خبر جهان اسلام هر روز از ساعت 20:00 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

خبر جهان اسلام

نمایش دستاوردهای مراكش در بهینه‌سازی مصرف انرژی مساجد

نمایش دستاوردهای مراكش در بهینه‌سازی مصرف انرژی مساجد
بیست و هفتمین نشست كنفرانس اعضای كنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی در شرم‌الشیخ

1401/08/24
|
15:05

نمایش دستاوردهای مراكش در بهینه‌سازی مصرف انرژی مساجد
در جریان فعالیت‌های بیست و هفتمین نشست كنفرانس اعضای كنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی در شرم‌الشیخ، تجربه مراكش در زمینه بهره‌وری انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در مساجد به نمایش درآمد.

خدیجه الزهیدی، رئیس اداره تجهیزات وزارت اوقاف و امور اسلامی طی رویدادی كه در غرفه مراكش در كنفرانس آب‌وهوا برگزار شد، به معرفی برنامه بهینه‌سازی انرژی در مساجد این كشور پرداخت.
به گفته وی این اقدام در چارچوب یك ‌چشم‌انداز ملی و در راستای حفاظت از محیط‌ زیست و توسعه پایدار صورت گرفته است.

الزهیدی خاطرنشان كرد: وزارت اوقاف به عنوان متولی اماكن عبادت در كشور، یكی از اولین سازمان‌هایی است كه در راستای تحقق این چشم‌انداز اقدام كرده است.
به گفته وی تأمین حداكثر شرایط آسایش، ایمنی و امنیت در اماكن مذهبی و ارائه خدمات مناسب برای همه ذی‌نفعان مهم‌ترین اهداف برنامه وزارت اوقاف مراكش در بخش مدیریت مصرف انرژی در مساجد بوده است.
الزهیدی تصریح كرد: برای اجرای بهینه این برنامه، پیش‌مطالعه‌ای با محوریت تحلیل بازده انرژی در مساجد انجام شد كه نتایج آن نشان داد مصرف روزانه انرژی در مساجد مختلف از روزانه 2 كیلووات تا 110 كیلووات در نوسان است و مجموع مصرف روزانه در همه مساجد را كه تعداد آن‌ها از 52 هزار مسجد فراتر می‌رود، به 320 كیلووات در روز و 115 هزار كیلووات در سال می‌رساند.

وی خاطرنشان كرد: هدف این برنامه دستیابی به صرفه‌جویی 40 درصدی در مصرف انرژی بوده است كه با كاهش 12 كیلووات مصرف روزانه در مساجد سالانه حدود 46 هزار مگاوات در مصرف برق مساجد صرفه‌جویی می‌كرده است. از این رو امكان صرفه‌جویی 78 میلیون درهم در سال و جلوگیری از انتشار 24 هزار تن دی‌اكسید كربن در هوا فراهم شده است كه تأثیر مثبتی بر محیط‌ زیست دارد.

الزهیدی اظهار كرد: این برنامه شامل دو بخش می‌شود كه نخستین بخش شامل سرمایه‌گذاری برای تأمین تجهیزاتی از قبیل لامپ‌های كم‌مصرف و همچنین پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق برخی از مساجد بوده و دومین بخش نیز شامل آموزش‌هایی برای كاركنان و متولیان مساجد در زمینه روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق و نگهداری از تجهیزات بوده است.

به گفته این مسئول وزارت اوقاف مراكش، استفاده از لامپ‌های كم‌مصرف و همچنین نصب پنل‌های خورشیدی تأثیر بسیار مثبتی در كاهش مصرف برق در مساجد داشته است. به‌ویژه اینكه بسیاری از مناطق مراكش در طول روز برای مدت طولانی در معرض تابش نور خورشید قرار دارند. از سویی شبكه‌های توزیع برق و سیم‌كشی موجود در مساجد نیز تعمیر شده است، اقدامی كه تأثیر قابل‌ ملاحظه‌ای در كاهش مصرف برق در این اماكن داشته است.

تجربه مراكش می‌تواند از سوی دیگر كشورهای اسلامی كه شرایط جغرافیایی مشابهی دارند، نیز مورد استفاده قرار گیرد.

دسترسی سریع
خبر جهان اسلام