات وعده صادق 2 از این رهگذر دو نتیجه مهم داشت. اول اینكه ایران با بهرهگیری از توان متوسط خود در این حمله از تمام رینگهای پدافندی گذشت و به اسرائیل رسید. كشورهایی مثل آذربایجان كه از اسرائیل سیستم پدافندی خریده بودند فهمیدند كه اگر ایران اراده كند هیچ امنیتی نخواهند داشت.
ملایری گفت: در ویدئویی كه منتسب به پایگاه هوایی نواتیم رژیم صهیونیستی است نشان میدهد كه 37 موشك از چند نوع مختلف به این پایگاه كه امنیتیترین پایگاه اسرائیل و محل نگهداری جنگندههای اف35 است اصابت كرده است.
وی با تاكید بر اینكه طلیعه ابرقدرتی ایران برای غربیها از ده سال قبل مشخص بود، گفت: مجله فارن پالیسی، ده سال پیش تحلیلی به دولت آمریكا ارائه داد و گفت به زودی ابرقدرت جدید ایران ظهور میكند كه نباید به دنبال نابودیاش باشید چون نمیتوانید اما باید محدودش كنید. راهكارهایی پیشنهاد كرد كه دیدیم در اغتشاشات و ناآرامیها علیه انقلاب استفاده شد.
كارشناس مسائل بین المللی، مخابره این پیام كه ایران هرچند دارای سلاح هستهای نیست اما از آنچنان توان بازدارندگی برخوردار است كه توانسته به یك كشور اتمی حمله كند و به كشورهای دیگر اتمی حامی اسرائیل نیز اعلام آمادگی جهت هر نوع درگیری را میدهد، را بسیار مهم توصیف كرد.
وی با بیان اینكه عظمت بیرونی جمهوری اسلامی در غبار برخی معضلات و چالشهای داخلی در برابر چشم مردم داخل ایران پنهان شده است، گفت: امروز مرزهای ژئوپلوتیك ایران فراتر از آسیا رفته است و خداوند وحشت جمهوری اسلامی را در چشم دشمنانش انداخته است.
ملایری با اشاره به اینكه ایران توان تولید بمب اتم دارد ولی ارادهاش را ندارد، افزود: ما به قدرتهای جهانی این پیام را دادیم كه اگر تهدید به حمله اتمی كنید توان پاسخ چند برابری داریم. آنان این پیام را گرفتند.
وی با اشاره به اینكه پس از عملیات وعده صادق 2، دشمنان سناریوهایی از جمله حمله به سكوهای نفتی، مراكز هستهای و ترور دولتمردان را عنوان كرده بودند، افزود: اكنون میبینیم كه تهدیدهایشان هر روز بیشتر فروكش میكند.
ملایری گفت: پیام دیگر عملیات وعده صادق 2 این بود كه توانست توان بازدارندگی ما را افزایش دهد. دشمن فهمید كه اگر بزند ده تا میخورد لذا در روزهای گذشته دیدیم كه آمریكا بسته پیشنهادی به اسرائیل داد و گفت از فكر حمله به تاسیسات نفتی ایران بگذرید، چون ایران پیام فرستاد كه اگر نگذارید نفت صادر كنیم به هیچكس اجازه نمیدهیم نفت صادر كند.
وی ایجاد توازن قوا در غرب آسیا به نفع ایران و ایجاد موازنه وحشت در اسرائیل را از نتایج دیگر عملیات وعده صادق 2 برشمرد و گفت: آمریكا و اسرائیل جرأت حمله به ایران را ندارند چون میدانند كه ما در عملیات اخیر تنها گوشهای از توان خود را نشان دادهایم.
كارشناس مسایل منطقه با بیان اینكه ایران اكنون ابرقدرت فرامنطقهای شده است، گفت: در آخرین برآورد ضرر اسرائیل از عملیات طوفان الاقصی هفتاد میلیارد دلار و هزینه نبردش تاكنون 66 میلیارد دلار بوده است و این ارقام برای كشوری كه تنها 22 هزار كیلومتر مربع مساحت و حدودا ده میلیون نفر جمعیت دارد، آن هم نه در مقابل یك ارتش كلاسیك بلكه در برابر مجاهدان نهایتا 40 هزار نفره حماس فاجعه است.
وی تزریق روحیه امید به مردم ایران و منطقه و ضربه شدید به نیروی هوایی اسرائیل را از پیامدهای دیگر عملیات وعده صادق 2 نام برد و گفت: ما هیچگاه نباید اسیر فضای رسانهای ترسیم شده از سوی غربیها شویم كه دائما در حال پمپاژ ناامیدی و دروغ هستند.
ملایری در ادامه به ارتباط میان میدان و دیپلماسی اشاره كرد و گفت: میدانِ قوی پشتیبان دیپلماسی است. اگر میدان قوی نباشد كسی دیپلمات ما را تحویل نمیگیرد.
كارشناس مسائل منطقه با تاكید بر اینكه اگر مدام كوتاه بیاییم و درگیر محاسبات دیپلماتیك شویم دشمنان جسور میشوند، افزود: اگر میدان ضعیف باشد و دیپلماسی ذلت حاكم شود تاوانش را در میدان خواهیم داد.
ملایری از كاهش قدرت بازدارندگی، تغییر موازنه قدرت به نفع دشمن، كاهش امنیت داخلی و فرامرزی، ایجاد موازنه وحشت و دچار شدن مسئولان به اشتباهات محاسباتی را از جمله نتایج حاكم شدن دیپلماسی ذلت دانست.
وی با اشاره به اینكه تمدن آمریكایی و اقتصاد و قدرت نظامیاش رو به افول است، گفت: امروز میبینیم كه آمریكا توان اداره دو جنگ را ندارد لذا ناچار میشود برای حفظ اسرائیل حمایتش را از اوكراین كاهش دهد و روزی خواهد رسید كه توان حمایت از اسرائیل را هم نخواهد داشت.
كارشناس مسائل منطقه با تاكید بر اینكه بحث بر سر منافع نیست بلكه جمهوری اسلامی و آمریكا نبرد تمدنی دارند، افزود: باید حافظه تاریخی نوجوانان و جوانان را تقویت كنیم و بگوییم كه چه مسیری طی شد تا نظام جمهوری اسلامی ایران به این مرحله از قدرت و بازدارندگی رسیده است.