دانش و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوع بشری، ابزاری است كه می تواند تصرفات انسان را در طبیعت، عمیق تر، گسترده تر و سریع تر سازد. از این رو، غفلت از این فناوری، مخصوصا با توجه به نقش آفرینی حاكمان خودخوانده جهان برای استفاده از آن در استثمار بیشتر كشورها، تبعات سنگینی به بار خواهد آورد.
متن پیام حضرت آیتالله نوری همدانی به همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده به این شرح است:
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم كه با حضور شخصیت ها و اندیشمندان گرامی در حال برگزاری است. خداوند متعال را شاكرم كه توفیق عنایت فرمود تا مطلبی را به این جلسه باشكوه ارسال نمایم.
غایت دین مبین اسلام، رساندن انسان به مقام عبودیت خداوند است و «اَلْعُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ كُنْهُهَا الرُّبوبِیَّةُ». اگر انسان عبد خدا باشد تمام تصرفاتش در زمین و آسمان، رنگ و بوی خدایی میگیرد «صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ».
هر چقدر تصرفات انسان در طبیعت، خدایی تر باشد ماندگارتر و پایدارتر خواهد بود و انسانها را بیشتر به سعادت مطلوب و حقیقی نزدیك میكند. ابزارها و فناوریها نیز اگر با این نیت، تولید و در این جهت به خدمت گرفته شوند، تقدس یافته و مبارك می گردند.
دانش و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوع بشری، ابزاری است كه می تواند تصرفات انسان را در طبیعت، عمیق تر، گسترده تر و سریع تر سازد. از این رو، غفلت از این فناوری، مخصوصا با توجه به نقش آفرینی حاكمان خودخوانده جهان برای استفاده از آن در استثمار بیشتر كشورها، تبعات سنگینی به بار خواهد آورد.
گفتمان مقدس انقلاب اسلامی كه با رهبری امام خمینی «رحمت الله علیه» و فداكاری مردم بزرگ ایران اسلامی در بهمن 57 به پیروزی رسید و امروز با هدایت و رهبری حكیمانه حضرت آیت الله خامنهای «حفظه الله» گام دوم خود را برای نیل به تمدن نوین اسلامی میپیماید و با پیروزیهای محور مقاومت در مقابل قدرتهای قلّدر، در قلوب مستضعفان و آزاداندیشان جهان نفوذ كرده است ـ
با وجود شما جوانان و مدیران متعهد و متخصص، ظرفیت آن را دارد كه در میان ده كشور برتر جهان در این فناوری قرار گیرد تا بتواند با قدرت ایمان، این فناوری را از انحصار طاغوت خارج سازد و در خدمت حیات طیبه قرار دهد.
گستره وسیع كاربرد این فناوری در سطوح مختلف علمی، صنعتی، نظامی، امور جاری زندگی، بازار و اقتصاد، شهرسازی، تعلیم و تربیت، پزشكی و حكمرانی، زمانی می تواند فرصت تلقی شود كه جهت گیری آن همسو با پیام بعثت پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله و سلّم»، با محوریت توحید و در بستر نفی طاغوت و ایمان به الله باشد.
همكاری و همسویی حوزههای علمیه و دانشگاهها و نیز بسترسازی مناسب دولت شهید رئیسی عزیز و حمایتهای مضاعف رئیس جمهور محترم، نوید آیندهای خوش و درخشان برای ایران اسلامی دارد.
امید است با همت شما بزرگواران، راه شهیدان جهاد علم و فناوری ادامه یافته و به غایت نهایی خود كه همانا ظهور حاكمیت عدل امام زمان «عجل الله تعالی فرجه الشریف» است متصل گردد.
در پایان، ضمن قدرشناسی از همه دستاندركاران این همایش باشكوه، خصوصاً مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.
والسلام علیكم و رحمه الله و بركاته
حسین نوری همدانی