مبلغ فطریه رمضان 1400 از سوی مراجع تقلید اعلام شد

دفاتر مراجع عظام تقلید، مقدار و مبلغ فطریه رمضان سال 1400 را اعلام كردند.

1400/02/20
|
15:01

مراجع عظام تقلید، نظر خود را درباره مبلغ و مقدار فطریه رمضان 1400 اعلام كردند كه بدین شرح است:

دفتر آیت الله العظمی خامنه ای:

گندم: 20 هزار تومان
برنج: بر اساس قیمت محل زندگی روزه دار
*************

دفتر آیت الله العظمی سیستانی:

از آنجا كه میزان زكات فطره برای هر فرد سه كیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد بیست و یك (21) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی یكصد (100) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، هفتاد و پنج (75) هزار تومان تعیین شده است.
*************

دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:

بسمه تعالی
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران گرامی، نظر مرجع عالیقدر آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی، پیرامون میزان زكات فطره و كفاره روزه به شرح ذیل می‌باشد:
مؤمنان مبلغ معادل یك صاع (3 كیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زكات فطره بپردازند.
كفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یك مد (حدود 750 گرم) طعام مثل گندم است.
كفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسكین؛ هركدام یك مد (حدود 750 گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.
*************

دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی:

باسمه‌تعالی
پیرو سوالات مكرر مؤمنین از دفتر حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی (مد ظله العالی) مبنی بر میزان زكات فطره ماه مبارك رمضان ١44٢، به اطلاع می‌رساند میزان زكات فطره برای هر نفر، یك صاع كه تقریبا سه كیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها - از طعام های متعارف در محل - است كه مكلّف می‌تواند پول یكی از اینها را طبق قیمتی كه در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.
از آنجا كه قیمت هر كیلو گندم در بعضی مناطق نزدیك به هفت هزار تومان و قیمت هر كیلو برنج متعارف تقریبا بیست و پنج هزار تومان می باشد، فطریه هر نفر به حساب گندم تقریبا، بیست هزار تومان و به حساب برنج، هفتاد و پنج هزار تومان می باشد و دفتر معظم له به این مبلغ زكات فطره را قبول می‌كند.
در مسأله2031 توضیح المسائل در مورد مصرف زكات فطره چنین بیان شده است: مشهور فرموده اند: مصرف زكات فطره، مصرف زكات مال(مسأله 1942)است، ولی احتیاط واجب آن است كه به فقرا داده شود، و باید این فقیر شیعه دوازده امامی باشد، مگر این كه مؤمنی پیدا نشود، در این صورت به غیر ناصبی هم می شود داد.
*************

دفتر آیت الله العظمی مكارم شیرازی:

زكات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ بیست هزار تومان (20000 تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ هفتاد هزار تومان (70000 تومان) اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یك از این موارد مخیر هستند.
كفاره روزه غیر عمد مبلغ پنج هزار تومان (5000 تومان) است كه باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین كفاره روزه عمد مبلغ سیصد هزار تومان (300000 تومان) است.
لازم به ذكر است كه براساس مسأله 1692 رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مكارم شیرازی، زكات فطره بر تمام كسانی كه قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و كسانی كه نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یك صاع (تقریباً سه كیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یكی از اینها را بدهد كافی است.
در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر كسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.
*************

دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی:

گندم: 25000 تومان
كفاره عذر: روزی 6500 تومان
*************

دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی:

بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه مؤمنین و مومنات به اطلاع می رساند طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دامت بركاته میزان زكات فطره ماه مبارك رمضان ١44٢، برای هر نفر، یك صاع كه تقریباً سه كیلوگرم گندم یا برنج و یا اجناسی كه در رساله عملیه ذكرگردید می باشد، مكلّف می‌تواند پول یكی از اینها را طبق قیمتی كه در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.
با توجه به اینكه قیمت هر كیلو گندم در بعضی مناطق نزدیك به هفت (7) هزار تومان، و قیمت هر كیلو برنج متعارف تقریباً بیست و پنج (25) هزار تومان می باشد، فطریه هر نفر به حساب گندم تقریباً بیست (20) هزار تومان و به حساب برنج هفتاد و پنج (75) هزار تومان می باشد.

دسترسی سریع