برای ایران چهارشنبه از ساعت 02:40 به مدت 20 دقیقه

رادیو معارف

براي ايران

چرا تحریم‌های اقتصادی علیه ایران پس از سال 1390 شدت گرفت؟

مدیر گروه اقتصاد مركز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران پس از سال 1390 گفت : آمریكا با مشاهده روند رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های كشور، فشارهای تحریمی را به شدت افزایش داد.

1405/07/25
|
11:36

به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، حجت‌الاسلام و المسلمین دكتر مهدی خطیبی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) و مدیر گروه اقتصاد مركز تحقیقات اسلامی مجلس، در برنامه «برای ایران» رادیو معارف با اشاره به خسارت‌های اقتصادی جنگ تحمیلی و روند اعمال تحریم‌ها علیه ایران، گفت: اقتصاد ایران در فاصله سال‌های 1385 تا 1390 رشد قابل توجهی را تجربه كرد و افزایش ظرفیت‌های تولیدی كشور، زمینه توسعه اقتصادی را فراهم ساخت.

وی با بیان اینكه جنگ هشت‌ساله علیه ایران خسارت‌های گسترده‌ای به اقتصاد كشور وارد كرد، میزان این خسارت‌ها را حدود 440 میلیارد دلار عنوان كرد و افزود: سازمان ملل خسارت‌هایی تا سقف 500 میلیارد دلار را تأیید كرده و برآورد مطرح‌شده از سوی ایران، هزار میلیارد دلار بوده است؛ با این حال، این خسارت‌ها هیچ‌گاه در دوران صدام پرداخت نشد و پس از آن نیز آمریكا بر درآمدهای نفتی و ارزی عراق سلطه دارد.

خطیبی در ادامه، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را به دو دوره پیش و پس از سال 1390 تقسیم كرد و اظهار داشت: تحریم‌های دوره نخست، شدت كمتری داشتند و به گفته برخی كارشناسان، حدود پنج درصد از تورم ایران ناشی از این تحریم‌ها بوده است.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی كشور در سال‌های منتهی به 1390 تصریح كرد: اقتصاد ایران در این دوره رشد قابل توجهی داشت و هم‌زمان با اقتصاد تركیه پیش می‌رفت؛ كشوری كه با شرایط جنگی و تحریم‌های مشابه ایران مواجه نبود. همچنین، مقایسه درآمدهای نفتی ایران با درآمدهای گردشگری تركیه، از ظرفیت‌های اقتصادی كشور در آن مقطع حكایت داشت.

عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به افزایش درآمدهای نفتی و توسعه زیرساخت‌ها در فاصله سال‌های 1385 تا 1390 گفت: به عنوان مثال در این دوره، تولید سیمان از 35 میلیون تن به 65 میلیون تن و ظرفیت تولید برق از 35 هزار مگاوات به 55 هزار مگاوات افزایش یافت.

خطیبی با بیان اینكه آمریكا با مشاهده روند رشد اقتصادی ایران، تحریم‌های گسترده‌تری را در دستور كار قرار داد، افزود: آماده بودن زیرساخت‌ها و همراهی مردم و دولت، از عوامل مؤثر در روند توسعه اقتصادی كشور بود و ادامه این روند می‌توانست جایگاه اقتصادی ایران را در منطقه ارتقا دهد.

وی در پایان خاطرنشان كرد: با توجه به چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران، تحریم‌ها وارد مرحله شدیدتری شد و آنچه از آن به‌عنوان «ابرتحریم» یاد می‌شود، علیه كشور اعمال شد.

دسترسی سریع
برای ایران