خبر جهان اسلام هر روز از ساعت 20:00 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

خبر جهان اسلام

«مصحف امت» در استانبول كتابت می‌شود

پروژه «مصحف امت» با هدف كتابت قرآن كریم با قرائت‌های ده‌گانه و به بیست روایت آن به همت انجمن «خیریه نور» در استانبول زیرنظر كمیته‌ای بین‌‌المللی آغاز به كار كرد.

1401/09/06
|
19:08

برنامه تدوین «مصحف امت» با هدف كتابت قرآن كریم با قرائت‌های ده‌گانه و به بیست روایت آن زیرنظر شیخ احمد عیسی المعصراوی، استاد قرائت مصر و از داوران برجسته مسابقات بین‌المللی قرآن به همت انجمن خیریه نور در استانبول آغاز شد.

در مراسم افتتاح این پروژه، علمایی از تركیه و كشورهای عربی از جمله شیخ عمر عبدالكافی، عالم و مبلغ مصری‌تبار مقیم فرانسه و محمد الحسن ولد الددو الشنقیطی، مبلغ و اندیشمند برجسته اهل موریتانی و همچنین شماری از دست‌اندركاران این برنامه حضور داشتند.

اسامه عونی، رئیس انجمن خیریه نور طی سخنانی در این مراسم گفت: هدف از این طرح، كتابت كل قرآن كریم با قرائت‌های ده‌گانه و به بیست روایت و آماده‌سازی مصحفی است كه مناسب تمام كشورهای جهان اسلام است.

شورای مشروتی تدوین «مصحف امت» در استانبول

وی با بیان اینكه در مصحف امت علاوه بر نسخه مكتوب، نسخه صوتی نیز تدوین خواهد شد، خاطرنشان كرد: استانبول در دو روز گذشته شاهد جلساتی با مسئولان این پروژه به ریاست استاد المعصراوی بوده است.

در ادامه تیزر مربوط به آغاز این پروژه قرآنی با نظارت استاد المعصراوی را مشاهده می‌كنید.
عونی افزود: برای هر روایت كمیته‌های تخصصی تشكیل و ارزیابی‌های لازم انجام شد و درباره سازوكارهای نگارش، برنامه‌ریزی و زمان لازم برای اتمام پروژه توافق شد.

آغاز برنامه تدوین «مصحف امت» در استانبول

عثمان شاهین، رئیس كمیته بازبینی و تطبیق نسخ قرآن در تركیه و معاون این پروژه تصریح كرد: امری كه این طرح را خاص كرده و سبب حمایت او از این طرح شده، این است كه تمام روایت‌ها با صوت نیز خوانده و ثبت خواهد شد.

وی بدون اینكه به تاریخ خاصی اشاره كند، تأكید كرد: مصحف امت در تركیه كه مركز تاریخی كتابت و چاپ قرآن كریم است، به چاپ خواهد رسید.

به گفته شاهین، 50 هزار مركز حفظ قرآن در تركیه وجود دارد و 500 هزار نفر در این مراكز به آموختن قرآن مشغول هستند و سالانه حدود 10 هزار حافظ قرآن از این مراكز فارغ‌التحصیل می‌شوند.

شاهین خاطرنشان كرد: از سال 1970 تاكنون حدود 200 هزار حافظ قرآن كریم در تركیه در مراكز حفظ قرآن تعلیم دیده و فارغ‌التحصیل شده‌اند. همچنین حدود 20 مركز تخصصی در زمینه آموزش علوم قرآن وابسته به ریاست جمهوری در تركیه وجود دارد كه حدود 1200 دانشجو در آن‌ها تحصیل می‌كنند و 30 چاپخانه ویژه قرآن كریم در تركیه فعالیت می‌كند كه در قرآن با خط چندین خطاط برجسته كتابت و چاپ می‌شود.

در پایان این مراسم به دست‌اندركاران این طرح لوح تقدیری اهدا شد.

دسترسی سریع
خبر جهان اسلام