دولت آقای رئیسی، دولت كار و امید و حركت بود

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار اعضای دولت سیزدهم، دولت شهید رئیسی را دولت «كار و امید و حركت» برشمردند و گفتند: شهید رئیسی واقعاً امیدوار و به حق، به آینده خوش‌بین بود و تصمیم قاطع داشت كه به اهداف ترسیم شده برسد.

1403/04/17
|
16:54

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری و اعضای هیأت دولت سیزدهم، تلاش بی‌وقفه برای حل مشكلات توده‌های مردم (نه خواص و ویژه‌خواران)، اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگی‌ناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزت‌مندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذكر و توسل را از ویژگی‌های برجسته فردی و كاری شهید رئیسی خواندند و تأكید كردند: رئیسی عزیز به عنوان یك الگو نشان داد می‌توان به عنوان رئیس جمهور یك كشور از مجموعه این خصوصیات فكری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال كرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار كه آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم بود،دولت سیزدهم را دولت «كار و امید و حركت» برشمردند و گفتند: شهید رئیسی واقعاً امیدوار و به حق، به آینده خوش‌بین بود و تصمیم قاطع داشت كه به اهداف ترسیم شده برسد.

ایشان در تبیین ویژگی‌های برجسته آقای رئیسی، مردمی بودن او را خصوصیتی بسیار مهم و الگویی حقیقی برای همه مسئولان خواندند و گفتند: رئیسی عزیز به مردم احترام می‌گذاشت و با حضور در میان مردم، حقایق و نیازها را لمس می‌كرد و حل مشكلات و تامین نیازهای توده‌های مردم را محور برنامه‌ها و اقدامات خود قرار می‌داد.

رهبر انقلاب ویژگی «با مردم بودن» را خواست اسلام از مقامات و مسئولان خواندند و با استناد به فرمان امیرمومنان(ع) به مالك اشتر افزودند: حضرت امیر(ع) به مالك تاكید می‌كند محبوبترین كارها در چشم تو باید كاری باشد كه رضایت و خشنودی توده‌های مردم را جلب كند؛ چرا كه در همه عرصه‌ها از جمله مقابله با دشمنی و ایجاد وحدت، همین توده‌های مردم یار تو هستند نه خواص و ویژه‌خوارانی كه توقعشان بالاست و فقط برای منافع خود كار می‌كنند و به همین علت با آن‌ها وحدتی در جامعه ایجاد نمی‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: همین حقایق و ویژگی‌ها را از توده‌های مردم در دفاع مقدس و دیگر عرصه‌ها دیده‌ایم و شهید رئیسی همین خط و روش امیرمومنان(ع) را دنبال می‌كرد كه این نیز باید برای همه الگو باشد.

ایشان اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی را دیگر خصوصیات برجسته شهید رئیسی خواندند و گفتند: در دوره‌های مختلف با مسئولان دراین‌‌باره صحبت كرده‌ایم، كسی هم مخالف نبود؛ اما انسان می‌فهمد كه رئیسی از بُن دندان به ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخلی برای حل مشكلات كشور اعتقاد داشت.

صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی و «پرهیز از بیان حرف‌های دوپهلو و یا ملاحظه خوش‌آمد دیگران» ، ویژگی دیگر رئیس جمهور شهید بود كه رهبر انقلاب به آن اشاره كردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: رئیسی به آنچه با صراحت می‌گفت، در عمل نیز پایبند بود؛ مثلاً در اولین مصاحبه از او سوال كردند با فلان كشور ارتباط برقرار می‌كنید، پاسخ داد «خیر» و تا آخر هم به همین خط صریح و روشن پایبند بود.

خستگی ناپذیری از كار، یكی دیگر از ویژگی‌های شهید رئیسی بود كه رهبر انقلاب از آن تمجید كردند. ایشان گفتند: من مكرر به رئیسی توصیه می‌كردم برای ادامه‌ی بدون مشكل فعالیت‌ها قدری استراحت كند اما او می‌گفت «از كار خسته نمی‌شوم» و واقعا هم خسته نمی‌شد و این ویژگی عملی، حقیقتا تعجب‌آور بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مأیوس نشدن شهید رئیسی از مشكلات و زخم ‌‌زبان‌ها افزودند: انسان غالباً از ناسپاسی یا انتقاد دیگران بدش می‌آید و دلسرد می‌شود اما رئیسی با وجودی كه رنج می‌برد و گاهی هم به من شكایت می‌كرد، هیچگاه از این مسائل مأیوس و از پیگیری كارها دلسرد نمی‌شد.

رعایت همزمان تعامل و عزت‌مندی نیز از جمله خصوصیات برجسته آقای رئیسی بود كه رهبرانقلاب به تبیین آن پرداختند.

ایشان گفتند: رئیسی به اصل ارتباط عقیده داشت و اهل تعامل بود اما از موضع عزت، نه آنچنان تند و دوركننده بحث می‌كرد كه ارتباط قطع شود و نه بیهوده خود را دست پایین می‌گرفت و امتیاز می‌داد.

رهبر انقلاب افزودند: تعامل رئیس جمهور شهیدمان از موضع عزت با همه كشورهایی كه امكان داشت و با اولویت همسایگان، باعث شد پس از شهادت او، چند نفر از سران برجسته جهان در پیام‌های تسلیت از رئیسی به عنوان یك چهره برجسته یاد كنند نه سیاستمدار عادی.

«اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ» از جمله انتقال آب دریا به شهرهای تشنه آب و «بردباری و صبوری و مدارا»، دو ویژگی عملی دیگر شهید رئیسی از دیدگاه رهبر انقلاب بود.

ایشان افزودند: رئیسی از اختلافات،‌ اوقاتش تلخ می‌شد اما با همه مدارا می‌كرد. در یك مورد هم كه اختلافی جدی وجود داشت و ممكن بود دعوای بزرگی در كشور راه بیفتد، به ایشان گفتم مطلقا عكس‌العمل نشان ندهد؛ برایش سخت بود اما عكس‌العملی نشان نداد و مدارا كرد.

آخرین ویژگی برجسته شهید رئیسی كه مورد تمجید رهبر انقلاب قرار گرفت، «معنویت و ذكر و دعا و توسل» رئیس جمهور سیزدهم بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان گفتند: این ویژگی‌ها برای تبیین یك الگو و ثبت در تاریخ بیان شد تا معلوم شود رئیس قوه مجریه می‌تواند مجموعه‌ای از فضائل فكری، قلبی و عملی داشته باشد و آنها را در عملكرد حاكمیتی و فردی خود دنبال كند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشكر از اعضای هیأت دولت در همراهی و همكاری با آقای رئیسی، گفتند: اگر همكاری شما نبود، طبعاً این فعالیت‌ها امكان پذیر نمی‌شد.

رهبر انقلاب با تشكر ویژه از آقای مخبر –هم بخاطر همراهی با دولت سه‌ساله شهید رئیسی و هم به علت اداره «انصافاً خوب» امور اجرایی كشور بعد از شهادت رئیس‌جمهور- گفتند: تا آخرین لحظه كاری به این فعالیت‌ها ادامه دهید كه این نیز یك الگوست؛ البته طبعاً تشكیلات دولت تغییراتی خواهد كرد اما خدمات شما نه تنها در چارچوب عناوین و مدیریت‌های خاص بلكه در همه شرایط می‌تواند ادامه یابد.

رهبر انقلاب در پایان سخنان‌شان بار دیگر از مردم و كار و تلاش مسئولان دولتی، وزارت كشور، رسانه ملی و نیروهای انتظامی و امنیتی برای برگزاری خوب و بدون حادثه انتخابات صمیمانه تشكر كردند و گفتند: در برخی كشورهای دنیا، انتخابات با دعوا و یقه‌گیری همراه است؛ در حالیكه در كشور ما انتخابات به بهترین وجه برگزار شد.

در ابتدای این دیدار آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری، درهم تنیدگی مدیریت و معنویت را از بزرگترین ویژگی‌های شهید رئیسی دانست و با اشاره به نگاه جامع و اولویت‌دار او در حل مسائل كشور، تكیه به توان داخلی، عدم احساس بن‌بست و یأس، تعامل كم‌نظیر با همه مسئولان و آحاد مردم و پرهیز جدی از حواشی را از دیگر خصوصیات برجسته رئیس جمهور شهید برشمرد.

آقای مخبر با اشاره به شرایط كشور در تابستان سال 1400، اقدام برای رفع «تورم بجامانده از دهه نود، بدهی سنگین دولت دوازدهم، كاهش سرمایه‌گذاری و ركود و شرطی‌شدن اقتصاد» را اولین برنامه‌ی دولت سیزدهم در آغاز كار خواند و با ارائه آمار مقایسه‌ای از عملكرد دولت شهید رئیسی با دولت پیش از خود در زمینه‌های چون « تورم تولیدكننده و مصرف‌كننده، نرخ رشد نقدینگی، نرخ رشد پایه پولی، رشد اقتصادی، نرخ بیكاری، آبرسانی و تولید برق، رشد صنعت، احیای كارخانه‌ها، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی، ترانزیت، یارانه نقدی، طرح‌های معیشتی و بیمه سلامت»، به فراهم شدن تمام ملزومات برای رشد اقتصادی در سال جاری اشاره كرد و گفت: پیش‌بینی دولت سیزدهم برای رشد اقتصادی در سال جاری، 8 درصد است كه اگر همین روند ادامه یابد، تردیدی برای تحقق آن وجود ندارد.

سرپرست ریاست جمهوری در انتهای سخنانش با بیان اینكه كابینه شهید رئیسی تا روز آخر به خدمت به مردم ادامه می‌دهد، افزود: در این ایام نرخ ارز و بازار نیز ثبات داشت و با وجود فرصت كم برای برگزاری انتخابات، این كارزار سیاسی بدون هیچگونه مشكل و یا اعتراضی با موفقیت به پایان رسید.

دسترسی سریع