حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته عید قربان در سخنرانی زندهی تلویزیونی، ملت شریف ایران را به حضور پرنشاط و گستردهتر در مسابقهی معنوی «كمك مؤمنانه به قشرهای آسیبدیده و یاری مجاهدان سلامت» فراخواندند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته عید قربان در سخنرانی زندهی تلویزیونی، ملت شریف ایران را به حضور پرنشاط و گستردهتر در مسابقهی معنوی «كمك مؤمنانه به قشرهای آسیبدیده و یاری مجاهدان سلامت» فراخواندند و با تشریح اهداف كوتاهمدت، میانمدت و درازمدت آمریكا در جنایت تحریم ملت ایران، تأكید كردند: دشمن به موازات جریان تحریم، جریان تحریف حقایق را هم دنبال میكند اما به فضل الهی و با هوشیاری، زیركی و شناخت عمیق ملت ایران از آمریكا، به هیچ كدام از اهدافش نرسیده و نخواهد رسید و ایران عزیز با صبر و ثبات، تلاش بیشتر مسئولان برای حل مشكلات اقتصادی و معیشتی مردم و استفادهی هرچه بیشتر از ظرفیتهای داخلی، به راه روشن خود ادامه خواهد داد.
ایشان دربارهی عزاداری ماه محرم نیز تأكید كردند: همهی سوگواران حسینی، هیئتها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با كرونا اعلام میكند، عمل كنند زیرا موضوع بسیار مهم است.
رهبر انقلاب با تبریك عید سعید قربان به ملت عزیز ایران، مسلمانان جهان و پیروان ادیان ابراهیمی، دههی اول ذیحجه را دههی خاطرات پرشكوه و هدایتگر و دههی تضرع و توسل خواندند و افزودند: دههی دوم این ماه پربركت، با توجه به عید سعید غدیر دههی ولایت است كه این موضوع از همهی احكام الهی جایگاه برتری دارد، چراكه ولایت تضمینكنندهی اجرای همهی احكام الهی است.
ایشان افزودند: دههی سوم ذیحجه نیز با مناسبتهایی از جمله مباهله، دههی مهمی است كه امیدواریم ملت، دههی اول را به مباركی و دو دههی بعد را آنچنان كه موجب رضای الهی و خوشبختی ملت است، سپری كنند.
حضرت آیتالله خامنهای دیدارهای مردمی را از دلخوشیها و دلبستگیهای پرجاذبهی خود خواندند و خاطرنشان كردند: این دشمن حقیر اما بسیار خطیر یعنی كرونا این دلخوشی را نیز سلب كرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: قرار بود این دیدار بهصورت تصویری با خدمتگزاران عرصهی سلامت و كمك مؤمنانه انجام شود اما چون ستاد ملی مبارزه با كرونا گفته اجتماع بیش از ده نفر ممنوع است، متأسفانه این دیدار تصویری هم ممكن نشد.
ایشان ایثارگری را از خصوصیات بارز ملت ایران برشمردند و افزودند: امروز نیز كه مجموعههای درمانی اعم از پزشكان، پرستاران و دیگر عوامل، با تمام وجود در خدمت بیماران كرونا هستند، لازم است داوطلبان در كارهای غیرتخصصی و عمومی به یاری آنان بشتابند.
رهبر انقلاب با اشاره به آسیب دیدن اقتصادی اغلب مردم در دوران كرونا افزودند: البته در این میان عدهای دچار آسیبها و مشكلات جدی شدهاند كه باید با گسترش نهضت كمك مؤمنانهی مردمی، به كمك این قشرها شتافت.
حضرت آیتالله خامنهای با استناد به آیات قرآنی، مردم را به حضور پرنشاط و فعالتر در این مسابقهی معنوی دعوت كردند و افزودند: سبقت در كار خیر از دستورات مؤكد و مكرر الهی در قرآن مجید است و موجب شوق و انگیزهی دیگران به كارهای خیر نیز میشود.
رهبر انقلاب، اینگونه كارها را معنای واقعی انقلابیگری خواند و افزودند: اطعام ماه محرم نیز میتواند با رعایت كامل دستورالعملهای بهداشتی به شكل كمك مؤمنانه به دست خانوادهها برسد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاشهای جدی علمی در كشور برای شناخت ویروس كرونا و راههای مقابله و درمان آن، افزودند: اینگونه تلاشها در همهی ابعاد باید گسترش یابد.
رهبر انقلاب در بخش دوم سخنانشان، تحریمهای آمریكا را جنایتی بزرگ علیه ملت ایران برشمردند و افزودند: دشمن خبیث از این تحریمها كه همهی ملت را نشانه گرفته، اهداف مختلفی دارد.
ایشان «خسته كردن و به ستوه آوردن ملت» را هدف كوتاهمدت تحریمها برشمردند و گفتند: دشمن میخواهد مردم را آشفته كند تا در خیابانها در مقابل حكومت بِایستند، به همین علت مدام از تابستان داغ سخن گفته و میگوید اما اكنون خودشان به تابستان داغ مبتلا شدهاند.
«ایجاد محدودیت و جلوگیری از پیشرفت كشور بخصوص در بعد علمی» هدف میانمدت آمریكاییها است كه رهبر انقلاب با تبیین آن گفتند: دشمن در درازمدت هم دنبال به ورشكستگی كشاندن و فروپاشی اقتصادی ایران است، چراكه در آن صورت، ادامهی حیات برای یك كشور، امكانپذیر نخواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای «قطع رابطهی جمهوری اسلامی با مراكز و جریانهای مقاومت در منطقه» را هدف جنبی آمریكاییها از تحریم ایران دانستند و در جمعبندی این بخش از سخنانشان گفتند: به فضل الهی و با هوشیاری ملت، دشمن در تحقق همهی این اهداف ناكام مانده و به قول ما ایرانیها شتر در خواب بیند پنبهدانه!
رهبر انقلاب افزودند: البته كشور دچار مشكلاتی است كه بخشی از آن به تحریمها، بخشی به ضعفها و مدیریتها و بخشی هم به كرونا بازمیگردد اما همانگونه كه شماری از اندیشمندان و فعالان غربی هم بصراحت اعتراف میكنند، دشمن با همهی شدت عمل خود نتوانسته به اهداف خود در جنایت تحریم دست یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه به موازات جریان تحریم، یك جریان «تحریف حقایق» و واژگون نشان دادن واقعیات هم وجود دارد، گفتند: هدف این جریان، ضربه زدن به روحیهی مردم و دادن آدرس غلط دربارهی علاج تحریم است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان مداوم مقامهای آمریكایی و تبلیغات گستردهی رسانههای وابسته به آنها برای واژگون نشان دادن واقعیات ایران، افزودند: هدف دشمن، گرفتن نشاط و امید از ملت بویژه جوانان است تا اینگونه القا كنند كه كشور به بنبست رسیده و امكان حل مشكلات وجود ندارد.
ایشان تحریف واقعیات را خط ثابت تبلیغاتی رسانههای غربی در طول 41 سال گذشته خواندند و خاطرنشان كردند: در این خط تبلیغاتی، نقاط قوت بهطور كلی انكار و یا در مورد آن سكوت میشود اما اگر نقطهضعفی باشد، دهها و حتی صدها برابر بزرگنمایی میشود.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آدرس غلط دادن برای رفع تحریمها نیز گفتند: در این خط تبلیغاتی گفته میشود اگر میخواهید تحریمها برطرف شود، كوتاه بیایید و ایستادگی نكنید و متأسفانه برخی در داخل هم این آدرس غلط را تكرار میكنند اما این خط بر روی اكثریت ملت ایران با شناختی كه از دشمن و غرضورزی او دارند، مؤثر نیست.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید بر اینكه جریان تحریف واقعیات به مقاصد خود نرسیده است، خاطرنشان كردند: اگر جریان تحریف شكست بخورد، قطعاً جریان تحریم هم شكست خواهد خورد، زیرا عرصهی كنونی، میدان جنگ ارادهها است و اگر ارادهی ملت ایران مستحكم باقی بماند، بر ارادهی دشمن غلبه خواهد كرد.
نكتهی دیگری كه رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره كردند، استفادهی ملت زیرك ایران از تحریم برای شكوفایی علمی كشور بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: با اینكه تحریم یك جنایت بزرگ است اما مردم بویژه جوانان، مسئولان، دانشمندان و فعالان سیاسی از این موضوع برای افزایش اتكاء به نفس ملی استفاده كردند.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: تولید جت آموزشی و قطعات حساس و ظریف، راهاندازی چند هزار شركت دانشبنیان، ساخت پالایشگاه ستارهی خلیج فارس به دست سپاه، اقدامات بزرگ در پارس جنوبی، طرحهای وزارت نیرو در زمینهی آب و برق، طرحهای وزارت راه و تولیدات شگفتانگیز دفاعی، همه در دوران تحریم انجام شده است.
حضرت آیتالله خامنهای یكی دیگر از آثار دوران تحریم را تمرین جداسازی اقتصاد كشور از نفت برشمردند و گفتند: به علت آنكه نفت كشور كمتر فروش میرود، جداسازی اقتصاد از نفت خام بهطور طبیعی در حال روی دادن است كه این موضوع باید با پیگیری دولت و مجلس به سرانجام برسد.
رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال مهم كه «آیا تحریمها قابل علاج است؟» گفتند: تحریمها قطعاً قابل علاج است اما علاج آن، عقبنشینی و كوتاه آمدن در مقابل آمریكا نیست زیرا عقبنشینی موجب پیشروی متجاوز میشود.
ایشان افزودند: خواستهی امروز آمریكا از ایران، كنار گذاشتن كاملِ صنعت هستهای، كاهش بسیار شدید توان دفاعی و رها كردن اقتدار منطقهای است اما پذیرفتن این خواستهها قطعاً موجب عقبنشینی آمریكا نخواهد شد و هیچ عقلی نیز حكم نمیكند كه برای توقف متجاوز، خواستههای او را اجابت كنیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار تأسف از تكرار حرفهای دشمن مبنی بر فایده نداشتن صنعت هستهای از زبان عدهای در داخل گفتند: صنعت هستهای نیاز قطعی فردای كشور برای تولید برق است و امروز باید به فكر فردا باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید بر اینكه با وجود خسارات فراوان برجام، اصل صنعت هستهای حفظ شده است، درخصوص ادعای آمریكاییها برای مذاكره با ایران، خاطرنشان كردند: من علت مذاكره نكردن با آمریكاییها را بارها گفتهام اما برخی یا متوجه نمیشوند و یا وانمود میكنند كه متوجه نشدهاند.
ایشان تأكید كردند: هدف اصلی آمریكاییها از ادعای مذاكره، گرفتن تواناییهای حیاتی ملت ایران است. البته رئیسجمهور فعلی آمریكا هم به دنبال برخی منافع شخصی و انتخاباتی است؛ همچون استفادهی تبلیغاتی از مذاكره با كرهی شمالی.
ایشان با تأكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران با همهی كشورها بجز آمریكا و رژیم جعلی صهیونیستی مذاكره میكند، افزودند: علاج تحریمها، عقبنشینی و مذاكره با دشمن نیست بلكه علاج واقعی آن، تكیه بر تواناییهای ملی، وارد كردن جوانان به میدان، و احیای ظرفیتهای فراوان كشور، و در یك كلام عمل به اركان اقتصاد مقاومتی یعنی درونزایی و برونگرایی است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: ما امكانات و تواناییهای داخلی و ظرفیتهای بینالمللی فراوان داریم كه باید با مدیریت جهادی و تدبیر واقعی، به فعلیت دربیایند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید بر اینكه جمهوری اسلامی ایران دوستان مؤثری در دنیا دارد اما تكیهی واقعی نظام اسلامی به خدا و مردم است، گفتند: تكیه بر امكانات و استقلال داخلی، هم دشمنان خارجی و هم بدخواهان داخلی دارد. آن كسی كه برای منافع خودش حاضر است كالایی را كه در داخل تولید میشود، از خارج وارد كند، در واقع خیانت میكند؛ و با وجود تأكیدهای مكرری كه شده است اما همچنان واردات كالاهایی كه در داخل تولید میشوند، ادامه دارد.
آخرین نكتهای كه رهبر انقلاب اسلامی درخصوص تحریمها گفتند «دل نبستن به وعدههای توخالی دیگران» بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: در سال 97 و بعد از خروج آمریكا از برجام، متأسفانه كشور ماهها معطل وعدههای اروپاییها باقی ماند و اقتصاد كشور شرطی شد، در حالی كه معطل كردن اقتصاد به وعدههای دیگران، بسیار مضر است.
ایشان افزودند: اروپاییها هیچ كاری برای مقابله با تحریمهای آمریكا نكردند و آنچه كه به نام اینستكس نیز مطرح كردند، بازیچهای بود كه محقق نشد.
رهبر انقلاب اسلامی در جمعبندی این بخش از سخنان خود تأكید كردند: علاج تحریمها فعال كردن ظرفیتهای داخلی است كه نیازمند مجاهدت است.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به گرانیها و مشكلات جدی خانوارها در تأمین معیشت، گفتند: كارهای لازم برای رفع این مشكلات را در جلسات خصوصی با مسئولان از جمله آقای رئیسجمهور مطرح كردهایم و باز هم به دستگاههای مسئول تأكید میكنیم.
رهبر انقلاب اسلامی مسئلهی فوری در بخش اقتصاد را «مهار نوسان قیمتها، ایجاد ثبات در بازار و حفظ ارزش پولی ملی» دانستند و افزودند: این حالتِ هر روز یك قیمت برای اجناس و افسار پاره كردن قیمت ارز، برای كشور مضر است و افراد آشنا به مدیریتهای اجرایی معتقدند كه این مسئله با برخورد دستگاههای اجرائی و در مواردی دستگاه قضائی قابل مهار است.
ایشان افزودند: در قضیهی ارز، بانك مركزی تلاشهای زیادی انجام میدهد كه انشاءالله موفق خواهد شد؛ البته گزارشهای مطمئنی وجود دارد كه دلایل سیاسی، امنیتی در افزایش قیمت ارز بیش از دلایل اقتصادی مؤثر است كه در این صورت باید با كسانی كه به این آتش دامن میزنند، جداً مقابله شود.
حضرت آیتالله خامنهای، مسئلهی «هدایت نقدینگی به سمت تولید» و همچنین «رفع موانع جهش تولید» را از دیگر اولویتهای اقتصاد كشور خواندند و گفتند: عدهای از كارشناسان پیشنهاد كردهاند رؤسای سه قوه كارگروهی را برای شناسایی و رفع موانع تولید تعیین كنند.
رهبر انقلاب اسلامی اصلاحات اساسی در اقتصاد كشور را «اصلاح ساختار بودجه»، «اصلاح نظام بانكی»، «ارتقای سرمایهگذاری و اشتغال» و «بهبود محیط كسب و كار» برشمردند و گفتند: این موارد دو سال قبل و همزمان با تشكیل جلسهی شورای عالی هماهنگی اقتصادی به سران قوا ابلاغ شد كه البته با وجود تلاشها، پیشرفت قابل توجهی نداشته است؛ البته مهم این است كه ما میدانیم چه میخواهیم و به دنبال چه برنامهای هستیم.
ایشان، «صبر» و «ثبات» را دو نیاز اساسی برای آیندهی كشور دانستند و با تأكید بر اینكه بر اثر ایمان مذهبی و اعتماد مردم به نظام، ثبات ملت خوب است، افزودند: مسئولین هم باید با كار جهادی، صبر و ثبات خود را نشان دهند و از تردید و نگرانیهای مضر اجتناب كنند.
حضرت آیتالله خامنهای، مشكلات دشمن اصلی یعنی آمریكا را بسیار بزرگ و غیر قابل مقایسه با مشكلات ایران خواندند و با برشمردن مصادیقی از مشكلاتِ امروز آمریكا مثل فاصلهی طبقاتی عجیب، تبعیض نژادی، مشكلات اقتصادی و بیكاریهای گسترده، مشكلات مدیریتی در قضیهی كرونا و مدیریت اجتماعی ضعیف كه منجر به بیرحمی و قتل و شكنجه به دست پلیس آمریكا میشود، گفتند: امروز آمریكا در سطح دنیا منفور و منزوی است.
ایشان تأكید كردند: حوادث جاری آمریكا آتش زیر خاكستری است كه شعلهور شده و اگرچه آن را سركوب كنند اما دوباره شعلهور میشود و نظام كنونی آمریكا را از بین میبرد، چراكه فلسفهی سیاسی و اقتصادی این نظام، غلط و محكوم به نابودی است.
رهبر انقلاب اسلامی سخنان مكرر مقامهای آمریكایی علیه ایران را نشاندهندهی سردرگمی آنها دانستند و افزودند: مدیریت آمریكا دچار سرگیجه و آشفتگی است. آمریكاییها به دنبال پیدا كردن دشمن هستند، بنابراین گاهی از ایران اسم میبرند و گاهی از روسیه و چین، اما امروز رژیم آمریكا دشمنی بزرگتر از ملت خود ندارد و همین دشمن، آن رژیم را به زانو درخواهد آورد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأكید مجدد بر صبر، ثبات و كار جهادی افزودند: دولت در اواخر دوران مسئولیت خود قرار دارد؛ البته در طول این هفت سال هرچه توانستند تلاش كردند و در برخی بخشهای دولت نیز واقعاً كارهای خوبی انجام گرفت؛ پس از این دولت هم، دولت تازهنفسی خواهد آمد كه كارها را با جدیت بیشتر دنبال كند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان به مسئلهی عزاداری در محرم اشاره و تأكید كردند: در عزاداریها معیار آن چیزی است كه ستاد ملی كرونا اعلام میكند. بنده هرچه آنها لازم بدانند مراعات خواهم كرد. توصیه و تأكید من به همهی عزاداران، هیئات، منبریها و مداحان نیز این است كه ضوابط ستاد ملی كرونا باید رعایت شود، چراكه اگر همین مقدار مراقبت و كنترل هم سست شود، فاجعهای بزرگ پدید خواهد آمد.