خبر جهان اسلام هر روز از ساعت 19:00 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

متن خبر جهان اسلام - سوري

افزایش تمایل به بانكداری اسلامی در قاره آفریقا

افزایش تمایل به بانكداری اسلامی در قاره آفریقا

شركت مالی توسعه اسلامی (IDFC ) پیش‌بینی می‌كند كه دارایی‌های مالی اسلامی در جهان تا سال 2024 به 3.8 تریلیون دلار می‌رسد

1401/08/22
|
12:40

افزایش تمایل به بانكداری اسلامی در قاره آفریقا

شركت مالی توسعه اسلامی (IDFC ) پیش‌بینی می‌كند كه دارایی‌های مالی اسلامی در جهان تا سال 2024 به 3.8 تریلیون دلار می‌رسد و پیش‌بینی‌هایی از این دست باعث افزایش تقاضا برای خدمات مطابق با شریعت در سراسر قاره آفریقا شده است.
شركت مالی توسعه اسلامی (IDFC ) پیش‌بینی می‌كند كه دارایی‌های مالی اسلامی در جهان تا سال 2024 به 3.8 تریلیون دلار می‌رسد كه از 2.7 تریلیون دلار فعلی بسیار بالاتر است.
پیش‌بینی‌هایی از این دست باعث افزایش تقاضا برای خدمات مطابق با شریعت در سراسر قاره آفریقا شده است.
تحقیقات شركت مالی توسعه اسلامی همچنین نشان می دهد كه مسلمانان آفریقا در صورت توسعه بانكداری اسلامی به اعتبار و بیمه دسترسی پیدا می كنند.
منطقه شرق آفریقا از جمله مناطقی است كه تقاضا برای محصولات و خدمات اسلامی در آن بسیار افزایش پیدا كرده است.
بانك تجاری تانزانیا آخرین بازیگر در بخش مالی است كه به خدمات اسلامی روی آورده است.

این بانك ،اولین اوراق قرضه اسلامی خود را به ارزش 4.4 میلیون دلار با هدف تامین مالی سبد دارایی های بانكی خود عرضه كرده است.
به گفته مدیر عامل بانك تجاری تانزانیا، این بانك فرصت هایی را برای افراد، خرده فروشان، شركت ها و موسسات تانزانیایی و غیرتانزانیایی فراهم می كند تا به مدت سه سال در بازار سرمایه با بازده مورد انتظار 8.75 درصد در سال سرمایه گذاری كنند.
علاقه مندان می توانند تا 218 دلار در این بانك سرمایه گذاری كنند. تانزانیا قصد دارد پس از تكمیل فرآیند عرضه اولیه، آن را در لیست بورس دارالسلام قرار دهد.
تقاضای فزاینده از سوی غیرمسلمانان در بازار منطقه ای آفریقای شرقی برای خدمات بانكداری اسلامی بدون بهره ارائه شده است.
«فین تك» نیز محرك دیگری برای جذب بالای محصولات اسلامی در منطقه آفریقای شرقی است.
فین‌تك یا فناوری مالی به معنای كاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است. فین‌تك صنعتی در فضای اقتصادی است و به كمپانی‌هایی اشاره دارد كه با كاربرد تكنولوژی تلاش می‌كنند خدمات مالی را كارآمدتر كنند. شركت‌های فعال در زمینه فناوری‌های مالی عموما استارت‌آپ‌هایی هستند كه تلاش می‌كنند خودشان را در سیستم‌های مالی جا بیندازند و شركت‌های سنتی را به چالش بكشند.

ضریب نفوذ بالای گوشی های هوشمند و اینترنت در منطقه آفریقای شرقی دسترسی به اعتبار و بیمه را برای گروه های مسلمان محروم تسهیل كرده است.

رشد تولیدات اسلامی در آفریقا

در اوایل سال جاری، بزرگترین شركت مخابراتی آفریقای شرقی به نام «afaricom » با بانك آفریقای خلیج فارس (GAB) قراردادی امضا كرد و بر اساس آن اولین سرویس تامین مالی تلفن همراه مطابق با شریعت در بازار ارتباطات راه دور را در میان نیاز روزافزون به خدمات مالی دیجیتال راه اندازی كرد.
این سرویس وسیله ای برای پس انداز مالی است كه به مشتریان مسلمان و غیرمسلمان كمك می كند تا برای كسب سود حلال به پس انداز های خرد و راه حل های سرمایه گذاری مطابق با قوانین اسلامی دسترسی داشته باشند.
«عبدالله عبدالخالك»، مدیر اجرایی بانك آفریقای خلیج فارس در این باره گفت: هدف ما دسترسی فوری به اعتبارات بدون بهره از طریق خدمات حلال است.
اقدام این دو موسسه سال‌ها پس از آن صورت می‌گیرد كه بزرگترین بانك كنیا از نظر دارایی به نام بانك تجاری كنیا یك واحد بانكداری اسلامی راه اندازی كرد.
در آفریقای جنوبی نیز بانكداری اسلامی كه در دهه 1980 به دلیل آپارتاید و ناآگاهی عمومی شروع سختی داشت به لطف سرمایه گذاری از خلیج فارس شاهد توسعه مستمر بوده است.

در اواخر سال 2014، خزانه داری ملی ركورد 500 میلیون دلاری اوراق قرضه اسلامی را منتشر كرد به این امید كه از بازارهای سرمایه نقدی كشورهای عربی خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی برای تعمیرات اساسی بنادر، جاده ها، بیمارستان ها و مدارس كشور استفاده كند.
ارقام انجمن بانكداری آفریقای جنوبی اكنون نشان می دهد كه سپرده ها در بانكداری حلال آفریقای جنوبی بیش از 2 میلیارد دلار و در مجموع 824 میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت است.

طبق رتبه‌بندی فیچ، انتظار می‌رود صنعت مالی اسلامی در نیجریه به مسیر رشد متوسط ​​خود در سال‌های 2022-2023 ادامه دهد.

همچنین بانكداری شرعی از سال 2008 كه بانك مركزی محافظه كار این كشور اجازه بانكداری بدون بهره را داد، همچنان از رشد متوسطی در اتیوپی برخوردار بوده است.

دسترسی سریع
متن خبر جهان اسلام - سوری