حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال 1396، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» نامگذاری كردند.
پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1396
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال 1396، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» نامگذاری كردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعلِها وَ بَنیها.(1)
میلاد مبارك حضرت فاطمهی زهرا، صدّیقهی كبری (سلاماللهعلیها) را و عید نوروز را به همهی شما هممیهنان عزیز تبریك عرض میكنم. عیدتان مبارك باشد هممیهنان عزیز، ملّت بزرگ ایران، جوانان عزیز، قشرهای گوناگون مردم! و بویژه تبریك عرض میكنم به خانوادههای عزیز شهیدان و جانبازان و ایثارگران و همچنین به همهی ملّتهایی كه با عید نوروز آشنا هستند و آن را گرامی میدارند.
خدای متعال را بر این فرصت سپاس میگویم كه یك بارِ دیگر توفیق داد عید نوروز را به شما ملّت عزیز ایران تبریك عرض كنم؛ امیدواریم كه سالِ بسیار خوب و مبارك و بابركتی و همراه با امنیّت و رفاهی در انتظار ملّت ایران باشد و سال 96، انشاءالله سال خوشی برای همهی ملّت ایران و برای مسلمانان جهان باشد؛ همهی خانوادههای ایرانی، همهی ایرانیان عزیز انشاءالله در این سالی كه در این لحظه آغاز شد، مشمول لطف و رحمت و بركت الهی باشند.
اگر بخواهیم یك ارزیابیای بكنیم از سالی كه گذشت -سال 95- باید بگوییم آن سال هم مثل همهی سالهای دیگر شادیها و غمهایی داشت، تلخیها و شیرینیهایی داشت؛ منظور تلخیها و شیرینیهای مربوط به ملّت است، مسائل شخصی مورد نظر نیست. هم شیرینی داشتیم در سال گذشته، شادی داشتیم كه این شادیها مربوط است به عزّت ملّی، امنیّت ملّی، همّت جوانانه در میان ملّت ایران و حركات مؤمنانهی فراگیر در همه جای كشور؛ هم تلخیهایی داشتیم كه عمدتاً مربوط به مسائل اقتصادی و اجتماعی است كه اشارهای به آنها خواهم كرد.
عزّت ایران و ملّت عزیزمان در سال 95 در سراسر سال مشهود بود؛ از آغاز سال تا پایان سال. دشمنان ما در همه جای دنیا اعتراف كردند به اقتدار ملّت ایران، به عظمت ملّت ایران؛ هویّت ملّت ایران خودش را در سراسر قضایای گوناگونِ این سال نشان داد. با یك بیاحترامیای كه از سوی رئیسجمهور آمریكا نسبت به جمهوری اسلامی ایران شد، مردم، پُرشور و با حمیّت و غیرت در روز بیست و دوّم بهمن پاسخ آن را دادند؛ در روز قدس، در ماه مبارك رمضان، اجتماع عظیم مردم، هویّت و هدفهای این كشور را به همهی دنیا نشان داد.
امنیّت كشور در این محیط پُرتلاطم منطقهای بلكه بینالمللی، یك شاخص بسیار عمده و بزرگی برای ملّت ایران بود. امروز اطراف ما، كشورهایی كه همسایگان ما هستند: از شرق كشور و جنوب شرقی كشور، تا شمال غربی كشور، كشورها دچار ناامنی هستند، منطقه دچار ناامنی است، ملّت ایران بحمدالله در طول سال یك امنیّت پایدار را تجربه كرد.
همّت جوانانهای كه من اشاره كردم، ناشی از مشاهده و اطّلاع از فعّالیّتهای هزاران گروه جوان در سرتاسر كشور است، كه به فعّالیّتهای پُرشور خود، چه در زمینههای علمی، چه در زمینههای فرهنگی، چه در زمینههای ورزشی، چه در زمینههای تولیدی، سرگرم هستند و اشتغال دارند، كارهای نو و ابتكارهای نوی را دارند ارائه میدهند و برای آیندهی كشور ذخیره فراهم میكنند.
حركات مؤمنانهای كه اشاره كردم، مراد، جلسات دینی پُرشور و گرم و گیرایی است كه در سرتاسر سال وجود داشت؛ مربوط به مسائل ائمّه (علیهمالسّلام)، مربوط به مسائل مهمّ دینی، از اعتكافها و عبادتها و ماه رمضان و پیادهروی اربعین و جلسات مهمّ عاشورا و دههی محرّم؛ اینها نقاط مثبت و شادیآفرین كشور ما و برای ملّت ما است.
تلخیها و سختیها عمدتاً مربوط به مشكلات اقتصادی و معیشتی مردم است؛ طبقات متوسّط و ضعیف در طول سال درگیر این مشكلات بودند و همچنان هستند؛ چون از وضع مردم مطّلع هستم، لذا تلخی را با همهی وجود حس میكنم؛ تلخی كامِ مردم، بخصوص مردمِ ضعیف و فرودست و طبقات ضعیف كه مربوط به مسائل اقتصادی و مشكلات اقتصادی است، مثل گرانی، مثل بیكاری، مثل آسیبهای اجتماعی كه آنها هم عمدتاً منشأ اقتصادی دارند؛ مثل تبعیضها و نابرابریها.
خب، همهی ما مسئولیم؛ هم پیش خدای متعال، هم پیش ملّت بایستی پاسخگو باشیم. من در سال «اقدام وعمل» -كه سال 95 بود- از مسئولین محترم خواستم كه ستادی برای اقدام و عمل تشكیل بدهند و تشكیل دادند؛ كارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت كه گزارش آن را به ما دادند؛ لكن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصلهی زیادی دارد. در سخنرانی توضیح خواهم داد كه بعضی از شاخصها و آمارهایی كه ارائه میشود از مقامات مسئول، آمارهای مثبتی است؛ بعضی هم كه از طرف خود مسئولین ارائه میشود، آمارهای منفی است؛ اینها را در مجموع بایستی مشاهده كرد.
اقتصاد مقاومتی یك مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممكن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این میبینم كه این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم كنیم و برای هر نقطهی كلیدی و مهمّی یك فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم كه همهی همّت خود را بر روی آن نقاط كلیدی متمركز كنند؛ به نظر من علاج در این است كه این نقطهی كلیدی را امسال درست شناسایی كنیم. به اعتقاد من این نقطهی كلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط كلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمركز بشویم و كارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بكنیم، تصوّر این است كه كار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد. من در سخنرانی انشاءالله خصوصیّاتی را كه بر این دو نقطهی كلیدی و اساسی مترتّب است توضیح خواهم داد؛ لذا من شعار امسال را «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» قرار میدهم؛ یعنی اقتصاد مقاومتی عنوان كلّی است، بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است كه بایستی همه بر روی آن متمركز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است كه بر روی این دو نقطه متمركز بشوند و كارها را با برنامهریزی انجام بدهند و انشاءالله در پایان سال نتایج آن را بتوانند به مردم گزارش كنند.
امیدواریم كه همهی شما در تحت عنایات حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و با دعای ارواح مطهّر شهیدان و امام بزرگوار، سال شاد و خوش و همراه با امنیّت و رفاهی را برخوردار باشید و با خود داشته باشید.
والسّلام علیكم و رحمةالله و بركاته