بفرمایید سلامتی شنبه از ساعت 09:00 به مدت 60 دقیقه

رادیو معارف

بفرماييد سلامتي

لبنیات سرد است؛ آنرا با مصلح بخورید

در برنامه‌ی «بفرمایید سلامتی» از رادیو معارف، با حضور پزشك متخصص طب سنتی دكتر زهرا سربازحسینی به بررسی موضوعاتی همچون مصرف لبنیات، چون تغذیه‌ی مناسب در تابستان، خواص میوه‌هایی مانند انجیر و آلبالو، و توصیه‌های مهم درباره زمان و تركیب مصرف خوراكی‌ها پرداخته شد.

1404/04/28
|
15:22



به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، در جدیدترین قسمت برنامه‌ی «بفرمایید سلامتی» از رادیو معارف، محور گفت‌وگوها با پزشكان متخصص طب ایرانی بر تغذیه‌ی صحیح در فصل تابستان، اصلاح سبك زندگی و نقش مهم مزاج‌شناسی در پیشگیری و درمان بیماری‌ها متمركز بود.
دكتر زهرا سربازحسینی در پاسخ به سؤالات مخاطبان، بر اجتناب از مصرف همزمان خوراكی‌های سرد مثل ماست و خیار با غذا تأكید كرد و مصرف لبنیات را به‌عنوان میان‌وعده با مصلحات مناسب توصیه نمود. ایشان هشدار دادند كه زیاده‌روی در مصرف سبزیجات خام و سردی‌جات در فصول سرد می‌تواند به غلبه‌ی بلغم منجر شود.

در ادامه‌ی برنامه، دكتر نجمه ده‌پرور آموزش طرز تهیه‌ی «آلبالو پلو» را با نكاتی حرفه‌ای ارائه دادند. این غذای سنتی كه از آلبالوی سردمزاج در تركیب با برنج و زعفران تهیه می‌شود، برای افراد گرم‌مزاج، دچار غلظت خون و فشار بالا بسیار مفید معرفی شد.
دكتر اطهری‌زاده نیز با معرفی «شربت زرشك»، بر خواص این میوه در كاهش حرارت بدن، تقویت كبد، قلب و معده، و كاهش عطش و صفرا تأكید كرد و طرز تهیه‌ی سنتی و صحیح آن را تشریح نمود.
در بخش پرسش و پاسخ، مباحث متنوعی همچون درمان واریس، تأثیر یبوست بر آرتروز، مصرف شیره‌ی انگور و مویز، تأثیر پاكسازی بدن بر كنترل اشتها و چاقی، و حتی امكان مكمل درمانی در كنار شیمی‌درمانی بررسی شد.
همچنین معمای برنامه درباره‌ی میوه‌ای شیرین، مغذی، با پوست سبز یا بنفش و دانه‌های قرمز، به درستی با پاسخ «انجیر» از سوی بسیاری از مخاطبان همراه شد. پزشكان برنامه، انجیر را میوه‌ای نزدیك به غذا، با خاصیت ملین، تقویت‌كننده بدن، مؤثر در درمان یبوست و دارای ارزش غذایی بالا معرفی كردند
گفتنی است برنامه «بفرمایید سلامتی» به تهیه‎‌كنندگی اعظم ایرانی، اجرای ملیحه توكلی شنبه‌ها از ساعت 08:45 مهمان خانه های شما می باشد

دسترسی سریع
بفرمایید سلامتی