خبر جهان اسلام هر روز از ساعت 20:00 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

خبر جهان اسلام

انتقاد مفتی مقدونیه شمالی از محدودیت‌ها علیه اقلیت مسلمان

شاكر فتاحو با اشاره به تداوم تبعیض علیه مسلمانان در برخی مناطق این كشور، از عدم برخورداری مسلمانان از تمام حقوق دینی خود با وجود زمینه قانونی انتقاد كرد.

1401/09/05
|
21:32

انتقاد مفتی مقدونیه شمالی از محدودیت‌ها علیه اقلیت مسلمان
شاكر فتاحو با اشاره به تداوم تبعیض علیه مسلمانان در برخی مناطق این كشور، از عدم برخورداری مسلمانان از تمام حقوق دینی خود با وجود زمینه قانونی انتقاد كرد.

شاكر فتاحو، مفتی مقدونیه شمالی با اشاره به اینكه تبعیض علیه مسلمانان در برخی از مناطق این كشور هنوز ادامه دارد، تصریح كرد: اقلیت مسلمان در این مقدونیه شمالی با وجود زمینه قانونی هنوز از تمام حقوق دینی خود برخوردار نیستند.

به گفته وی سابقه اسلام در این كشور به شش قرن پیش و به حضور عثمانی‌ها در منطقه بالكان بازمی‌گردد و در حال حاضر با توجه به سرشماری سال 2021 مسلمانان حدود 40 درصد از جمعیت این كشور را تشكیل می‌دهند با این حال فتاحو معتقد است جمعیت مسلمانان با توجه به آمارهای موجود در نهادهای اسلامی، بیشتر بوده و نیمی از جمعیت این كشور را تشكیل می‌دهند.

مفتی مقدونیه شمالی درباره وضعیت مسلمانان این كشور و آزادی انجام مناسك دینی گفت: در گذشته به‌ویژه پس از خروج عثمانی از بالكان، مسلمانان از جنبه‌های دینی، ملی، اقتصادی و سیاسی مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفتند و مجبور شدند به تركیه یا دیگر كشورها مهاجرت كنند.

وی افزود: پس از سقوط كمونیسم مسلمانان زندگی دینی خود را از سر گرفته و به سرعت نهادهای دینی خود را بازسازی كردند. به گفته فتاحو در حال حاضر بیش از 700 مسجد در مقدونیه وجود دارد و تقریباً در همه مساجد مدارسی ساخته شده است كه كودكان نخستین درس‌های خود از اسلام را در این مدارس می‌آموزند. علاوه بر این پنج دبیرستان، یك دانشكده علوم اسلامی نیز تأسیس شده و از جانب مسلمانان نیز املاكی برای تأمین هزینه این نهادها و دیگر فعالیت‌های اسلامی وقف شده است.

مفتی مقدونیه شمالی خاطرنشان كرد: با وجود رونق فعالیت‌های اسلامی هنوز نگرانی‌های زیادی در میان جامعه مسلمان این كشور وجود دارد. تبعیض علیه مسلمانان در برخی از نقاط كشور ادامه دارد و با وجود تصریح قانون، مسلمانان هنوز از تمام حقوق دینی خود برخوردار نیستند. وی تأكید كرد: در حال حاضر بزرگترین نگرانی ما مهاجرت اقتصادی مسلمانان به كشورهای اروپایی است. این امر منجر به خالی شدن مدارس، مساجد و دیگر مراكز دینی ما می‌شود و می‌توان گفت كه پیامدهای مهاجرت برای جامعه ما بسیار بزرگ خواهد بود.

دسترسی سریع
خبر جهان اسلام