معاون فرهنگی مركز رسیدگی به امور مساجد گفت: با توجه به این كه رئیس جمهور تنها در خصوص مجالس ماه رمضان اظهارنظر كرده و تاكنون مصوبهای در خصوص ممنوعیت برپایی نماز جماعت نشده است، مساجد همچون گذشته در ماه رمضان نیز فعالند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مركز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری مجازی به مناسبت آغاز دهه تكریم و تعظیم مساجد اظهار داشت: عناوین این دهه با نامهای «مسجد؛ پشتیبان تولید»، «مسجد؛ پایگاه فعالیتهای اجتماعی»، «مسجد؛ كانون نشاط معنوی و مهرورزی»، «مسجد؛ محور اتحاد و همبستگی»، «مسجد؛ بستر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت»، «مسجد؛ میعادگاه منتظران و مبدأ حركت عاشقان نماز جمعه»، «مسجد؛ كانون تربیت اسلامی ـ انقلابی»، «مسجد؛ مركز بصیرتافزایی»، «مسجد؛ هسته مقاومت فرهنگی» و «مسجد؛ پایگاه تعالی جوان مومن انقلابی» به ترتیب نامگذاری شده است.
وی افزود: منبر مساجد، محل دعوت مردم به اسلام و انقلاب است و خطابههای ائمه جماعت مساجد، معارف لازم در جهت تقویت بنیه انقلابی و اسلامی را به محضر مردم ارائه میكنند. همچنین در زمینه بصیرتافزایی در سال 1400 كه انتخابات را در پیش داریم، مساجد نقش پررنگی ایفا خواهد كرد. البته به صورت مصداقی وارد نخواهیم شد، بلكه بیانات مقام معظم رهبری برای حضور هرچه بیشتر مردم تبیین میكنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی مركز رسیدگی به امور مساجد در خصوص برنامههای مساجد در ماه رمضان با توجه به شرایط كرونایی قرمز استان تهران تصریح كرد: شیوهنامه و دستورالعملی برای برپایی نماز جماعت حتی در شرایط قرمز شهرها با رعایت دستورالعملهایی تهیه و به وزارت كشور و كمیتههای مختلف ستاد كرونا ابلاغ شده است تا در طول وجود این بیماری، هیچگاه شاهد تعطیلی برپایی نماز جماعت نباشیم. این شیوهنامه در دستوركار ستاد ملی مقابله با كروناست كه در صورت تصویب در مساجد سراسر كشور اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: در شرایط كنونی و در ایام پایانی ماه شعبان، نماز جماعت و مناجات شعبانیه در مساجد البته با رعایت پروتكلهای بهداشتی از سوی نمازگزاران و خادمان مساجد در حال برگزاری است. با توجه به این كه رئیس جمهور تنها در خصوص برنامهها و مراسمهای ماه رمضان در شهرهای نارنجی و قرمز اظهارنظر كردند و تاكنون دستورالعمل و مصوبهای در خصوص ممنوعیت برپایی نماز جماعت در ماه رمضان ابلاغ نشده است، مساجد همچون گذشته در ماه رمضان نیز نماز جماعت را برپا خواهند كرد.
با تصویب این شیوهنامه مراسمهای مساجد نیز برگزار خواهد شد
ذاكر اضافه كرد: در این شیوهنامه در خصوص تمام مراسمها و برنامهها در طول سال، برنامهریزی و پروتكل تدوین شده است. بنابراین در صورت تصویب برنامههای مناجاتخوانی و ترتیلخوانی قرآن نیز در مدت زمان بسیار كوتاه و البته با رعایت پروتكلهای بهداشتی در ماه رمضان در مساجد برپا خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی مركز رسیدگی به امور مساجد با بیان این كه در طول سال گذشته با وجود اوج گرفتن كرونا در برهههای زمانی مختلف هیچگاه درهای مساجد بسته نشد، تصریح كرد: در گذشته به صورت مصداقی در خصوص برپایی نماز جماعت اظهارنظر می شد اما در شرایط كنونی صرفا در خصوص مجالس ماه رمضان اظهارنظر شده است بنابراین تازمان اعلام مصوبهای جدید، برپایی نماز جماعت ادامه خواهد داشت. در گذشته هم همواره اقامه نماز فرادی در مساجد برقرار بوده است كه در صورت فراهم شدن شرایط لازم و تصویب شیوهنامه مطرح شده در ستاد كرونا، نماز جماعت در طول سال هیچگاه تعطیل نخواهد شد و مساجد یا در فضای باز و یا با ظرفیت محدود و در مساجد دارای سقفهای بلند برای اقامه نماز اقدام خواهند كرد.