اتحادیه پارلمانی كشور‌های اسلامی، بستری برای وحدت

رئیس مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به تهران گفت: اتحادیه پارلمانی كشور‌های اسلامی، بستری برای وحدت و همكاری عملی بود.

1404/02/27
|
11:27

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، شامگاه جمعه پس از بازگشت از كشور اندونزی و شركت در نوزدهمین دوره كنفرانس اتحادیه پارلمانی كشور‌های عضو سازمان همكاری اسلامی، در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران، به تشریح دستاورد‌های این سفر پرداخت.

قالیباف در ابتدا با اشاره به اهمیت این اجلاس گفت: این نشست فرصت بسیار مناسبی برای گفت‌و‌گو‌های دوجانبه و چندجانبه میان هیئت‌های شركت‌كننده بود. اتحادیه پارلمانی كشور‌های اسلامی از ساختار‌های مختلفی همچون كمیته‌های اجرایی، فلسطین، اقتصادی، حقوق بشر و زنان تشكیل شده است كه در این دوره از اجلاس، همگی فعال بودند.

وی افزود: اعضای كمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی كه ایران نیز عضو آنهاست، در این نشست شركت فعال داشتند و مصوبات مفیدی در حوزه سیاست‌گذاری آینده و اقدامات عملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تأكید بر وحدت اسلامی و حمایت از فلسطین

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به محوریت موضوع فلسطین در این اجلاس گفت: یكی از مهم‌ترین موضوعات این دوره، بحث فلسطین بود كه مورد تأكید رؤسای مجالس و هیئت‌ها قرار گرفت. همگان تأكید داشتند كه علاوه بر موضع‌گیری‌های سیاسی، اقدامات عملی نیز باید در دستور كار قرار گیرد.

قالیباف همچنین به مواضع صریح كشور‌های اسلامی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اشاره كرد و افزود: در این نشست، كشور‌های اسلامی یكپارچه و روشن نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی واكنش نشان دادند. این موضع‌گیری‌ها همزمان با سفر رئیس‌جمهور آمریكا به منطقه خلیج فارس بود كه به نظر می‌رسد با هدف اختلاف‌افكنی میان كشور‌های اسلامی و ایجاد ناامنی و فروش سلاح دنبال می‌شد.

دیدار‌های دوجانبه با كشور‌های اسلامی

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار‌های دوجانبه با مقامات شركت‌كننده اشاره كرد و گفت: در حاشیه این نشست، با مقامات كشور‌های مختلف از جمله الجزایر، عمان، عربستان، اندونزی، مالزی و... ملاقات‌های مفصلی انجام شد و زمینه‌های مختلف همكاری مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به اهمیت روابط با اندونزی گفت: اندونزی كشوری است با جمعیت حدود 300 میلیون نفر و بزرگ‌ترین كشور اسلامی از حیث جمعیت محسوب می‌شود. این كشور با شتابی مناسب در مسیر توسعه قرار دارد و از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه 18 جهانی و از لحاظ قدرت خرید جزو هفت كشور برتر دنیاست.

قالیباف همچنین به جایگاه اندونزی در مجامع بین‌المللی اشاره كرد و افزود: اندونزی در گروه بریكس، سازمان دی‌هشت و جنبش عدم تعهد عضویت دارد و نقش مؤثری در منطقه جنوب شرق آسیا ایفا می‌كند. در دیدار با رؤسای مجلس این كشور، درباره همكاری‌های اقتصادی و سیاسی بحث و تبادل نظر شد.

پیگیری تفاهم‌نامه‌های سفر شهید رئیسی به اندونزی

وی با یادآوری سفر آخر شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به اندونزی گفت: در آن سفر، 11 تفاهم‌نامه و موافقت‌نامه بین دو كشور امضا شد كه یكی از آنها در مجلس به تصویب رسید؛ موضوع تعرفه ترجیحی از جمله این موارد بود. در نشست‌های اخیر نیز بر تسریع در برقراری پرواز مستقیم میان دو كشور به‌ویژه برای تسهیل گردشگری تأكید شد.

ارتباطات فرهنگی، دینی و علمی

قالیباف در ادامه سخنان خود به بُعد فرهنگی و اجتماعی این سفر اشاره كرد و اظهار داشت: چندین نشست با اقشار مختلف مردم اندونزی برگزار شد. نشست با دانشجویان در دانشگاه، كه همراه با رونمایی كتابی به زبان اندونزی درباره شهید مطهری بود، بسیار پربار و مؤثر بود.

وی همچنین به دیدار با علمای دینی، اندیشمندان و اعضای مراكز اسلامی اشاره كرد و گفت: این جلسات با محوریت تقویت همكاری‌های فرهنگی و دینی، نقش مؤثری در دیپلماسی عمومی ایفا كردند. در یكی از این نشست‌ها با حضور شیعیان اندونزی، به مناسبت ماه ذی‌القعده و ولادت امام رضا (ع)، جلسه‌ای پربركت برگزار شد.

نشست‌های تخصصی با مسئولان اندونزیایی

قالیباف همچنین از برگزاری نشست‌هایی توسط اعضای هیئت ایرانی با وزرا و فعالان اقتصادی اندونزی خبر داد و گفت: برخی همكاران مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه از قم، دیدار‌هایی با وزرای اندونزی داشتند. از جمله نشست‌هایی با وزیر توانمندسازی زنان و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی، كه ظرفیت‌های همكاری متقابل در آنها بررسی شد.

رئیس مجلس در پایان با ابراز امیدواری نسبت به نتایج این سفر اظهار كرد: امیدوارم این سفر فشرده سه‌روزه بتواند تأثیرات مثبتی در توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دینی ایران با كشور‌های اسلامی، به‌ویژه اندونزی، به همراه داشته باشد.

دسترسی سریع