آیت الله اعرافی با بیان این كه حوزههای علمیه در طول تاریخ پر افتخار خود هیچ وقت محصور در یك منطقه و مخصوص طیفی خاص نبوده اند، تصریح كرد: در نقاط مختلف دنیا همواره بركات حوزههای علمیه پخش بوده و امروز نیز حوزه باید به رسالت بین المللی خود بیاندیشد، چرا كه به بركت انقلاب اسلامی فضای كار در این زمینه رشد پیدا كرده است.
آیت الله علیرضا اعرافی امروز با حضور در مدرسه علمیه قرآنی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام قم در جمع اساتید، مدیران و طلاب این مدرسه با تبریك ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و حلول ماه مبارك شعبان اظهار كرد: ماه شعبان مثل ماه مبارك رجب یك ملكوت پرفروغ و فوق العاده دارد، اساساً زمان ها علاوه بر ظاهر ملكی یك باطن ملكوتی نیز دارند؛ همه بشریت وقتی ماه شعبان فرا رسید وارد ملك ماه شعبان شدند اما رجب و شعبان یك ملكوت نیز دارند كه ورود به آن برای همه میسر نیست و آدابی دارد.
مدیر حوزه های علمیه افزود: اگر كسی بخواهد وارد ملكوت ماه های رجب و شعبان شود مقدماتی لازم است و البته كسانی هم كه وارد حقیقت شعبان می شوند نیز در یك درجه نیستند و همانطور كه قرآن كریم دارای ظاهر و باطن است و باطن قرآن وصل به خدای متعال است ماه های مبارك رجب و شعبان نیز این چنین است.
وی ادامه داد: باطن قرآن محیط بر علم است. تمام مقررات و معارف عالم تشریع در قرآن كریم تجلی كرده است و حرف های فراوانی در باطن قرآن هست اما درك آن نیاز به طهارت دارد و برای همگان میسر نیست؛ عبادات ما هم ذو مراتب و درجات است؛ زمان ها باطنی دارند كه باید به آن توجه كنیم، در میان ماه های سال درجاتی وجود دارد كه قله آنها لیله القدر است؛ در میان ماه ها، دهه اول ذی الحجه، رجب، شعبان و اوج آن رمضان و لیله القدر وجود دارد. ماه رجب و شعبان یك ظرف زمان فوق العاده است در این ماه ها درهای آسمان بازتر است و امواج معنوی بیشتری گرفته می شود.
مناجات شعبانیه یك دوره معارف الهی و خودشناسی و راه شناسی است
آیت الله اعرافی با بیان اینكه ظرفیت تعالی در این ماه ها فزون تر است، تاكید كرد: دعاهای ماه های رجب و شعبان راه و رسم سلوك الی الله را به ما نشان می دهند، ما باید با این ادعیه نورانی هم ظلمت ها را بزداییم و حجاب های عالم طبیعت را كنار بزنیم و هم در عالم نور توقف نكنیم، این روح حوزه و عالمان دین است لذا یك بال كار ما توجه به عبادت و مناجات است؛ مناجات شعبانیه یك دوره معارف الهی و خودشناسی و راه شناسی است.
لزوم معرفی دستاوردهای عظیم انقلاب و نظام اسلامی
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه با اشاره به ایام الله مبارك دهه فجر انقلاب اسلامی و لزوم معرفی دستاوردهای عظیم انقلاب و نظام اسلامی به مردم و جوانان، گفت: انقلاب اسلامی حقیقتا پدیده ای بی نظیر در تاریخ است.
حوزه علمیه ریشه در تاریخ دارد
آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: حوزه علمیه درخت تنومندی است كه در تاریخ ریشه دارد و این هویت تاریخی یك هویت ریشه دار و پایدار است؛ حوزه علمیه درخت تناوری است كه در طول تاریخ با طوفان های بزرگی مواجه شده اما سرجایش مانده است لذا شما طلاب عزیز سعی كنید حتما تاریخ حوزه های علمیه با بخوانید.
به گفته مدیر حوزه های علمیه، شناخت پیشینه حوزه را استاد باید با خود داشته باشد و در ضمن نگاه انتقادی را هم حفظ كند تا در تحولات مفید نقش ایفا كند.
حفظ هویت اصیل حوزوی
وی با بیان این كه تربیت نیروهای توانمند و دارای هویت اصیل حوزوی نیازمند داشتن نگاه تاریخی به فرآیند و پیشینه حوزههای علمیه است، تصریح كرد: نگاه تاریخی مورد نیاز اساتید حوزه هم شامل نگاه خرد به سرگذشت بزرگان و شخصیتهای حوزه و هم نگاه كلان به سیر تطورات حوزه میباشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: حوزههای علمیه همواره از یك بعد اجتماعی و سیاسی برخوردار بوده اند؛ این یك اصل بوده كه حوزههای علمیه نقش آفرینی اجتماعی و سیاسی را در تمام ادوار وظیفه خود دانسته اند.
حوزه علمیه به رسالت بین المللی خود بیاندیشد
آیت الله اعرافی در ادامه با بیان این كه حوزه های علمیه در طول تاریخ پر افتخار خود هیچ وقت محصور در یك منطقه و مخصوص طیفی خاص نبوده اند، تصریح كرد: در نقاط مختلف دنیا همواره بركات حوزه های علمیه پخش بوده و امروز نیز حوزه علمیه باید به رسالت بین المللی خود بیاندیشد، چرا كه به بركت انقلاب اسلامی فضای كار در این زمینه رشد پیدا كرده است.
مدیر حوزه های علمیه ابراز كرد: طلاب با تاریخ حوزه آشنا باشند و شناخت حوزه ها به طلاب این باور را می دهد كه وصل به یك درخت تناور هستند.
حوزه در عصر جدید رسالت های سنگینی دارد
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بر این نكته مهم هم تاكید كرد كه حوزه در عصر جدید رسالت های سنگینی دارد كه علی رغم همه دستاوردها، در برابر این رسالت ها باید بسیار كار كنیم؛ حوزه بر اساس نیازهای آینده طراحی های بسیار مطلوبی دارد كه به سمت عمل می رود و به طور كلی شرایط كنونی حوزه بی سابقه است.
حوزه علمیه پشتوانه محكم انقلاب اسلامی است
آیت الله اعرافی افزود: حوزه علمیه ریشه در آغاز اسلام و تاریخ بیش از هزار ساله دارد؛ تاریخ پر فراز و نشیب افتخار آمیز حوزه های علمیه امروزه پشتوانه محكمی برای انقلاب اسلامی است كه باید به این موضوع توجه كرد.
شیخ مفیدها و علامه مجلسی ها فرزندان حوزهاند
مدیر حوزه های علمیه در پایان گفت: در ادوار تاریخی حوزه، شاهد دانشمندانی چون شیخ مفیدها بودیم كه شخصیت بسیار برجسته برای امت اسلامی و پایگاه مهمی برای جوشش معارف الهی بودند؛بزرگان حوزه با حكمت، عقل دانشی و تدبیر، پایگاه های هر دوره از خلافت را به بزرگترین مقر اندیشه ای تبدیل كرده بودند، به طوری كه این حوزه ها در مواردی مانند تولید و اقتدار در علم دانش، هویت الگو و سرآمد و افتخار آفرین بودند كه در این مورد می توان به دوره صفویه و بزرگانی همچون علامه مجلسی و شیخ بهایی كه الگوی معماری بود، نام برد.