فرهنگ عاشورا این است، مرگ با عزت از عیش در مذلت بهتر است؛ این شعار سالار شهیدان و رجز عزیز فاطمه در روز عاشورا بود، ما نیز باید این شعار را حفظ و گسترش بدهیم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به اینكه ملت عاشورایی با فرهنگ عاشورا زنده است، خاطرنشان كرد: فرهنگ عاشورا این است، مرگ با عزت از عیش در مذلت بهتر است؛ این شعار سالار شهیدان و رجز عزیز فاطمه در روز عاشورا بود، ما نیز باید این شعار را حفظ و گسترش بدهیم.
آیت الله سیداحمد خاتمی عضو فقهای شورای نگهبان در دومین برنامه از سلسله نشستهای تخصصی «در مدرسه عاشورا» كه از سوی مدیریت آموزش حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به صورت مجازی برگزار شد، گفت: در نهضت سالار شهیدان، همانند دیگر نهضتها میتوان دو نگاه داشت؛ یكی نگاه تاریخی است كه تاریخ را چنین بررسی میكنند، در چه زمانی این حادثه اتفاق افتاده، چه حوادثی در این مقطع رخ داده و چگونه پایان پذیرفته است.
وی افزود: نگاه دوم نگاه تحلیلی است؛ اسم آن را نگاه جریانی میگذاریم. قرآن كریم میگوید نگاهتان به قصص انبیاء نگاه عبرتآموز باشد، یعنی گذشته را آینه آینده بگیرید؛ این نامش نگاه تحلیلی و جریانی است.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینكه قبل از انقلاب، رسانهها به مسائل عاشورا بیشتر نگاه تاریخی داشتند؛ تصریح كرد: در آن زمان نگاه تحلیلی به واقعه عاشورا وجود نداشت و حكومت منبریها را از بیان تحلیل واقعه عاشورا منع كرده بود.
وی با بیان اینكه عبرتها در عرصه تاریخ بسیار زیاد است؛ یادآور شد: در مجالس حسینی خطبا، به جنبه نهضت سالار شهیدان نگاه ویژهای داشته باشند؛ افزون برنگاه تاریخی كه دستمایه برای تحلیل است؛ عبرتهای این نهضت را هم بیان كنند. در مسأله عزت و ذلت ناپذیری بویژه در این مقطع باید تأكید كرد؛ چون دشمنان این ملت در پی آن هستند كه ذلت این ملت را ببینند. البته هرگز موفق نخواهند شد.
آیت الله خاتمی با اشاره به اینكه ملت عاشورایی با فرهنگ عاشورا زنده است، خاطرنشان كرد: فرهنگ عاشورا این است، مرگ با عزت از عیش در مذلت بهتر است؛ این شعار سالار شهیدان و رجز عزیز فاطمه در روز عاشورا بود، ما نیز باید این شعار را حفظ و گسترش بدهیم.