مسعود كاویانی گفت: تأكید بر شعار «هر خانه یك حسینیه» با توجه به شیوع ویروس كرونا و محدودیتهای موجود از این جهت است كه باید خانهها را به حسینیه تبدیل كنیم و معتقدیم عزاداری هیچگاه تعطیل نمیشود، بلكه شكل آن در دورههایی تغییر میكند.
مسعود كاویانی، دبیر نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین(ع) در ابتدای این نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار كرد: قلههای معرفتی در هر حوزه را باید در مكتب امام حسین(ع) یافت و اهلبیت(ع) قرآن ناطق هستند. پایههای انقلاب اسلامی در مكتب سیدالشهدا(ع) قرار دارد و به هراندازه در این حوزه تلاش كنیم، وظیفه خود را انجام دادهایم.
دبیر اولین سوگواره ملت امام حسین(ع) افزود: تأكید بر شعار هر خانه یك حسینیه با توجه به شیوع ویروس كرونا و محدودیتهای موجود ازاینجهت است كه باید خانهها را به حسینیه تبدیل كنیم و معتقدیم عزاداری هیچگاه تعطیل نمیشود، بلكه در دورههایی شكل آن تغییر میكند.
وی با اشاره به محورهای سوگواره ملت امام حسین(ع) گفت: آیینها و نمادهای هیئتهای خانگی، محرم و مسئولیت اجتماعی عزاداران حسینی در مواجهه با كرونا، مقاومت و صبر عاشورایی، سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، جبهه مقاومت، كمك مؤمنانه و همدلی حسینی، زیارت به نیابت، مهر اربعین و درسهای عاشورا برای نسل امروز از محورهای این سوگواره است.
كاویانی با اشاره به اینكه در حوزههای مختلف، اقدامات قابلتوجهی صورت گرفته است، گفت: در این سالها، سوگوارهها و اشكوارههای متعددی در سطوح مختلف برگزارشده است. امسال با توجه به اینكه رادیو معارف 7 دوره بوی سیب را برگزار كرده بود، طرحی ارائه شد تا سوگوارههایی كه در حوزههای مختلف فعالیت میكنند، به یاد سردار سلیمانی تحت یك عنوان و با همافزایی نهادهای برگزاركننده سوگواره «ملت امام حسین(ع)» برگزار شود.
دبیر اولین سوگواره ملت امام حسین(ع) هدف از راهاندازی دبیرخانه دائمی سوگوارههای حسینی را همافزایی و شناخت ظرفیتها، نیازها، استعدادها و تبادل تجارب تلاشگران عرصه عاشورا برشمرد و افزود: ادغام ظرفیتها و جلوگیری از اتلاف بیتالمال، شبكهسازی و شناخت ظرفیتهای ملی و بینالمللی، ایجاد وحدت در برند سوگوارهها در كنار فعالیت مستقل هر سوگواره، پرهیز از كار تكراری و موازی كاری و تخصصی كردن هر بخش، توسعه حوزه مردمی سوگواره و ایجاد بستر مناسب برای هیئتها از دیگر اهداف تشكیل سوگواره ملت امام حسین(ع) باز مهمترین اهداف این دبیرخانه به شمار میرود.
كاویانی در ادامه بر كیفیسازی تولیدات بر اساس محورهای موضوعی اشاره كرد و گفت: سوگواره ملت امام حسین(ع) در دو بخش مردمی و حرفهای برگزار میشود كه در بخش مردمی شاهد ایجاد پویشها و رصد هشتكها در فضای مجازی و در بخش حرفهای فراخوان تولید در قالبهای مختلف خواهیم بود.
مسعود بصیری، رئیس سازمان بسیج رسانه خبرنگاران نیز در این نشست خبری گفت: بخشی از این سوگواره، مربوط به خادمان رسانهای میشود كه در رسانههای مكتوب و دیجیتال بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در خصوص اربعین و ملت امام حسین(ع) مطلب مینویسند.
وی افزود: لازم است در این حوزه به پیشكسوتان و كسانی كه در این زمینه تولیداتی دارند، تولیداتشان مورد توجه قرار گیرد و تقدیر شوند، ازاینرو بخشی از این سوگواره به تجلیل از خبرنگاران مربوط میشود و آثار خبرنگاران از سوی داورانی كه بهزودی اعلام خواهد شد، مورد داوری قرار میگیرد.
ارسالی فوری/ عزاداری هیچگاه تعطیل نمیشود/ برگزاری سوگواره ملت امام حسین (ع) به یاد سردار سلیمانی
رئیس سازمان بسیج رسانه همچنین از تجلیل خبرنگاران برتر عاشورایی در اولین سوگواره ملت امام حسین(ع) خبر داد و با تجلیل از تلاشهای خبرنگاران گفت: بسیج رسانه بنا بر وظیفهای كه دارد، بخش خادمان رسانهای را در این سوگواره موردتوجه قرار میدهد. چون معتقدم خبرنگاران مانند سنگرسازان بیسنگر دوران دفاع مقدس هستند كه بدون توجه به مشكلات خود، به بیان مشكلات مردم میپردازند.
در ادامه محمدصادق افراسیابی، معاون رسانههای دیجیتال مركز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كه بهعنوان سخنگوی دبیرخانه دائمی سوگوارههای حسینی در این نشست حاضر بود، عنوان كرد: صداوسیما و رادیو معارف پیشنهاد همافزایی و ادغام بین سوگوارههای حسینی را ارائه كردند كه اقدام جدید و نوآورانهای بود.
سخنگوی دبیرخانه دائمی سوگوارههای حسینی افزود: این سوگواره از سال 87 در استان سمنان آغاز شد و از سال 93 با حمایت مركز رسانههای دیجیتال به شكل ملی و در دو سال اخیر در سطح بینالمللی برگزار شده است.
وی با اشاره به اینكه 85 میلیون تومان جایزه برای سوگواره ملت امام حسین در نظر گرفتهشده، اظهار كرد: قرار است برای 25 محتوای عمومی، مبلغ 25 میلیون تومان پرداخت شود و در بخش حرفهای نیز 60 میلیون تومان پرداخت میشود و علاقهمندان میتوانند برای آگاهی از شرایط هر یك از بخشها به سایت tnoih.ir مراجعه كنند.
افراسیابی از ضرورت توجه به فعالیتهای مردمی در بزرگداشت ماه محرم و عزاداری سیدالشهدا سخن گفت و افزود: توجه به روضههای خانگی، نصب پرچمهای سیاه در خانه و كوچه و عزاداریهای خانوادگی از سنتهایی است كه مردم همواره به آن توجه دارند.
سخنگوی دبیرخانه دائمی سوگوارههای حسینی گفت: علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا 15 مهرماه به دبیرخانه این سوگواره ارسال كنند.
حجتالاسلام بهنام معینی مجد، مدیر پایش و رصد فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در این نشست گفت: این سوگواره تلفیقی از اشكواره بوی سیب با مدیریت رادیو معارف، سوگواره مهر محرم به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و سوگواره مجازی اشراق به مدیریت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است كه امسال در قالب سوگواره ملت امام حسین برگزار میشود.
حسن رضایی، دبیر اجرایی سوگواره ملت امام حسین(ع) و دبیر جشنواره بوی سیب نیز در پایان این نشست از برنامههای صداوسیما برای تعظیم شعائر حسینی و اربعین سخن گفت و با اشاره به كارگروههای ایجادشده در این سوگواره تأكید كرد: كارگروه بخش بینالملل از سوی شبكه جهانی ولایت برنامههایی را به زبانهای انگلیسی، عربی و هوسایی تهیهكرده است.
دبیر جشنواره بوی سیب در پایان گفت: در برخی از كشورهای آفریقایی، به ویژه نیجریه در حدود 20 میلیون شیعه زندگی میكنند و شیخ ابراهیم زكزاكی كه اخیراً آزادشده است، در این كشور رهبری شیعیان را به عهده دارد. نكته جالب این است كه تاكنون 100 اثر به زبان هوسایی از این كشور به دبیرخانه ارسالشده است.