درخواست حقوق شهروندی از سوی آوارگان روهینگیایی
درخواست حقوق شهروندی از سوی آوارگان روهینگیایی
آوارگان روهینگیایی در ششمین سالگرد آوارگی خود بر درخواستهایشان برای رعایت حقوق شهروندی خود تأكید كردند.
چندین دهه از آغاز اولین آزار و اذیتهای اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار با شروع حكومت نظامی در دهه 60 قرن گذشته میگذرد و آخرین آن موجی از آوارگی بود كه شش سال پیش رخ داد.
اكنون و پس از گذشت شش سال حدود 30 هزار نفر از آوارگان روهینگیایی، در مرز بین بنگلادش و میانمار، سالروز آوارگی خود را زنده نگه داشتند.
در تظاهراتی كه به همین مناسبت برگزار شد، سخنگویان روهینگیا بر خواستههای خود برای رعایت حقوق شهروندی و بازگشت ایمن و داوطلبانه به روستاهای خود تأكید كردند.
آوارگان روهینگیایی در عین حال از بنگلادش به خاطر میزبانی از بیش از یك میلیون آواره میانماری تشكر كردند. این درحالی است كه برخی از آنها در اواخر دهه 1980 به این كشور پناهنده شدهاند و اكنون با فرزندان و نوههای خود در اردوگاههای آوارگان زندگی میكنند.
در همین رابطه ائتلافی از نمایندگان پارلمانی در كشورهای عضو سازمان حقوق بشر آسه آن در بیانیهای نسبت به اینكه سالها از نسلكشی روهینگیا میگذرد، بدون اینكه كسانی كه در این خشونت دست داشتند، مسئولیت آن را بر عهده بگیرند، ابراز نگرانی كردند.
برآوردها در مورد تعداد قربانیان خشونت در سالهای 2017 و 2018، زمانی كه ارتش میانمار شروع به حركت علیه حكومت سیاسی غیرنظامی كرد، متفاوت است. اما بیشتر این برآوردها نشان میدهد كه خشونتی سیستماتیك منجر به كشته شدن حدود 10 هزار روهینگیایی، ویرانی حدود 300 روستا و آواره شدن بیش از 700 هزار نفر در عرض چند هفته شده است.