مذاكره با این دولت آمریكا تحریمها را برنمیدارد. گره تحریمها را كورتر خواهد كرد، فشار را افزایش خواهد داد، مذاكرهی با این دولت، فشار را افزایش خواهد داد.
دانشجویان سراسر كشور عصر امروز با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار كردند.
محورهای بیانات رهبر انقلاب به شرح ذیل است:
سال گذشته، كه این جلسه تشكیل شد، تا امسال حوادث گوناگونی پیش آمده. پارسال وضعیت متفاوتی داشتیم. سال گذشته در مثل امروزی كه با شما دانشجوها جلسه داشتیم، شهید رئیسی زنده بود، شهید سید حسن نصرالله رضوان الله تعالی علیه در كنار ما بود، شهید هنیه، شهید صفیالدین، شهید سنوار، شهید ضیف و چندین شخصیت برجستهی انقلابی بزرگ، در میان ما یا در كنار ما حضور داشتند، امسال نیستند.
نگاه ناقص و بیپشتوانه و سطحی، از سوی دشمنان و مخالفان و رقیبان جمهوری اسلامی یك برداشت غلطی را از این حادثه میكند. من میخواهم در نقطه مقابل حرف آنها، با اطمینان كامل به شما بگویم: بله؛ این برادران بسیار ارزشمند بودند و واقعاً نبودنشان برای ما خسارت است؛ در این تردیدی نیست. اما ما امسال كه اینها را نداریم، نسبت به سال گذشته در مثل همین روز، در برخی از مسائل، قویتر از سال گذشته هستیم، در بعضی از مسائل، ضعیفتر نیستیم اگر قویتر نباشیم.
امسال ما بحمدالله از لحاظ گوناگون، از جهات مختلف، قوتها و تواناییهایی داریم. سال گذشته اینها را نداشتیم. بنابراین، بله؛ نبودن این عزیزان خسارت است. حوادثی كه در منطقه غرب آسیا پیش آمد، حوادث تلخ و دردناكی است. لكن جمهوری اسلامی بحمدالله رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان داراست.
از دستدادن شخصیتها خسارت است اما اگر دو شرط آرمان و تلاش باقی باشد، به حركت كلی ضربه نمیخورد.
در سال سوم هجرت، پیغمبر اكرم كسی مثل حمزه را از دست داد در جنگ احد. حمزه از كنار پیغمبر رفت. فقط هم حمزه نبود، برجستهترینشان حمزه بود؛ و إلا شجاعانِ دیگر، یارانِ دیگر رفتند. سال چهارم هجرت و پنجم هجرت، پیغمبر بسیار قویتر از سال سوم هجرت بود.
یعنی از دست دادن شخصیتهای برجسته، به هیچ وجه به معنای عقبگرد، عقبرفت، ضعیف شدن، نیست اگر چنانچه دو عامل وجود داشته باشد: كه یكی عبارت است از آرمان؛ دومی، تلاش.
اگر این دو عامل در یك ملتی وجود داشته باشد، شخصیتها، بودن و نبودنشان خسارت هست منتها به حركت كلی ضربهای نمیزند.
دانشگاه امروز با دانشگاه قبل از انقلاب و حتی با دانشگاه بعد از انقلاب -20 سال قبل- تفاوتهای زیادی دارد. امروز دانشگاه جلوتر است، پیشرفتش بیشتر است، فهمش از مسائل گوناگون، پیچیدهتر و عمیقتر است، و ایستادگیاش هم خوب است. برخلاف آنچه كه تبلیغ میشود، گاهی گفته میشود كه نسل جدید دانشجو و جوان ایرانی مثل نسل دهه 60 آمادگی ندارد؛ اینجور نیست.
این آمادگی امروز هم وجود دارد. در قضایای مختلف ما این را مشاهده كردیم، امروز هم داریم جلوی چشم خودمان مشاهده میكنیم آمادگی جوان ایرانی را برای حضور در صفوف مقدم، در مقابلهی با دشمن حاضرند، آمادگی دارند، فهمشان هم از مسائل بهتر است، آمادگیشان هم بحمدالله بسیار خوب است.
امروز قلدران عالم می گویند همه باید از ما تبعیت كنند و باید منافع ما را بر منافع خودشان مقدم كنند، اما ایران اسلامی تنها كشوری است كه بطور قاطع این را رد كرده است.
این كه رئیس جمهور آمریكا میگوید ما آماده هستیم با ایران مذاكره كنیم و دعوت به مذاكره میكند، فریب افكار عمومی دنیاست. این معنایش این است كه ما اهل مذاكره هستیم و میخواهیم مذاكره و صلح كنیم، اما ایران حاضر نیست.
ایران چرا حاضر به مذاكره نیست؟ به خودتان برگردید! ما نشستیم چند سال مذاكره كردیم، همین شخص، مذاكره تمام شده، كامل شده، امضا شده را از میز بیرون انداخت، پاره كرد...
وقتی میدانیم عمل نمیكند چه مذاكرهای كنیم؟ بنابراین دعوت به مذاكره و اظهار مذاكره، فریب افكار عمومی است.
بعضیها در داخل همان مسئلهی مذاكره را مدام تشدید میكنند: «آقا چرا جواب نمیدهید؟ چرا مذاكره نمیكنید؟ چرا نمینشینید با آمریكا؟ بنشینید [برای مذاكره]»
من میخواهم عرض بكنم اگر هدف از مذاكره، رفع تحریم است، مذاكره با این دولت آمریكا رفع تحریم نخواهد كرد، یعنی تحریمها را برنمیدارد. گره تحریمها را كورتر خواهد كرد، فشار را افزایش خواهد داد، مذاكرهی با این دولت، فشار را افزایش خواهد داد.
من چند روز قبل از این، در صحبت [در دیدار] مسئولین هم گفتم مطالب جدیدی را مطرح میكنند، توقعات جدیدی را مطرح میكنند، مطالبات زیادهخواهانهی جدیدی را مطرح میكنند، مشكل بیش از آنچه كه امروز هست خواهد بود. مذاكره بنابراین هیچ مشكلی را حل نمیكند، هیچ گرهای را باز نمیكند.
راجع به تحریمهای آمریكا كه ما خب از اول، مذاكرهمان در قضیه برجام و دههی 90، برای رفع تحریمها بود. خوشبختانه تحریمها دارد كماثر میشود. در دنیا وقتی تحریمها ادامه پیدا میكند، بهتدریج اثر خودش را از دست میدهد؛ این را خود آنها هم اعتراف دارند. یعنی خود آنها هم اعتراف دارند كشور تحریم شده میتواند راههای خنثی كردن تحریم را بهتدریج پیدا كند و تحریمها را خنثی كند. ما خیلی از این راهها را پیدا كردیم، تحریمها را خنثی كردیم.
تحریم بیاثر نیست اما اینجور نیست كه اگر وضع اقتصادی ما بد است، منشأش صرفاً تحریم باشد؛ نه، بیتوجهیهای خود ما گاهی اوقات اثر دارد؛ نه گاهی، اكثر مشكلات، ناشی از بیتوجهیهای ماست، یك بخشی هم البته مربوط به تحریم است. تحریمها هم بهتدریج بیاثر میشود. این همم جزو مسلمات است.
در مورد سلاح هستهای كه گفته میشود «نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست پیدا كند»، ما اگر میخواستیم سلاح هستهای درست كنیم، آمریكا نمیتوانست جلوی ما را بگیرد.
این كه ما سلاح هستهای نداریم و دنبال سلاح هستهای هم نیستیم به خاطر این است كه خودمان نمیخواهیم به دلایلی. قبلاً این دلایل را گفتیم، بحث كردیم، خودمان نخواستیم، و الا اگر خودمان میخواستیم آنها نمیتوانستند جلوی ما را بگیرند.
تهدید میكند آمریكا به نظامیگری. این تهدید به نظر من غیر عاقلانه است یعنی ایجاد جنگ، ضربه وارد كردن یك طرفه نیست، ایران قادر به زدن ضربه متقابل هست و قطعاً این ضربه را وارد خواهد كرد.
من حتی معتقدم اگر چنانچه یك حركت غلطی از طرف آمریكاییها و عواملشان سر بزند، آن كه بیشتر ضرر میكند آنها هستند. البته جنگ چیز خوبی نیست، ما دنبال جنگ نیستیم؛ اما اگر چنانچه كسی اقدام كرد، برخورد ما یك برخورد قاطع و حتمی است.