برنامه دولت سوئد برای تعطیلی مدارس اسلامی به بهانه مبارزه با افراط گرایی، نگرانی مسلمانان این كشور را برانگیخته است.
به گزارش آناتولی، دولت سوئد به تعطیلی مؤسسات اسلامی ادامه میدهد؛ این در حالی است كه بسیاری از آنها جزو بهترین مدارس این كشور هستند.
در اوایل سال جاری، لنا اكسلسون كیلبلوم، وزیر آموزش وقت سوئد در یك كنفرانس مطبوعاتی گفت كه دولت او لایحهای را با هدف «ممنوعیت ایجاد مدارس مذهبی مستقل» ارائه كرده است.
این لایحه اساساً گسترش مدارس و افزایش تعداد دانشآموزان یا افتتاح شعبههای جدید را از سال 2024 به بعد ممنوع میكند.
با این حال تاكنون تنها مدارس اسلامی هدف این قانون قرار گرفتهاند و این امر اعتراض سازمانها، پژوهشگران و مدارس مسلمان را برانگیخته است؛ آنها استدلال میكنند كه تصمیم برای تعطیلی مدارس اسلامی بر اساس نتایج ضعیف تحصیلی یا سایر كاستیهای آموزشی نبوده، بلكه با انگیزههای سیاسی انجام شده است.
محمد امین خراكی، رئیس مدرسه مستقل مسلمانان در حومه راگسود استكهلم، به خبرگزاری آناتولی گفت: حدود 20 مدرسه كه خود را به عنوان اسلامی یا متعلق به مسلمانان طبقهبندی میكنند در حال بسته شدن هستند و تنها سه مدرسه فعال باقی مانده است.
تصمیم بازرسی برای تعطیلی این مدارس بر اساس گزارش سرویس امنیت داخلی سوئد (SAPO) با ادعای رابطه این مدارس با گروه اخوان المسلمین و برنامههای مخفیانه و تروریستی است.
پولیارویچ كه یك مدرس الهیات و فلسفه اسلامی در اوپسالا است، گفت: این بیشتر نشان میدهد كه ما یك فضای اجتماعی داریم كه در آن چهره واقعی مسلمانان مخدوش شده و جامعه به آنها مشكوك است.
پیش دبستانی سایماگاردن در منطقه آكالا استكهلم، به دلیل ادعاهای SAPO مبنی بر اینكه كودكان در معرض خطر رادیكال شدن هستند، قرار بود در اگوست گذشته تعطیل شود. اما دادگاه این اقدام را لغو كرد و پیش دبستانی تا صدور حكم نهایی باز است.
سعاد بوسولادزیچ، یكی از اعضای هیئت مدیره حزب سیاسی Nyans به خبرگزاری آناتولی گفت كه تعطیلی مدارس به خاطر مسائل آموزش نبوده بلكه به خاطر فضای سیاسی ضد اسلامی است.
وی خاطرنشان كرد كه چگونه احزاب راستگرا كه در حال حاضر در قدرت هستند، به صراحت گفتهاند كه هیچ مخالفتی با مدارس مسیحی، یهودی یا سایر ادیان ندارند.
سیاستمدارانی كه به قول او اسلامهراسی را عادیسازی و زندگی را برای اقلیتها سختتر میكنند، تنها مدارس اسلامی را مشكل میدانند و اعلام كردهاند میخواهند افراطگرایی را متوقف كنند. با این كار، آنها بر افكار عمومی و نحوه نگاه به مسلمانان تأثیر میگذارند.
وی گفت كه در انتخابات گذشته، سیاستمداران به جای تمركز بر مسائلی مانند اقتصاد و بیكاری بالا، به احساسات ضد مسلمانان دامن زدهاند و تعطیلی مدارس بازتابی از این موضوع است.
زمانی كه این لایحه برای اولین بار توسط دولت ارائه شد، مدعی شدند كه همه مدارس دینی را شامل خواهد شد. اما در واقع اینطور نبوده است زیرا هیچ مدرسه دینی دیگری به جز مدارس مسلمانان تعطیل نشده است.