سرمشق هر روز از ساعت 12:25 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

سرمشق

اولین راهكار خودسازی در نهج البلاغه

تبیین اولین راهكار خودسازی و تاثیر آن بر زندگی انسان در برنامه «سرمشق» از آنتن فضیلت و فطرت

1403/11/21
|
11:42

به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، خطبه 221 نهج البلاغه یكى از مهم ترین و جامع ترین و مؤثرترین خطبه هاى امیرمؤمنان على(علیه السلام) است. ابن ابى الحدید تعریفات عجیبى درباره این خطبه دارد و آن را از نظر فصاحت و بلاغت بى نظیر مى شمرد و مى گوید: كسى كه آن را بررسى كند، كلام معاویه درباره على(علیه السلام) را باور خواهد كرد. او مى گفت: «وَاللهِ ما سَنَّ الْفَصاحَةَ لِقُریش غَیْرُهُ; به خدا سوگند فصاحت را براى قریش غیر او بنیانگذارى نكرد». سپس به این نكته مى پردازد كه گاهى شعرا هنگام شنیدن اشعار فصیح و بلیغ سجده مى كردند و مى گفتند همان گونه كه قاریان قرآن مواضع سجود قرآن را مى دانند ما نیز مواضع سجود شعر را مى دانیم. آنگاه ابن ابى الحدید مى افزاید سزاوار است تمام فصحاى عرب اجتماع كنند و این خطبه بر آنها خوانده شود و به جهت عظمت آن (براى آفریدگار) سجده كنند.
قابل ذكر است برنامه رادیویی «سرمشق» به همت گروه قرآن و اهل بیت رادیو معارف تهیه شده است كه محور موضوعی این برنامه خطبه 221 و خطبه 410 نهج البلاغه امیرالمومنین بوده كه تبیین اولین برنامه تقوا در نهج البلاغه، مفهوم تقوا و تاثیر تقوا داشتن در زندگی از محتوای موضوعی این برنامه می باشد.
گفتنی است این برنامه به تهیه كنندگی امیرعباس خاقانی، اجرای محبویه شیرعلی و با كارشناسی حجت الاسلام جواد محدثی از شنبه تا پنجشنبه بهمن ساعت 12:30 به روی آنتن فضیلت و فطرت می رود.

دسترسی سریع
سرمشق